Dan före dan före dan

Jaa, nu är det faktiskt sista dagen innan semestern. Underbart! Men herre min je va trött jag är. Idag orkade jag knappt rulla över sängkanten. Jag sitter som i dvala framför datorn på jobbet och hoppas liksom på att vakna till liv inom en snar framtid. Jag får la se hur länge jag orkar hålla mina geniknölar igång idag.

Åter en dag med lovely väder och jag hoppas sannerligen att det håller i sig. Jag ÄLSKAR verkligen sommaren. Har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Jag borde egentligen flytta till varmare breddgrader när det är höst och vinter men det är ju lite av ett projekt.

Igår var jag ute hos min ena kusin och firade mitt kusin-barns födelsedag i efterhand. Det var väldigt trevligt och jag fick möjligheten att träffa en annan av mina kusiner som jag inte träffat på hur många år som helst. Jag är verkligen glad att jag återfått kontakten med släkt från min pappas sida. Det känns jätteroligt!

Som sagt, idag är sista dagen före semester och det innebär också att jag kommer att vara frånvarande från min blogg en del. Det finns nämligen ingen dator och inget internet i sommarstugorna. Det är faktiskt otroligt skönt. Men det gör ju att det blir svårt att skriva. Men man vet aldrig... rätt var det är så har jag lämnat ett litet avtryck.

Må så gott och ha en riktigt skön sommar! Vi kanske ses...

Tjing!

Sommar sommar sommar

Det är såå häligt ute nu! Det här är svensk sommar när den är som bäst. Det fattas bara att man ska vara ledig så är den fullkomlig! Så känns det i alla fall nu. Det är fantastisk väder ute. Solen skiner och himlen är blå vilket för mina tankar till den lilla fina sången vi gurglade fram i kör någon gång under skolåren. Kanske till och med var dagis/förskola.

Sitter inne framför min dator och ger längtande blickar mot fönstret. Igår gjorde vi en rokad på redaktionen och nu har jag fått vad jag än så länge tycker är en perfekt plats. Jag har kvar mitt höj-och-sänk-bara skrivbord och sitter vid ett fönster! Jag kan öppna förnstret när jag vill och känna doften av nyklippt gräs. Och jag kan sitta och glimta över gärdet. Lovely! Jag tror nog att jag kan komma att trivas bra här...

Igår var jag och träffade goda vänner på stan och åt middag och gick hem i den sköna kvällsvärmen. Väl hemma var det vikning av tvätt, diskning och ny tvätt som gällde. Och så klart lite packning inför resan neråt i Sverige.

Nu ska jag back to work.

Tjing!

Sista måndagen innan semester

Ja, nu är det faktiskt bara några få dagar kvar att räkna ner tills semestern är ett faktum. Otroligt skönt! Midsommarhelgen blev väldigt lyckad i Katirneholm med god mat, härligt sällskap och fint väder. Väldigt skönt att gå och påta med lite småsaker också och inte något stort byggprojekt. Tyvärr blev det ingen inflytt då byggherren som skulle fixa inne i huset runt fönstrena inte gjort sitt jobb. Jag blev otroligt besviken men vi får fira inflytt nästa gång vi kommer dit. Istället fick vi öppna skumpaflaskan för våra vänner som förlovat sig tidigare på dagen, midsommarafton.

Igår åkte vi hem från Katrineholm och satt mesta delen av kvällen och planerade inför vårt nya hem. Idag åkte Mr T till stugan på västkusten och det känns alltid tomti hjärtat när han åker. Men det dröjer ju faktiskt bara fyra dagar tills jag åker ner för att vara där nere med honom. Längtar!

Nu ska jag runda av dagens arbete och eventuellt ta en after work med kollegorna. Måste hinna ut till lägenheten i Kallhäll ikväll också och snygga till lite. Det är visning i morgon och på onsdag så jag lär ju ta fram damsugaren. Den här veckan är fullspäckad även den, men då går ju tiden fort till ledigheten. Imorgon ska jag träffa kära vänner och äta middag, på onsdag är det fira födelsedag av kusinbarn som gäller och på torsdag ska jag iväg till Kallhäll för att fixa lite igen. Sen är det redan fredag och dags för avfärd mot västkusten! Underbart!

Hoppas ni har lika fint väder hos Er som det är här!

Tjing!

Dagen före midsommar

Idag är det en kort dag och förmiddagen har bara sprungit iväg. Vid lunch drar jag mig från mitt jobb för att åka hem och fixa det sista inför turen till Katrineholm över midsommar. Det ska bli skönt att ha en extra dag ledigt. Det gör faktiskt väldigt mycket. Sen är det bara en vecka kvar till semester. En semester som jag känner inte alls sitter dumt. Jag längtar riktigt mycket!

Igår var vi till vår nya lägenhet för att ta lite mått inför beställning av inredning. Köket ska vi riva ut helt och även alla garderober i sovrummen. Så det är en del att planera och bestämma där. Det ska bli riktigt roligt att få göra i ordning. Men jag blev verkligen påmind hur mycket vi behöver göra på lägenheten när vi var där igår. Det är verkligen allt utom badrummen som behöver fixas. Ja, badrummen vill vi också gärna fixa till... men det får bli något vi tar lite längre fram. För det är inget större fel på dem som de är nu. Vi ska förbi IKEA idag på vägen till landet. Kika på kök och garderober men också på lite möbler och fix till huset. Roligt roligt. Hoppas inte att fler tänker som vi och tar en väng förbi på vägen till landet.

Igår var jag tvungen att tänka till på vad jag lagt alla min pengar på den sista tiden. De har bara rullat iväg, men jag insåg ganska snabbt att tex tandläkarens nota har bidragit. Jag har inte slösat utan faktiskt lagt slantarna på nödvändiga ting. Jag har däremot försökt börja att unna mig själv lite mer. Jag har ju alltid varit väldigt återhållsam med pengar, men nu har jag börjar släppa lite på mina tyglar och inser att jag faktisk är värd att lägga lite pengar på. Igår fick jag ljusstaken med glaskupa som jag köpte på Tradera. Den var jättefin och jag blev väldigt glad när Mr T sa att den var fin och att det var ett bra köp. Den ska nu med till stuga och få en alldeles egen plats.

Nu ska jag jobba vidare så jag kan gå hem och ta midsommarledigt snart!
Trevlig midsommar!

Tjing!

Steg för steg

Idag är det fint väder, precis som igår. Underbart! Det tråkiga är att man sitter innanför väggarna och jobbar. Det är inte så dumt det heller men det är klart att man längtar ut. Sitter och lyssnar på "Svenska klassiker" och det är faktiskt rätt bra. Och med klassiker menar jag verkligen klassiker som "Sjösala vals", "Flickan i Havanna", "Turalleri" m fl. Han är inte så dum att lyssna på han Evert Taube. Faktiskt! Jag är väldigt bred i min musiksmak och jag byter ofta stil. Jag tycker om toner i alla former, färger och stilar. Jag har precis lämnat min period med jazz och idag blev det "Svenska klassiker". När jag får frågan "vad har du för musiksmak" blir svaret helt enkelt "all-ätare".

Igår åkte vi till Mr T:s mamma för att lämna vår lilla Jersey. Idag åker de ner till stugan på Västkusten och det kommer bli toppen för henne. Hon älskar verkligen att få vara ute och strosa i gräset. Hoppas bara att hon inte springer bort för oss i år igen. Det börjar nästan bli en dålig tradition. Men det är svårt att stänga in en katt som njuter så otroligt av att få vara ute. Hon älskar det verkligen.

Ikväll ska jag hem och packa väskan för midsommarfirande i Katrineholm. Jag tror det kommer bli jättemysigt. Vi ska fira tillsammans med Mr T:s barndomskamrat och hans tjej. Hoppas bara att vädret blir bra och att vi får vara friska. Vi kommer dessvärre antagligen hamna i de inte så härliga köerna. Men vi ska förbi Ikea på vägen ner så vi hoppas att det ska ha lugnat ner sig lite när vi beger oss där i från.

Må så gott!

Tjing!

Solen skiner, himlen är blå...

Jaa, så är det faktiskt idag. Satt på bussen på väg till jobbet i morse ( ja jag vet, buss!) och tyckte till och med att det var lite mysigt. Solen sken och snart lite ledighet. Nice...

Igår var vi iväg och kikade på en HR lägenhet. Den var kanske inte riktigt vad vi tänkt oss så det blir nog inget byte med den. Läget var ganska bra men lägenheten i sig var inte bra. Hur kommer det sig att vissa människor inte fräschar upp sin bostad medans de bor där utan när de ska flytta därifrån. Det är så synd för då får man ju inte njuta av det själv...

Tjing!

Kompistips i Bolibompa

Jag har helt glömt puffa för det klipp jag gjort, tillsammans med en av våra praktikanter, där barn berättar sina bästa tips på hur man är en bra kompis. Se och lär ;):

http://svtplay.se/v/1593102/kompistips_att_ha_kuddkrig

"Regnet det bara öser ner..."

Ja precis så är det... inte konstigt att man blir trött och längtar efter att bara få sova. Nu är jag i alla fall tillbaka i min stol på jobbet efter en helg fylld med detta:

I fredags var det efter jobbet personalfest. Det var väldigt lyckat. Väldigt trevligt! Jag rörde på mig vid 24 då jag skulle upp tidigt morgonen efter som alltså var en lördag. Ja. Då bar det upp vid 7.30 snåret för att vara hos läkare klockan 9.00. Mycket uppfriskande. Jag tycker faktiskt att det kan vara rätt skönt att strosa på gaorna i stan så tidigt på morgonen. Det är så lugnt och fridfullt på något sätt. Efter läkarbesöket åkte vi vidare till Katrineholm för att göra det sista på huset. Tapetsering och golvläggning. Så nu är faktiskt huset inflyttningsklart! Såååå skönt! Så på torsdag när vi åker ner för att fira midsommar ska vi sova i vårat hus för första gången har vi tänkt. Härligt! På söndagen, igår, packade vi ihop ganska sent och rörde oss hemåt. Men hamnade såklart i långa köer på grund av olyckor och många resandes hem från sina stugor. Jag hade pturen att börja må illa på vägen hem så jag var överlycklig när vi kom hem och jag fick ställa mig en varm dusch och pusta ut. Så skönt! Det känns så bra att vi är klara med huset nu. Det finns ju alltid småfix att göra men själva bygget är liksom klart.

Idag ska vi iväg för att titta på ytterligare en lägenhet i hopp om att kunna byta den mot vår tvåa. Vi får väl se hur det går...

Nu är det back to work och på återseende.

Tjing!

En bra dag börjar med sovmorgon...

i alla fall den här dagen. Det var skönt att få sova lite längre än vanligt. Speciellt eftersom det ikväll är Bolibompa-fest... eller ja... kanske borde kalla det personalfest. Så är det i alla fall och för att jag ska orka med kvällen kände jag att jag behövde sova lite längre på morgonen. Ja jag vet... det låter som att jag ska parta hela natten. Men i vanliga fall börjar jag bli trött vid 18 en arbetsdag. Inget vidare sällskap då direkt. Dessutom behövde jag verkligen få vila lite längre. Min kropp säger emot allt vad den kan att den inte orkar längre nu. Den behöver vila.

Igår träffade jag kära Em och hade en jätte trevlig kväll. Mycket skratt! Det behövdes efter att ha mått dåligt hela dagen. Tack Em för igår! Jag kom hem i god tid och det var också skönt att kunna gå och lägga sig i bra tid. Jag la mig faktiskt i soffan och virkade och läste bok. Sen hasade jag in i sovrummet. Som sagt jag känner verkligen att jag kört lite för hårt och behöver ta igen mig lite.

Imorgon bär det av till Katrineholm för att göra det sista på huset. Måla, tapetsera och lägga golv. Sen är det inflytt. Får se om vi kan sova där i helgen eller om det blir först nästa helg. Det ska bli så skönt att kunna avsluta ett av alla våra projekt. Det låter kanske som att det bara är jobbigt. Men så är det verkligen inte! Jag har lärt mig väldigt mycket under tiden och det är roligt att ha varit med och byggt huset.

Nu ska jag jobba på så jag kan knata till festen sen. Ha en trevlig helg!

Tjing!


Min första budgivningsvinst

Jag tror att min kära vän M kommer bli mycket stolt när jag nu ska berätta att jag vunnit en min första vinst genom en budgivning på tradera. Jag är väldigt nöjd och kapet blev en "ljuslykta maffig mässig med lös stor glaskupa" för att citera direkt.

Min första vinst på tradera.

Jag ser nu fram emot att få hem min vinst (och hoppas att jag inte blivit lurad som den pesimist jag är när det gäller köp på internet). Jag är hur som helst nöjd.

För övrigt gjorde jag två andra fynd igår när jag var på väg hem från ett möte i stan. En kjol och en blus från VILA för endast 100 kronor. Känner mig även väldigt nöjd med dessa fynd.

Jag vill avsluta dagens inlägg med en liten sång:

JAG ÄR EN LITEN KANIN

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
Öronen mina är långa och fina
och viftar som öronen ska, vift, vift

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
Tänder mina är långa och fina
och gnager som tänderna ska, gnag, gnag

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanlig fin
Rumpstumpen min är liten och fin
och gumpar som rumpstumpen ska, gump, gump

Jag är en vanlig kanin
vanlig fast ovanligt fin
bakbenen mina är långa och fina
och skuttar som bakbenen ska, skutt skutt

En onsdag med regn på schemat

Varför är svensk sommar så här? Jag vet att vi bara är i början av sommaren men det känns ändå lite hopplöst när man tittar ut och det är grått och regnet rasar ner. Jag vill ha en svensk sommar som den var förr. Ja för jag vill minnas och tro att den var bättre när jag var yngre. Om jag tänker tillbaka på hur det var att ha sommarlov så minns jag det som att solen sken så gott som varje dag. Jag tänker inte börja skriva om miljö och avgasutsläpp men jag kan inte låta bli att tänka bort från Sverige iväg till ett varmare land där man inte behöver oroa sig över morgondagens väder eller ha med sig ett paraply i väskan varje dag. Det är faktsikt riktigt skönt idag att sitta inne på jobbet när det är sånt här ruggväder.

Igår åkte vi ut till Kungsängen och kusin vitamins nya hus. Jättemysigt var det! Det kommer bli ett toppenställe för dem att bo på. Man blir själv lite sugen på att flytta ut till hus, men... nej... inte nu... Hur som helst så åt vi där och sen var det husesyn och efter det gick vi på en uppfriskande promenad med hundarna. Det är skönt att komma ut på landet till lugnet ibland.

Idag är det barhäng på jobbet som jag ska försöka ta mig iväg på. Det blir lite flängande fram och tillbaka då jag ska in till stan en sväng emellan men det ska nog gå bra. För att avsluta vill jag pigga upp alla med en inspirerande video:

http://www.youtube.com/watch?v=FRsXHDYXafM

Tjing!

Härliga måndag!

Jag försöker vara positiv trotts att det är måndag och jag har hela arbetsveckan framför mig. Men till helgen bär det av till Katrineholm för det sista fixet på huset. Roligt!

Den här helgen har varit kaotisk men rolig. Det är anledningen till att jag inte skrivit något på ett par dagar. I fredags bar det av till Kallhäll för att hjälpa min kära kusin A med kalas för hennes 4-årige son. Jag åkte direkt efter jobbet. Jag fick också den stora äran att skjutsa hennes andra son till simskolan. Det gick bra.
Sen bar det hem vid 20-tiden och väl hemma fann jag Mr T och hans mor. Mr T:s mormor mår dessvärre inte så bra just nu och blev inlaggd på sjukhus. Väldigt tråkigt. Men vi hoppas att hon snart ska repa sig!

På lördagen var det till att gå upp tidigt för då var det dags för Bolibompa att befinna sig på slottet, det var Nationaldagen. Å fy 17 va kallt det var. Jag tyckte jag hade byllsat på mig, men tydligen inte tillräckligt. Fick be Mr T ta med sig ett par vantar när han kom förbi och tittade. Det var inte dumt! Det var en trevlig förmiddag med mycket folk. När klockan närmade sig 12.30 bar det av mot tunnelbanan för att hinna iväg på min kusin Fridas studentfirande. Så hem och byta om och iväg igen. Det var en trevlig eftermiddag och kväll med mycket mat, tårta och presenter. Och roligt att träffa sina nära och kära!

Igår var jag åter uppe med tuppen då det klockan 14.00 var dags för första lägenhetsvisningen. Men innan visningen hade vi lite att fixa. Så vi åkte till IKEA och köpte golv till stugan i Katrineholm. Vi har letat länge och på föera ställen efter ett golv som jag vill ha. På IKEA hittade vi ett som var prisvärt och liknade det jag från början tänkt mig. Det blir alltså vitt golv där. Sen åkte vi till lägenheten för att städa lite. Tjugo minuter innan visningen kommer en man och ringer på dörren och jag som tror att det är mäklaren som kommer går och öppnar med soppåsen i högsta hugg.. På engelska förklarar mannen att han är där för visningen. Jag försöker trevligt berätta för honomo att det inte är riktigt än och att han får komma tillbaka. Okay säger han och jag klämmer nästan hans näsa i dörren, så fort stänger jag.

När jag mött mäklaren okte vi och åt och sen vidare till kusin A. Hade glömt min kamera där på fredagen och behövde hämta den. Har märkt att jag spontant bara har börjat hjälpa kusinvitamin utan att hon ens bett om det. Jag hade hört att de skulle bada/duscha så jag sa nått i stil med.
- Nu går jag och badar dina barn.
Och 5 minuter senare hade jag fått i dem båda i karet och tvättade håret på dem. Jag hoppas inte att kära A har något emot det... men jag blir väl portad till slut i så fall...

Så ni kanske förstår att jag som de senaste helgerna inte har fått sova speciellt mycket. Det kanske inte var så konstigt att jag tappade hela smörpaketet på golvet när jag skulle bre smörgåsen i morse.

To be continued...

Tjing!

Vilken glass väljer du i år?

Jaha, så var sommaren här och med det glassen i handen. Frågan är vilken glass du föredrar. Varje år kommer det nyheter och i år kan du bland annat välja mellan SIA:s Mango Split, GB:s Magnum Temptation Dark eller varför inte den här från Del Monte:

Glass 2009

Say no more...

Förberedelser inför Nationaldagen

Först måste jag bara säga att det är otroligt irriterande när man skrivit ett långt inlägg i sin blogg som helt plötsligt försvinner. Väldigt frustrerande! Så... nu går vi vidare...

Ja på lördag är det ju Sveriges Nationaldag och det ska så klart firas med pompa och ståt. Jag kommer att befinna mig på slottets borggård tillsammans med Bolibompa och filma barn som berättar sina bästa kompistips. Jag hoppas det blir bra väder för då blir det så mycket roligare men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder som man säger. Jag får helt enkelt sätta på mig ett regnställ och ett stort smile så ska det nog gå bra även om det regnar. Sitter och fnular på vad som ska hända på webben på lördag också. Jag och min kollega har kommit på något som jag hoppas ska ge barnen något roligt att göra. Lite knep och knåp helt enkelt. Gå in på webben på lördag så får du se vad det blev.

På lördag ska jag även hinna med att åka till Nynäshamn för att fira en av mina kusiner som tar studenten. Studenten ja. Det känns som det var ett bra tag sen och det är det ju nu också. Vad hände? Hur kan det gå så snabbt. Pratade med en annan av mina kusiner igår som sa att om hon såg tillbaka på när hon var i 15-20 års åldern tyckte hon att man var så gammal om man var runt 35. Och nu när hon själv är där känner hon sig inte alls gammal. Känner igen mig det. Jag tyckte att de som var 26 år var "gamla" och nu när jag själv har den åldern känns det som att... så gammal är jag väl ändå inte... Nej, jag tänker inte ha åldersnojja riktigt än.

Må så gott!
Tjing!

Tankarna vandrar iväg...

Ja så är det idag. Tankarna vandrar iväg åt ett håll som jag inte själv tänkt att de ska vandra åt. Dessvärre känns det som att det inte är någon idé att försöka räta upp dem på rätt väg för jag trillar ändå tillbaka igen i det spår de vill följa. Vad beror det egentligen på? Är det något runt mig som påverkar eller är det något inre. Jag vet inte helt säkert. Men något är det som gör att tankarna rör på sig. Låter säkert väldigt flummigt och utsvävande men jag tänker inte gå in mer på vad det är för tankar utan bara konstatera att fallet är sådant. Sitter och lyssnar på spotify samtidigt som jag skriver och just nu spelas "Make us high" med E-Type.

Idag ska jag för övrigt åka och hämta min kära brors kavaj som jag målade vitfärg på. Inte medvetet så klart... Dags att bege sig hemåt. Hoppas på att tankarna vill gå den väg jag vill att de ska imorgon.

Tjing!

Fartfylld helg i Katrineholm

Nu är jag tillbaka i kontorsstolen på jobbet efter en helg som jag är riktigt nöjd med. Vi har nu hunnit med nästan hela innertaket och dessutom laserat det i vitt. Virket tog slut så därför kunde vi inte göra klart hela taket och så klart hade stället vi köpt på stängt under helgen. Men vi hängde inte läpp för det utan började spackla också. Så nu har vi spacklat klart hela huset också. Så himlans skönt att det börjar bli klart! Nästa gång vi åker ner blir till att slipa spacklet, tapetsera/måla och lägga in golvet. Sen är det inflyttningsdax. Underbart!

Jag tog första doppet nere i sjön i Katrineholm den här helgen också. Jag är en riktig badkruka så det betyder att det var ganska varmt. Jag tyckte faktiskt inte att det var faligt kallt alls. Och när man kom i var det som det brukar, jätteskönt! Hoppas att det kan bli många dopp där under sommaren! Och att det blir lika bra väder som det varit den här helgen.

I lördags fick vi besök av en av Mr T:s mostrar nere vid stugan. Jättetrevligt! Men inte nog med det, sen kom en till av Mr T:s mostrar tillsammans med sin man förbi, och vad vi skratta. (När jag skrev "och vad vi skratta" kände jag en släng av att jag var gammal. Är inte det sånt man säger när man är tant och liksom tänker tillbaka på saker som hänt??? Bör jag bli orolig över min ålder???) Det var den ena historien efter den andra. Men... man får se upp med vad man skämtar om...

Nu är det back 2 work. Tjing!

RSS 2.0