Ett mobilt sätt

Så är det nu första gången jag skriver i min blogg via min mobil. Har äntligen fått rumpan ur vagn och skaffat mig ett bra internet som inte kostar allt för mycket. Jag säger som Maria Montazami "toppen". Idag har det känts lite tungt. Kan bero på att jag saknar Mr T och tycker det är dags för honom att komma hem, kan bero på att jag är hälsans trött efter flera veckors flytt och renovering. Ska bli skönt och väldigt roligt att få åka iväg på lördag! Imorgon är det för övrigt sista dagen vi är ansvariga för vår gamla lägenhet, även det otroligt skönt! Snart är det ett avslutat kapitel. Så skönt att alla lägenhetsaffärer är avklarade innan vi reser, då slipper man ha det i huvudet. Nu ska jag hem till Jersey och äta middag. Tjing!

Helgen pasé

Så var helgen förbi och med den en hel del "shit". Jag fick hjälp av Mary på fredagen och jag tror jag slängde ungefär halva min gamla garderob med kläder. Jätteskönt och sannslöst att det fått ligga kvar på hyllorna. På lördagen var jag med Mr T:s mamma på ett födelsedagskalas hos en vän. Det var jättetrevligt och god mat! Fick veta att hon tänkt köpa hund med sin sambo och det är klart att man blir lite lite avundsjuk. Jag vill ju också ha en hund! Men jag inser lika snabbt som jag tänker tanken att det inte är det smartaste för mig nu. Har alldeles för mycket annat så det skulle inte funka. Dessutom har jag ju Jersey! Både innan "kalaset" och efter höll jag på i lägenheten, flyttade runt, slängde och annat som behövde göras. Även söndagen var fullspäckad. Till Ikea på förmiddagen för att köpa bokhylla till kontoret att ha pärmar och så i. Sen hem igen för att tömma fler kartonger och påsar, även denna dag med hjälp av Mary. Tack igen Mary för din insatts! Det är så skönt att arbetet har minskat. Ikväll blir det nog till att sätta sig med ett par pappershögar och spara/slänga checka. Gäller bara att jag orkar.

Den här veckan är det vår Paris-resa med start på lördagmorgon som jag ser mest fram emot. Det ska bli jätteroligt att åka dit. Jag har ju aldrig varit där och dessutom är det ett skönt avbrott att åka en weekend till den romantiska staden Paris. Hoppas att vi får bra väder med oss så vi kan strosa på gatorna utan att bli dyngsura eller bortblåsta. Eftersom jag är lite rädd för att flyga har jag börjat peppa mig själv och bestämt mig för att det ska gå bra.

Jag är fortfarande inne i min diskussion med mig själv kring hur jag ska göra med arbete till våren. Jag vet ju liksom inte vad jag  har för alternativ eller möjligheter. Men jag tänker att funderingarna och tankarna får ligga där och gro till sig tills det börjar växa något...

Tjing!

Helgen kommer med stormsteg

Och så var det fredag. Det tackar vi för. Ska bli så skönt att ta helg. Idag åker Mr T iväg för att jobba på annan ort och jag får lite egentid. Det är inte så dumt. Igår var vi hemma hela kvällen ochj lagade för första g¨ången mat på vår nya spishäll och kunde använda kranen i köket. Riktigt bra blev det. Vi lyckades få sängborden på plats, de två ugnarna är på plats och jag började diska med dennya diskmaskinen som också användes för första gången igår. Så redan igår kväll hade jag lyckats få undan ungefär en och an halv låda med porslin. Jätteskönt. Tog hem vår lilla älskling igår igen också. Hon spanade runt som om allt var nytt igen och lekte sen bland pappret som hamnat på golvet och alla kartonger.

Idag ska Mary komma och hjälpa mig sortera bland alla kartonger. Det är rätt skönt att ha någon anna som kan se med nya ögon på saker och framför allt kläder som man inte har nog med ro i själen för att slänga.

Igår lyckades jag efter en del sökande tillsammans med två kollegor till slut träffa på Anna Anka. Vi hade irrat runt bland korridorerna och när vi precis tänkte ge upp tyckte jag mig se något bakom ett hörn. Och jo jo minsann, det var hon. Jag mimade lite snyggt "nu kommer hon" till mina kollegor och gled "snyggt" ut i korridoren igen. Jag vet inte hur det gick till men jag minns inte hennes ansikte. Jag försökte förbrilt ta en bild när hon kom gåendes men den bilden blev det inget bra resultat av. När hon rundat ett hörn kunde jag till slut ta upp mobilen och fotografera igen. Så nu har jag en suddig halvtaskig bild på Anna Ankas ben och två bilder med Anna Ankas "rumpa. Ja alltså hennes ryggtavla. Vilket resultat! Jag är gald att jag i alla fall lyckades se henne för en kort sekund. Det är väldigt barnsligt, men väldigt kul. an blir som barn på nytt och känner sig urtöntig. Men det bjuder jag på!

Lyckades till slut få en någorlunda bra bild, dock på Anna Ankas ryggtavla...
Lyckades till slut få en någorlunda bra bild, på Anna Ankas ryggtavla...

Nu ska jag avsluta mitt arbeta och börja röra mig hemmåt till min kissekatt och Mary´s besök. See ya!

Tjing!

Blocket - en plats för sökande

Igår efter jobbet åkte jag och Mr T till Upplandsväsby. Där fanns nämligen våra nya sängbord. Mr T ville inte ha några andra sängbord än de matchande från IKEA men som nu har utgått så det blev till att söka på blocket och minsann, där fanns det! Så igår bar det av för att införskaffa dessa. 500 kronor för 2 (nästan helt nya) sängbord är inte fy skam när de från början kostar cirkus 495 kronor/styck från början. Innan vi åkte för att hämta borden gav sig Mr T på att såga klart köksbänken. Dessvärre gick sågen sönder... suck! Som tur var har en av hans kusiner ganska nyligen renoverat kök så det blev till att ringa och fråga om det fanns möjlighet att låna av dem. Som tur var gick det bra och vi blev klara med köksbänken igår. Spishäll och diskho sitter på plats och bänken ligger där den ska. Riktigt nice! Nu börjar det ta form. Idag kommer rörmokaren för att fixa i köket och elektrikern för att göra det sista. Sen är det bara upp till oss när det blir klart.

Efter att vi hämtat upp sängborden åkte vi vidare till IKEA, igen... den här gången för att köpa en ny skåpsstomme eftersom min kära Mr T råkat såga i en av de vi redan köpt. Vi fick tag i det vi skulle ha ock åkte hem. Vi har ju fått igång tvättmaksin och torktumlare men det är något som inte känns helt rätt med torktumlaren. Det luktar liksom bränt om den. Vi har letat efter fel och läst igenom manualen flera gånger men inte hittat något som skulle vara fel men jag har i alla fall bett Mr T höra av sig till återförsäljaren och kolla vad det kan vara. Känns inte helt okay att den nytvättade tvätten luktar lite bränt när den kommer ut från torktumlaren. Det visar sig dock att doften försvinner efter ett tag. Som tur är!

Idag är sista kvällen Mr T är hemma på en vecka. Han ska iväg med jobbet och bygga ny butik så jag blir ensam i fortet nästan en hel vecka. Det är både skönt och tråkigt. Jag vet ju att jag har att göra så jag kommer nog inte hinna känna att jag är allt för ensam men det är klart att det är tomt när han är borta. Men jag tänkte hämta hem min lilla älskling idag så jag får sällskap av henne i alla fall. Hon har bott hos Mr T:s mamma de senaste dagarna då vi haft hantverkare hemma och man vet aldrig om de glömmer stänga dörren eller öppnar fönster och hon tar ofta tillfället i akt att upptäcka nya saker. Så det har varit säkrast för både henne och för oss att hon varit hos sin "farmor".

För er som inte vet vad ni ska göra ikväll kan jag tipsa om TV3:s helkväll med temat "andras olycka" med start 20.00. Själv ska jag försöka se det programmet jag tycker är intressant av de tre, "Lyxfällan".

Tjing!

Ett kök med spår

Igår var vi och hämtade vår diskmaskin. Det är sant! Dagarna med handdisk är över. Visst kommer vi behöva diska förhand ibland men inte varje dag! Fantastiskt. Nu ska vi bara få den på plats också. Installerade tvättmaskin och torktumlare igår också. Jätteskönt att kunna börja tvätta igen och jag var snabb med att lägga i första högen. Sen vidare in i torktumlaren. Vilken lyx! Torra kläder på en timme. Åter igen, fantastiskt!

Dessvärre hände en liten olycka på en av våra skåpsstommar igår. Thomas var i full färd med att såga i vår nya bänskiva för att kunna sänka ner vår spishäll och diskhon. Helt plötsligt hör jag "det kasnke inte var så bra". Och nej, det var inte så bra. Han hade råkat såga i skåpsstommen och tyvärr så att det kommer synas. Så idag blir det till att åka till IKEA igen och köpa en ny stomme. Som tur är så är inte stommen den dyra biten i skåpet. Men ändå tråkigt. Idag hoppas jag på att få tag på den man jag fått kontakt med via blocket då han säljer två sängbord som vi vill ha. De finns inte att få tag på i butik längre så det vore toppen om vi fick dem.

Back to business... Tjing!


Att ta beslut är inte alltid lika lätt

Idag har en grunlig molnbädd lagt sig över himlen och på morgonen blir det mörkare och mörkare och därmed svårare att ta sig upp. Hösten är verkligen här. Och visst behöver inte hösten vara något jobbigt och dåligt. Den kan vara riktigt mysig, men då vill man gärna ha ett ordnat hem där man kan krypa upp i soffan med en filt och en kopp te. Riktigt så är ju inte fallet hemma hos oss nu. Men jag hoppas kunna njuta en del av hösten i alla fall. Typ sen-hösten.

Igår bar det iväg till IKEA och Bauhaus för att försöka införskaffa en bänkskiva till köket. Det tog sin tid men till slut enades vi och det blev en bänkskiva i massiv ek. Jag tror det kommer bli toppenbra och matcha golvet. Nu är nästa steg att hitta det kakel vi vill ha. Vi har tänkt oss ett svart kakel. Vi får väl se hur det blir i slutändan.

Just nu befinner jag mig i en situation där jag inte riktigt vet hur jag ska bära mig åt. Jag trivs jättebra på min arbetsplats men känner att jag nu börjar vilja bryta banan och vika av mot det som jag verkligen skulle vilja göra. Jag vet inte om jag kommer få förlängt kontrakt på min nuvarande arbetsplats (som det alltid är i min bransch... ovisst) men om jag skulle få möjligheten vet jag inte om jag vill fortsätta med det jag gör. Det börjar bli dags att ta ett beslut och det är inte ett lätt beslut. Att slänga sig ut och försöka få tag på något nytt eller stanna kvar och vara lite mer trygg. Som sagt, jag vet inte ens om jag kommer få valet men om jag får det måste jag veta vad jag vill. Jag vet att man ska göra det som känns rätt/bra men i dagens läge och med tanke på att jag inte misstrivs med mitt arbete är det knepigt. Jag måste ta ett beslut för mig själv och det är ganska snart...

Ny vecka - nya tag

Nu är den gnetiga helgen förbi. I fredags stod vi till sena kvällen och packade flyttlådor. Och inte fick vi ner allt för det. Lådorna tog slut... typiskt! Lördag förmiddag började med besök av Mr T:s mormor och mamma som kom och kikade på lägenheten, firade min namnsdag och fikade. Jätteroligt! Sen bar det av mot gamla lägenheten och så började bubbandet. Jag vet inte hur många vändor det blev men när klockan närmade sig 20.00 så var i alla fall lägenheten tömd. Så skönt! Då var det "bara" förrådet kvar. Men det blev inte gjort förrän på söndagen. Men nu är verkligen allt tömt! Det enda som återstår är lamporna i taket (vilket måste sitta där för att städfirman ska kunna se smutsen...), en bordsskiva och tvättmaskinen. Så skönt!

Igår hann vi även med en sväng till IKEA för att införskaffa inredningen till garderoben i sovrummet. Hur bra som helst. Så nu är det bara att börja tvätta upp allt när tvättmaskinen kommer på plats och börja få ordning i garderoben. På eftermiddagen igår var jag, Mary och Em på fotografering. Det var också skoj borsett från den tid det tog möjligen. Som vanligt blir jag inte ofta nöjd med bilder men jag lyckades få med mig 4 bilder hem. Jag får la ta och lägga upp dem här när vi fått igång internet hemma.

Idag ska vi iväg och köpa bänksskiva till köket. Hoppas hoppas att vi hittar en som vi blir riktigt nöjda med. Imorgon kommer elektrikern och då gäller det att vi har allt fixat och klart så att han kan installera allt och inte behöver komma ytterligare en gång. Jag vill helst inte ha fler människor där rotandes nu. Jag vill bara få allt på plats.

Dax att jobba vidare...

Tjing!


En man - ett kök

Igår när jag kom hem från middag med god vänn möttes jag av ett kök som inte längre var tomt. Mr T hade faktiskt "fixat" ena sidan av köket och alla skåp var på plats på golv och vägg. Så skönt! Han kan han - min karl! Det är skönt när saker faller på plats allt eftersom. Jag är ju ganska otålig och tycker att jag har rätt bra tålamod med lägenheten men det är klart att jag vill vara klar så snart som möjligt. Ska bli skönt att flytta alla saker nu i helgen så vi kan koppla av den gamla lägenheten och bara fokusera på den vi faktiskt bor i.

Ikväll ska jag träffa två andra vänner för att äta middag och uppdatera med senaste nytt. Det är skönt att faktiskt ta sig tid att göra annat än att bara jobba (antingen med hemmet eller arbetet). Det är verkligen vitkigt att få tid till annat. Det har jag ju "börjat" förstå nu. Jag har så lätt för att bara köra på och inte tänka på att man faktiskt behöver göra annat än att jobba emellanåt. Jag vill alltid vara så effektiv och som jag skrev tidigare så är jag väldigt otålig, vill helst ha saker gjorda för 5 minuter sen. Det är verkligen något jag försöker jobba med. Att jag inte behöver vara så himla effektiv hela tiden. Det är okay om något dröjer lite innan det blir gjort. Så klart också en prioriteringsfråga.

Vill tipsa om en sida som jag faktiskt tyckte va rätt skoj. Du laddar "bara" upp ett foto på dig själv och sen händer det bara! :

http://nanok.com/mpc/

Tjing!


Filmpremiär

I måndags var jag, Mr T , Mr T:s mamma och hans moster på filmpremiären av "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Den var faktiskt riktigt bra för att vara ne svensk film tycker jag. Lite för mycket naket för min smak då jag kan irriteras av att kvinnor allt som oftast ska visas nakna på film men inte männen. En diskussion jag inte tänker gå in på den här gången.

I går var jag och Mr T iväg till IKEA för att byta skåp till köket. Eftersom planeringen i köket inte blev som vi tänkt var vi tvungna att tänka om och således också byta ut skåp. Så nu har vi förhoppningsvist tänkt om - tänkt rätt. Börjar by the way bli väldigt trött på utemat nu. Vill så gärna ha ett ordentligt kök igen så man kan ¨få göra hemlagad mat. Det saknar jag mycket nu! Potatismos, grönsaker i ugn, stekt zuccini och mycket annat. Mums!

Idag ska jag träffa Klara och äta middag. Det ska bli trevligt! Vi ska bege oss mot söders höjder så får vi se vad som väntas där...

Tjing!

En fartfylld helg med lågt tempo

I fredags träffade jag EM och vi hade en skön slappkväll och bara snackade. Jättetrevligt! Blev så himla trött att jag åkte hem vääldligt tidigt. Tänkte att det nog var för att jag börjar dagen klockan 5.00 med att skjutsa Mr T till sammåkning med kollegor då han var borta på affärsresa över helgen. Men tröttheten höll i sig på lördagen och jag var så trött att jag knappt hängde ihop. Ändå pallarde jag mig fram och tillbaka mellan våra två lägenheter med en pirra för att få över lite av våra grejor. Lyckades även måla i både köket och i vardagsrummet. När jag skulle gå och äta på kvällen trodde jag knappt att jag skulle kunna ta mig tur & retur till och från lägenheten för att jag var så slut. Mina ben bar liksom inte. Men jag tog mig i kragen och tog mig ut. Fick knappt i mig någon mat och sen tillbaka igen. Pust! Söndagen kändes heller inte helt okay men en aning bättre. Uträttade några vändor med pirran och tvättade. Sen försökte jag mig på det där som kallas vila. Det var så skönt när Mr T kom hem och kunde ta hand om mig. Det är inte så roligt att vara ensam när man inte mår bra och känner sig liten. Idag är jag ganska okay men känner fortfarande av lite yrsel.

Ikväll ska jag, Mr T och hans mor samt ena moster gå på förhandsvisning med röda mattan på sergels bio. Det är Stieg Larssons andra bok som nu har blivit film. Ska bli spännande att gå och se den. Jag tyckte faktiskt att första filmen var bra. Som vanligt går det inte att jämföra boken med filmen...

Hoppas på att få tillbaka krafterna helt inom en snar framtid. Om inte annat behövs det nu till helgen då vi ska köra "stora" flyttlasset och göra lägenheten tom på våra grejjer.

Tjing!

Fyra tassar i lyan

Igår fick vi alltså hem vår älskade Jersey igen. Och vilket äventyr hon tyckte att det var. Hon smög omkring med giraff hals och spejade runt hörnen. Efter ett tag kände hon sig lite mer hemma och började rusa runt i vad jag hoppas var glädjevarv. Skönt att hon installerar sig så snabbt på nya platser. Kändes dock lite jobbigt att lämna henne ensam imorse när jag gick till jobbet...

För övrigt kan jag glädja alla som brukar glädja sig åt andras missöden med att säga att torsdagskvällarna på TV3 är fullspäckad med bra program, för de som gillar det vill säga. Klockan 20.00 startar Anna Skippers "Du är vad du äter" med nya överviktiga människor att ta tag i varje gång. Sen tar guiden oss vidare till programmet som jag faktiskt själv tycker är bra, "Lyxfällan". Det var väll kanske inte så konstigt att mitt och EM´s exjobb handlade om just överskuldsatta. Jag tycker nämligen att det är väldigt intressant... hur hamnar människor i en sådan knepig situation. Som gårdagens pingla som inte hade sparat något i hela sitt liv (hade dock pensionssparande). Hur tänker hon då? Hur många människor i Sverige, och i världen för den delen, är det som inte tänker på att det kanske en dag är så att man sitter knepigt till och behöver extra slantar!? För mig är det oförståeligt, men för många andra verkar det inte ens finnas på kartan. Nu kan jag visserligen vara lite överdriven åt andra hållet, att jag sparar "mer än nödvändigt", och det är något jag försöker tänka på. Att unna mig själv lite mer. Men att inte ha en enda krona undanstoppat... jag skulle nog ha lite panik. För att gå vidare i torsdagskvällens tablå så avlöses Lyxfällan med prgrammet "Grannfejden" klockan 22. Torsdagar är verkligen upplyftande...

Idag ska jag träffa EM och ha en riktigt mysig kväll med film och gott. Kan va skönt då jag ska flytta grejjer hela helgen. Mr T är bortrest med jobbet och kommer inte hem förrän på söndag så det blir till att bubba själv. Vi får la se hur långt jag kommer.

Tjing!

Första natten under nytt tak

I natt sov vi för första gången i vår nya lägenhet och jag måste säga att natten var till belåtenhet. Jag sov riktigt bra för att vara ett nytt ställe. Jag brukar annars sova ganska dåligt första natten/nätterna men jag trivdes tydligen bra på min nya plats. Igår målade jag första vändan fondfärg i vardagsrummet. Färgen, har jag kommit fram till, är lite mintgrön. Vi får väl se hur slutresultatet blir. Men som Mr T sa igår "det här blir skitbra". Det blir det säkert också. Jag ska ju ge mig på väggen med några fler färger innan mitt mästerverk är färdigt.

Innan jag begav mig hemmåt till min nya lya åt jag middag med min otroligt trevliga fudmor. Hon bjöd mig på födelsedagsmiddag i efterhand och så fick jag även en present! Och tack söta BEA om du läser det här! Jag gillade den verkligen! Middagen förtärdes på kvarterskrogen "Stekpannan". Hade aldrig varit där innan men kan definitivt tänka mig att gå dit igen. God mat, mysig atmosfär och trevlig personal. Det är altid roligt att upptäcka nya ställen.

Idag får jag hem min saknade bebis, Jersey. För er som inte vet så är det alltså inte en människa utan en katt. Min katt. Den enda katten. Ska bli så skönt att få hem henne igen. Gäller bara att se till att allt är i ordning inna hennes ankomst så det inte finns risk för färgklet på pälsen eller lösa sladdar som man kan bli nyfiken på. Ska försöka fixa lite mysigt på balkongen till henne också eftersom hon älskar att vara där.

Keep in touch...

Tjing!

Dansa dansa dansa

Jag har fått möjligheten att använda mina ringrostiga ben och armar och göra en koreografi till Bolibompasändningen lördag kväll. Verkligen jätteskoj! Det är trots allt några månader sen jag tog några danssteg (nej jag räknar inte med discogolvet) men det är alltid lika roligt.

Igår målade jag sista vändan vitt i vardagsrummet (och ett extra lager vitt i hallen efter elektrikerns missöde med borren) och idag hoppas jag på att hinna med en vända på fondväggen. Ska bli spännande att se hur färgen blir! Mr T hann också skruva ihop alla köksskåp igår. Han e allt bra duktig han! Så ikäll blir det lite småfix för hans del. Imorgon ska jag hämta hem min lilla Jersey igen. Saknar henne så! Men då blir det till att "flytta" till nya lyan. Ingen idé att sätta henne i den gamla lägenheten som är så stökig. Bättre att få komma dit vi ska bo från och med nu. Spännande och se vad hon tycker också.

Ikväll ska jag äta middag med min gudmor. Det är väl ett år sedan vi sågs nu. Tiden går så fort! Men nu ska vi i alla fall ses. Jättetrevligt!

Snabb - effektiv - information

Tjing!

Det sa bara klick!

Många refererar säkert rubriken till kärlek vid första ögonkastet. Och på sätt och vis var det väl det också... men i det här fallet handlar det om klickgolv. Det sa bara klick, så var det klart. Okay, riktigt så enkelt var det ju inte, men nu är det i alla fall färdigt. Golvet är nu lagt i hela lägenheten och min bitterhet från i fredags har lagt sig. Vi lyckades få bort det vidriga dammet från väggar och golv men behöver måla om några väggar i hallen. Men det överlever jag faktiskt. Det var så skönt att få åka tillbaka till butiken med det överblivna golvet igår och känna att det är ett avslutat kapitel. Idag vankas målning av väggar och skåpbygge till köket. Jag ser fram emot att få visa slutresultatet på ett par bilder om några veckor. Men nu... back to reality... Tjing!

Så besviken!

Jag är verkligen så besviken! Jag hade sett fram emot helgen och allt vi skulle hinna med och flytta in på söndag. Platt fall! När jag kommer till lågenheten möts jag av ett betongdammlager över hela lägenheten. Det är inte sant! Jag går från rum till rum och blir bara mer och mer ledsen. Allt jobb vi lagt ner de senaste tre veckorna känns som bortblåst... jag ringer i halv panik till Mr T som säger att han är på väg hem och får titta hur illa det är. Han konstaterar också... det är illa! Jag blir så ledsen! Jag ställer mig med den trasa vi köpt för att göra rent taket i köket med innan vi ska måla där och skrubbar taket. Det känns lönlöst. Jag går in i badrummet för att skölja ur trasan och vad får jag se.. den hemska (försöker att inte använda för groteska ord) elektrikern har skitat ner hela badrumet som vi i fredags fick städat av städfirma för att slippa göra det själva. Ogjort arbete! Onödiga pengar. Försvunnen tid. Det känns lönlöst... just nu känner jag mig verkligen ledsen. Fy f-n för hantverkare alltså. Jag ber om ursäkt för mitt språk men jag har ta mig 17 blivit överbevisad vad gäller hur osmidiga och oarbetsamma och osmarta hantverkare är i år. Först sommarstugan och nu lägenheten. Jag är inte den som är den när det gäller att bli arg. Men nu ÄR jag arg. Nedrans klåpare... jag kan säga så mycket som att jag sa till Mr T "nu går jag". Och sen gick jag. Orkar inte se elendet längre. Punkt slut.

(Jag får be om ursäkt för det "agressiva" inlågget, men jag måste bara få ur mig lite av min ilska)

En bit i taget

Idag blev min lägenhetsaffär om Kallhällslägenheten klar. Å va skönt det är! Fantastiskt. En sak mindre att hålla i huvudet. Nu är det bara två bostäder kvar. Men det är inte långt kvar tills allt är klart och vi bara har den vi ska bo i att tänka på. Va fort det går ändå. Det känns som att det var nyss vi startade hela den här karusellen och nu börjar det sakta men säkert falla på plats, bit för bit. I helgen ska vi jobba ordentligt med lägenheten. Jag hoppas verkligen att vi kan få flytta in imorgon eller på söndag. Helst imorgon så klart! Igår var jag och åt middag med Em och Mary. Trevligt trevligt! Det blev Thaimat och det var det ett tag sen jag åt så det var inte så dumt alls. Det är skönt att jag hinner träffa vänner mellan alla projekten. Nu har jag också bestämt att jag måste coola ner mig själv. Inte stressa till och från allt. Ett första steg är att inte springa eller powerwalka överallt utan gå i lugn takt och inte ta på mig mer än jag "hinner". Jag är världsmästare på det annars. Jag kan "alltid" klämma in lite till på schemat när jag ändå håller på, resonerar jag. Nu är det dags att försöka sluta med det. Visst får det finnas undantag, men det ska inte vara en regel som det liknar idag. Ha en trevlig helg! Tjing!

Spring, men stressa inte!

Just nu räcker inte tiden riktigt till känns det som. Det gäller att hinna träffa nära och kära, få klart lägenhet, jobba och städa. Tyvärr blir det så att bloggen blir ouppdaterad... Imorse kom elektrikern som ska fixa så det blir som vi tänkt i köket och i vårat badrum. Det kommer ta lite tid och det kommer antagligen kosta därefter men när vi nu ändå gör det är det lika bra att göra den ordentligt! Nu har jag sagt att jag hoppas på att kunna flytta in i lägenheten i två-tre veckor, men nu i helgen hoppas jag VERKLIGEN på det. Det beror så klart på hur långt vi kommer med golvläggning och målning och köksbygge osv. Mr T och min bror var i alla fall väldigt duktiga igår när de sågade ner en del av väggen in till köket. Öppningen mellan kök och hall känns så mycket öppnare nu än tidigare. Ikväll ska jag träffa mina vänner Em och Mary och äta middag, efter det bär det av mot Kallhäll och min gamla lägenhet för en sista check. Hade en städfirma där igår som jag hoppas gjort sitt jobb så jag slipper gå efter med trasan. Men jag är inte så orolig. Ska bli otroligt skönt att avsluta en del i hela flytten. Imorgon lämnar jag över nycklarna med både glädje och litet sting av sorg i hjärtat. Jag är självklart glad över att ha fått den såld och att jag nu får "bo på ett ställe". Men jag har ju ändå haft bostaden många år så det är klart att det känns tråkigt att lämna den. Men nu passar den inte in längre, så enkelt är det. Igår var jag ute och åt middag med Klara och vi pratade i massor. Vi bestämde oss för att ta en promenad i Humlegården efter och när vi var på väg ut från parken igen låg det en kille, inte alls gammal, och gav inte ifrån sig ett livstecken. Han andades till och från och med minuters mellanrum. Det var riktigt otäckt! Antagligen en överdos. Det är så hemskt att det får vara så! Att människor gör sig själva så illa. Jag fick hopp om männskligheten när det faktiskt var runt 20 personer som engagerade sig på platsen till slut. Men vilken tid det tog för ambulansen att komma! Ungefär 15 minuter! Mitt i stan! Där skulle i alla fall inte jag vilja få en hjärtattack! Då hinner man lätt dö innan man får hjälp. Illa! Med detta tänkvärda ämne avslutar jag för idag. Det är snart dags att röra sig mot stan. Tjing!

RSS 2.0