Trött

Idag är jag så trött så att jag när som helst skulle kunna somna stående. Jag känner att jag verkligen behöver ledigt. Hoppas verkligen att vi blir klara med stugan i helgen. Igår träffade jag M och åt middag inne i stan. Väldigt trevligt. Då tyckte jag att jag var väldigt trött men nu inser jag att det nästan inte kan kallas för trött om man jämför med hur jag känner mig idag. Längtar så till sommarsemestern som jag nu bestämt mig för hur jag ska göra med. Det blir sammanlagt 5 veckors ledighet. Det har jag inte haft sen högstadiet. Längtar så. Det är faktiskt bara tre veckor kvar.

Nästa lördag får ni komma förbi borggården och måla självporträtt och bli inspelade av bland annat mig med hur ni tycker att en kompis ska vara. Bolibompa kommer alltså vara där på nationaldagen med olika aktiviteter helt enkelt. Ska bli roligt att göra något annorlunda. Och på söndagen bär det av till Kallhäll för att städa inför visningen.

Back 2 work. Tjing!

Lägenheten i Kallhäll

Nu har min lägenhet kommit ut till försäljning både på HusmanHagbergs hemsida och på hemnet! Ring och lägg ditt bästa bud! =)

http://www.husmanhagberg.se/Objekt/?objectid=OBJ11423_978525976

/Tjing

Lägenhetsfotografering i Kallhäll

Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att hinna med allt som finns på dagens to-do-lista.

Imorse var jag hos tandläkaren. Aj aj ont i munnen. Sen bar det iväg till plantagen för att köpa en liten blomma till balkongen inför fotograferingen. Vidare till kemtvätten för att hämta brorsans kavaj som jag råkat måla på. Inte klar. Iväg till lgh för att städa inför fotograferingen. Gnugg, gnugg och skur, skur. Himlans jobbigt och klar på sekunden när mäklaren ringde på dörren. Fick dock lov att öppna ytterdörren och välkomna honom med jordiga händer då jag precis planterat klart blomman på balkongen. Snurrade runt i lgh för att undvika att komma med på lgh bilderna. Tror jag lyckades... Tackade mäklaren som åkte men glömde blixten till kameran. Jag ringde och sa "du har glömt blixten till kameran". Han kom upp igen och hämtade... just det, blixten till kameran. Jag fixade med det sista i lgh och ringde kusin Azarina. åkte och köpte lunch. Våldgästade kusin Azarina. Gick i Väsby centrum, hittade vita leggings, catching - $. Skjutsade Azarina till hennes bil. Skyndade mig hemåt för ett möte... som jag missade. Bokade om mötet. Hemma!

Hjälp! Hur kan det bli så mycket på en dag? Igår var vi, jag och Mr T också i kallhäll men först en vända på ikea. Lyckades få tag på en bra och billig säng till sommarstugan! Skönt att ha det klart, för snart tänker vi flytta in. =) Nu är det bara att vänta på att lägenhetens annons ska komma upp... spännande!

Tjing!

Det strålar i ögonen

Det är så skööönt att solen är här! Sååå underbart. Jag har verkligen saknat värmen och ljuset. Det konstiga är att min kropp direkt reagerar med att tänka "aj vad solen skiner i ögonen" på med solbrillorna för att göra livet lite mörkare. Vad handlar det om? Borde man inte bara njuta och låta solen skina en rakt i ansiktet. Jo tänker jag och går omkring och kisar bara för att lapa in så mycket sol jag bara kan på min lilla promenad till jobbet. Tänk vad lite som behövs egentligen för att man ska känna att livet inte är så pjåkigt.

Idag bär det efter jobbet av till Kallhäll för att fixa med lite smågrejer inför morgondagens fotografering. På torsdag kommer lägenheten ut på hemnet och på fredag ut i tidningar och upp i skyltfönster. Det är faktiskt lite spännande.

Igår hände något som inte är vanligt när det gäller Fredrika. Jag budade på en mobil på tradera. Vad är det som händer!? Det är egentligen inte alls min grej men det var riktigt spännande att sitta och vänta och buda för att se om jag lyckades "vinna". Till min och Mr T:s stora förvåning dök ett namn Mr T kände igen upp efter att jag lagt mitt bud. Det visade sig vara en arbetskollega till honom som satt och budade mot mig. "Ring honom och säg att han inte får buda", nästan skriker jag i högan sky, orolig över min vinst. Mr T ringde, men mest för att skojja med kollegan om han verkligen ville ha den där mobilen han satt och budade på. Kollegan blev minst sagt förvånad. Men nej. Jag gick lottlös ur mitt budande. Attans. Jag som verkligen behöver en ny mobil. Men jag ger inte upp. Jag ska fortsätta mitt sökande efter en inte allt för dyr men väldigt bra mobil. Finns det?

Tjing!

Snuvad på konfekten...

Snacka om att känna sig snuvad på konfekten när jag fick veta att min semester inte blir som jag tänkt mig. Jag som för första gången tänkte ha en riktigt låååång semester och verkligen längtar dit. Nu fick jag vet att jag inte kan ha så lång semester. Riktigt tråkigt =(. Så nu är det bara hem och planera om. Vilka veckor är dyrbarast och vad ska jag proritera, tänk om - tänk rätt. Trött....

Fullt ös... eller något...

Nu är det måndag igen. Hur gick det till? Det går så himlans fort. I torsdags bar det alltså iväg till Katrineholm för att byggas på vårt hus. Vi kom ganska långt, men jag är ju aldrig nöjd om det inte är klart ;). Så nu är innerväggar fixade och vi ska ta oss ner dit i helgen igen för att fixa taket och spackla. Sen är det "bara" tapeter, färg, lite lister och golv kvar. Sen är det klart för inflytt. Vi åkte hem i lördags för att slippa köerna vilket var otroligt skönt! I går, söndag, bar det av till Kallhäll för att fixa lägenheten inför försäljning. Vi hann klart allt vi ville och nu har jag tagit ledigt på onsdag för att kunna åka dit och fixa det sista inför fotograferingen mitt på dagen. Det känns verkligen som fullspäckat schema. Vi var och tittade på ytterligare en lägenhet på vägen hem från Kallhäll igår. Min kära bror måste ju ha någonstanns att bo också.

Jag har verkligen inget minne kvar att använda mig av så numera har post.it.lappen blivit en trogen vän. Jag skulle behöva en egen sekreterare som tog emot alla samtal och skickade iväg mig på möten och så vidare. Men det har jag inte riktigt råd med känner jag... Istället använder jag min kära Mr. T vid behov. Det är tur att han fortfarande har lite plats kvar i minnet.

Idag ska vi iväg efter jobbet och skriva de sista bank-pappren också. Ska bli skönt att kunna avsluta den delen.

Höres!

Tjing!

Fartfylld vardag

Det händer så mycket hela tiden och nu känner jag verkligen att min ork börjar ta slut. Det är så mycket som ska hinnas med varje dag och om något inte hinns med blir det ju uppskjutet till dagen efter och så blir det så klart ännu mer att göra då. Idag ska jag efter jobbet hinna in till ett möte istan, iväg till banken och fixa med papper, till byggvaruhus och köpa grejjer till min lgh inför försäljningen, träffa mäklare och måla i lägenheten samt lägga golv i badrummet. Inser när jag radar upp det här att det är väldigt mycket som ska göras på väldigt kort tid. Imorgon bär det av till Katrineholm för att försöka färdigställa huset. Hoppas hoppas att vi kommer så pass långt att jag kan inreda det nästa gång vi åker ner.

Igår träffade jag en vän på stan och strosade runt i butiker och åt middag. Så skönt att göra något annat än att flänga runt hela tiden. Det var väldigt roligt att träffa henne. Hoppas att jag ska hinna med lite mer sånt när det har lugnat ner sig med alla bostäder. Jag tycker såklart att det är kul när det händer saker men ibland blir det lite för mycket samtidigt.

Min vän cykeln har inte fått vara med på flera veckor till jobbet nu och det känns också tråkigt. Jag skulle verkligen behöva den turen både för träning och frisk luft men också för att få en stund för mig själv. Rensa hjärnan lite helt enkelt. En kväll hemma i soffan framför TV:n är väldigt lockande just nu. Kanske ett bad också. Ska nog försöka få in det i nästa vecka. Nu är det dags att arbeta vidare så jag kan utföra mina affärer efter jobbet.

Tjing!

Grenen

Varje morgon när jag väljer att ta en väg till jobbet som går i en park så går jag förbi något väldigt annorlunda. Det är ett träd. Med en gren. Den här grenen är väldigt speciell. Den har inga unika kunskaper och heller ingen magisk påverkan på saker och ting, men däremot har den ett väldigt speciellt utseende. Jag har ett kort på den här grenen. I min mobil. Jag var tvungen att dokumentera för att senare kunna fråga folk omkring mig om det bara var jag som såg... vad jag... såg. Men nej då, det var fler som såg... vad jag... såg. Grenen utmärker sig på det sättet att det väldigt mycket liknar något högst otillbörligt att ha i en park, bredvid en lågstadieskola, i centrala stockholm. Jag lämnar min förklaring till din fria tolkning av vad denna föreställer och hoppas på att snart kunna lägga upp en bild på denna gren så att du själv får bedömma om du ser... vad jag... ser. Jag såg den här om dagen, jag såg den idag och jag ser den säkert imorgon.

En kort veckas måndag

Måndagar är oftast den svåra dagen på veckan men idag känns det helt okay. Det är ju trots allt bara 4 arbetsdagar den här veckan. Ser fram emot helgen då vi ska åka ner till Katrineholm för att arbeta med stugan igen. Nu är den verkligen på väg att bli klar. Vi får se hur långt vi hinner i helgen men det är framför allt innertak och innerväggar som ska upp. Innertaket ska laseras och väggarna ska målas och tapetseras plus att innergolv ska på sen. Så det är ju lite kvar att göra innan inflytt. Men vi har bestämt att det ska vara klart innan semestern så vi slipper jobba med det då.

År 2009 kommer bli ett år med många projekt. Först är det vårt stugprojekt, sen är det försäljning av min lägenhet och sen inflytt i vår nya lägenhet. Mycket jobb men också mycket roligt! På torsdag kommer två av mina morbröder och ska spackla alla väggar i stora rummet i min lägenhet. Så idag och på onsdag bär det av till lägenheten för att göra iordning inför deras besök och för att visa lägenheten för två olika mäklare. Hoppas på att hinna få lägeneheten såld innan Juni är slut. Vi får la se om jag lyckas.

Tjing!

Bostadsrättsinnehavare Fredrika

Ja då var det klart! Igår skrev jag och Mr. T på kontraktet för vår nya lägenhet som vi får tillträde till i slutet av sommaren. Passar perfekt efter semestern. Jag ser fram emot att få renovera och göra det till vårt! Det är klart att det känns lite läskigt också, men mest roligt. Det är ju trots allt en väldigt stor affär. Jag var visserligen bostadsrättsägare innan gårdagen också, men nu är jag det tillsammans med Mr. T. Så nu har jag börjar leta mäklare till försäljningen av min bostadsrätt. Nästa vecka ska två olika komma och titta på lägenheten och göra en värdering. Jag har visserligen lite att fixa på lägenheten innan jag släpper den till försäljning, men känns bra att få en första bedömning.

I helgen är det som vanligt fullt upp. Imorgon lördag bär det först av till Ludvika/Dalarna där en av mina kusiner konfirmerar sig och dessutom fira dennes systers 20 års dag (invecklat...kanske...). När vi firat dem bär det iväg till en arbetskollegas fest  i stockholm på kvällen. Tur att man inte behöver åka hem för att byta om emellan.
På söndag ska det också firas. Men då är det Mr. T:s ena kusinbarn som fyller år. Då behöver vi inte åka så långt då de bor i samma kommun. Sen ska bror min komma på middag på kvällen. Fullt ös!
Men det är ju faktiskt roligt att träffa nära och kära. Det enda jag saknar lite är en andningspaus. Men det är ju snaaart semester. Då hoppas jag verkligen på att få sol och vila.

Husbygget får alltså denna helg ligga på is. Om allt går som vi hoppas bär det av dit nästa helg för att sätta upp innertak och innerväggar men också måla huset i den kulör vi nu valt. Har vi tur hinner vi med att lägga golvet också. Men med tanke på hur mycket jobb allt innebär så vågar jag inte riktigt hoppas på det.

Nu ska jag jobba på så jag får gå ut i solen och inhandla presenter och tillbehör till kläderna jag ska ha imorgon.

Trevlig helg!

Tjing!

Lansering av "Cap på fårvallning"

Igår lanserades min alldeles egenkomponerade film "Cap på fårvallning" som handlar om hunden Cap som åker iväg till landet för att valla får. Igår låg den på första parket på boliwebben och inom snar framtid ska den få den stora puffen på startsidan av bolibompa.se också. Jag är väldigt glad. Lägger så klart in länken till filmen igen så att den som vill kan titta:

Cap på fårvallning

En annan nyhet som jag har att dela med mig av att vi idag ska SKRIVA KONTRAKT PÅ EN LÄGENHET! Jo det är sant! Och känns helt tokigt. Vi fick den till ett riktigt bra pris och vi kan göra om den precis som vi vill ha den. Det känns lite läskigt men samtidigt otroligt roligt! Så idag klockan 16.00 blir vi bostadsrättsägare till en trea med två badrum (mitt krav), en stor inglasad balkong (bådas krav), tre rum (bådas krav) och havsutsikt (bådas krav). Nu gäller det bara att inget förändras till klockan 16.00. Håller tummarna hårt!

Tjing!

Förhandsvisning för Dig!

Så har min Cap-film äntligen blivit klar och som jag tidigare utlovat lägger jag upp en länk till filmen här. Den lanseras på Bilobompawebben först imorgon så det här är verkligen en förhandsvisning för dig som läser min blogg. Jag har skrivit manus, filmat, redigerat och valt musik. Lämna gärna ett litet avtryck om vad du tyckte om filmen!

Cap på fårvallning

Tjing!
Fredrika / En stolt filmmakare


En härlig dag i mina röda skor

Idag är det fantastiskt väder ute. Solen skiner och himlen är blå. Jag bestämde mig i morse för klänning och mina röda högklackade skor. Jag tycker verkligen om dem! Det gjorde tydligen min chef också som när hon kom in till jobbet skrek i högan sky:
- Nej men Fredrika!
Jag vände mig genast om och undrade vad det var.
- Kom tillbaka hit nu, fortsatte hon i nästan falsett.
- Vadå? undrade jag
- Kom och visa, sa hon.
Vid det här laget hade alla på redaktionen börjat fatta intresse för vad som höll på att hända och jag kände att nu blev det riktigt pinsamt. Rätt ord kanske är genant.
- Nej men vadå, fortsätter jag.
Det hela slutar i alla fall med att jag trippar fram från min skyddade mur bakom skrivbordet och mina röda skor får den uppmärksamhet de visserligen förtjänar enligt mig. Alla i hela rummet gör "wohoo" ljud, typ. Jag var tvungen att gå fram och krama chefen för hennes omtänksamma uppmärksamhet men kände fortfarande att det var en aning genant. Det visar sig att hon verkligen tycker om röda skor, speciellt med klack.

Så nu ska jag trippa vidare i mina förtjusande skor och låta de få den uppmärksamhet de förtjänar.

Tjing!

En färgsprakande helg

Ja så var det måndag igen och jag tänkte summera min helg lite kort.

I fredags bar det av till Katrineholm för att grundmåla huset. Och det var inte det lättaste. Själva målandet var inte svårt. Men att räkna ut hur mycket färg vi skulle ha till huset var tydligen väldigt knepigt. Jag är inte världsbäst på matte, jag är snarare precis tvärt om. Matte är helt enkelt inte min grej. Det var därför jag sa ifrån mig allt ansvar för hur mycket färg vi skulle behöva. Vi började måla vårt lilla hus och kom typ halvvägs när vi insåg att jaha, nu var färgen slut och vi behövde åka iväg och köpa mer. När vi skulle köpa mer hade stället vi handlat på innan stängt så vi fick åka vidare till ett nytt ställe. Där hade de inte samma färg som vi börjat måla med. Nu stod vi i valet och kvalet. Kan man må¨la med två olika grundfärger. Vi frågade och frågade folk i affären och till slut bestämde vi oss för att köra på det. Hem igen och måla vidare. Och blev klara! Jätteskönt!

På söndagen bar det hemåt och var på fyra lägenhetsvisningar. Börjar snart blanda ihop alla olika lägenheter så det gäller att verkligen fokusera på de olika objekten. På kvällen hade vi bjudit över två goda vänner. En väldigt trevlig kväll med god mat och dryck och Let´s Dance spelande. Mycket skratt!

En kort sammanfattning alltså...

Tjing!

Fredag, dagen med stort F

Ja fredagar är väll så gott som alltid en bra dag. Det är slutet på en arbetsvecka och början på en helg. Suveränt!
Idag bär det av mot Katrineholm igen. Denna gång för att grundmåla huset så det inte blir förstört. Det är ändå rätt skönt att komma bort på helgerna. Men ibland vill man ha en helg hemma och den här helgen var en sådan. Känner mig supertrött från förra helgen då det var bygge och plantering som gällde och hade behövt en lugn och stillsam helg på hemmaplan.

Igår började jag och en tjej som jobbar på hjärnkontoret nu samtala om våra utbildningar. Det ena ledde till det andra och till slut hade vi startat en diskussion om ett projekt som vi båda skulle vilja jobba med. Jag känner att det verkligen skulle kunna bli något och var så taggad igår att jag till och med började researcha på google. Jag får berätta mer om projektet längre fram. Jag kan dock avslöja att jag tror det finns ett stort allmänintresse.

Jag längtar såå mycket till sommaren och det är ju faktiskt inte så långt kvar tills den är här på riktigt.

Ha en bra start på helgen!

Tjing!

Cykeln åter vid min sida

Ja idag cyklade jag till jobbet igen. Solen sken och himlen var blå och jag och min cykel var så lyckliga. Fast anledningen att jag tog cykel idag var faktiskt att den ska vara med vid inspelning. Men nu kände jag att jag är frisk nog att börja cykla igen så från och med måndag är det cykel som gäller. Skönt! Jag har faktiskt längtat lite till att få börja cykla igen.

Igår blev det bestämt hur min höst ska se ut och jag ska fortsätta på Bolibompa vilket jag verkligen ser fram emot. Jag ser också fram emot att kunna planera sommaren nu och ha en ordentlig semester vilket jag inte haft sen högstadiet. Jag har räknat ut att det blir ca sex hela veckor ledigt i sommar. Hur galet är inte det! Känns lite konstigt samtidigt som det är sååå skönt. Hoppas att sommaren blir fin men i "värsta fall" får man ta en tripp utomlands. Och det är ju faktiskt inte så dumt det heller.

Igår var jag barnvakt åt två av mina kusinbarn. De är ena riktiga charmtroll. Roligt att se hur de försöker manipulera en till det de vill. Men jag överlistade dem allt, ha-ha. Sen visade jag den film jag gjort för min kusin. Det är hon och hennes hund som är huvudrollsinnehavare. Hon verkade nöjd med bildresultatet. Ljudet ville tydligen inte hänga med så det blev stumfilmsvisning. Men jag är rätt nöjd med filmen faktisk. Det har varit riktigt roligt att göra den och nu väntar jag bara på att den ska bli helt helt färdig så den får läggas upp på webben för allmän beskådning. Den handlar om hunden Cap som ska ut på fårvallning. Jag kommer självklart att länka till den härifrån när den är lanserad.

Nu är det back to work!

Tjing!

Zoe - en kavat liten tjej

Jag har en arbetskamrat. Jo det är sant. Eller ja, jag har flera arbetskamrater men jag har en, som har en dotter som heter Zoe. Denna Zoe är en tjej som förgyller många av mina dagar. Jag har aldrig träffat henne, men när hennes far berättar om alla de charmiga tokigheter denna donna hittar på blir jag varm i hjärtat. Och jag är bara tvungen att berätta vidare om några av hennes påhitt.

Zoe sitter och äter vid matbordet och i familjen har de kommit överrens om att man inte får gråta vid matbordet. (Anledningen är att det inte ska bli jobbiga situationer där man vill ha något och skriker och gråter för att få det) Zoe frågar sin pappa:
- Pappa, får man gråta vi matbordet?
- Nej Zoe, det får man inte, svarar pappa.
Då diskussionen tidigare varit uppe på tapeten fnular Zoe en stund och frågar sedan:
- Men om man är ensam, får man gråta vid matbordet då?
Vad svarar man på detta?
- Ja, det får man, svarar pappa.
Jag får genast en hemsk syn framför mig där lilla Zoe sitter alldeles ensam och gråter i sin ensamhet. Men kan inte låta bli att le lite då hon verkligen tänkt till. Nästa gång hon är ledsen kan hon gå och sätta sig vid matbordet, själv.

Zoe´s pappa har satt på sig en jacka.
- Vart kommer den ifrån, frågar Zoe.
- Den köpte jag 1993, svarar pappa.
- Var jag med då, blir följfrågan från Zoe.
- Nej, det var du inte, svarar pappa.
Nu kommer den kommentar som jag väl kan förstå...
- Varför fick inte jag var med?
Självklart undrar denna donna varför inte hon fick vad med! Vad orättvist!

Zoe har precis fått en lillasyster. Mamma och pappa har ännu inte kommit på vad hon ska heta och frågar Zoe vad hon tycker att hennes syster ska heta. Zoe klurar och säger sedan:
- Jag tycler att hon ska heta Herr Nilsson.
Ja men självklart! Herr Nilsson som är så söt! Problemet är när de träffar på vänner och Zoe helt seriöst presenterar hennes syster som Herr Nilsson.
- Jasså, ska hon heta Herr Nilsson?
- Nej, så är det inte. Det är Zoe som tycker det. *fliiin*
Nu har mamma och pappa kommit på ett namn men Zoe är fortfarande inte överrens med dem.

Ett smart sätt att få fram vad man menar är att vara tydlig. Zoe är tydlig. Hon har börjar prata i en-ords-meningar:
- Pappa. Jag. Vill. Ha. En. Mackaaaa.
eller
- Varför. Är. Det. Såååå.
En väldigt enerverande (för pappa) men tydlig konversation får man på detta sätt.

Alla sådana här vardagssituationer får mig att le. Jag tycker verkligen om den lilla donnan trotts att jag aldrig har träffat henne. Men hon ger mig i alla fall ett gott skratt ibland.

Ikväll ska jag vara barnvakt åt två grabbar. Mina kusinbarn. Det är två små charmtroll som tror sig veta hur man gör för att få det man vill. Sist jag skulle barnvakta dem sa de till sin mamma innan jag kom:
- Jag ska säga till Fredrika hur länge vi får vara uppe.
- Ja va bra, det kan du säga när hon kommer, säger mamma.
- Jag ska säga det när du har gått.
När jag kommit på plats och deras mamma sedan gått kommer tiden för läggning på tal.
- Vet du när vi ska gå och lägga oss?
- Ja, ni brukar gå och lägga er vid 20.00, säger jag väl medveten om tiden.
- Mamma sa att vi fick vara uppe till 20.15 idag.
- Jahaja, säger jag.
Jag inser ju här att de två charmtrollen försöker vara smarta men sååå lättlurad är jag inte. Jag körde min taktik och fick dem isäng till och med innan 20.00. Det roliga är att de inite drar i när de väl ska försöka få vara uppe längre utan nöjer sig med 15 minuter längre än vanligt.

Jag tycker verkligen om barn, deras fria tänk och kluriga frågor.

Tjing!

Min debut i Bolibompa

Ikväll är det faktiskt första gången man kan se mig i rutan på Bolibompa. Det är stort! Så glöm nu inte att titta ikväll =)

http://svtplay.se/v/1544197/nassim_som_koala

Tjing!


Streaming

Ikväll är det streaming som gäller på Bolibompas webb. Det är första gången vi ska testa det och det ska bli roligt. Tanken är att få vara en del av programmet innan det sänds ut i TV. Klockan 17.45 börjar det hela och håller på tll sändningsstart 18.00. De barn som går in på webben under den här kvarten ska en möjligheta att påverka programmet. Om ni vill veta hur får ni helt enkelt gå in på www.svt.se/bolibompa och kika. Jag har nu förberett med att ta foton på Nassim som är kvällens programledare och han ser grym ut.

Det är roligt att vara med när något nytt händer. Spännande att se hur besökare reagerar och hur resultatet blir i det här fallet.

Ja som jag tidigare skrivit håller vi alltså på och bygger en stuga till mig och Mr T på ett av våra lantställen. I helgen blev stugan så gott som färdig så nu till helgen gäller det att grundmåla hela huset så det håller sig i bra skick. Vi har haft funderingar på att måla huset i grå/beige färg och med vinbröda knutar och fönster. Känns som en bra färgkombination. Vi får väl se om det slutar så eller om kreativiteten tar över och ändrar på planerna.

Jag längtar så otroligt mycket till sommaren och ledighet. Jag kände ett stort behov av det i helgen. Tänk att få vakna och veta att man är ledig och kan göra det man känner för. Så otroligt skönt! Dessvärre vet jag inte än hur det blir med ledighet inför sommaren men jag hoppas på att det ska lösa sig till det bästa och i det ingår det såklart semester.

Hör av mig snart igen...

Tjing!


En byggares dotter

Ja då var man hemma igen efter tre dagar i Katrineholm. Det har varit kanon fint väder men otroligt mycket att göra. Kan tyvärr inte säga att jag är utvilad efter den här helgen... Igår kväll låg jag mellan fyra väggar på plint och la golvet i stugan. Jobbigt men otroligt kul att se när det växer fram något av det man gör. Så nu står där ett nybyggt hus, inte helt färdigt men så gott som, och bara väntar på att vi ska komma ner nästa gång och måla och sköta om det.

Lyckades även fixa ett trådgårdsland på tomten och har planterat morötter, rädisor, sallad, jordgubbar, sockerärtor och dill, gräslök och persilja. Nu fattas bara tomater och potatis, sen är jag nog nöjd. Det är roligt att få påta i jorden och snickra på huset. Jag är ju trots allt en byggares dotter!

Jag är så ofantligt trött så nu är det dags att slappa framför tv:n. Det är jag värd!

Tjing!

RSS 2.0