Världens starkaste man

Magnus Samuelsson. Så har jag förstått att han heter och han var här, i Bolibompas studio, idag. Självklart var jag tvungen att springa ner för att ta en autograf och ett foto av oss båda tillsammans, man blir inte yngre än vad man gör sig och just vi det tillfället kände jag mig ungefär som 4 år. Även om jag träffat honom ett flertal gånger tidigare under mina besök i Lets Dance studion så blir det ändå så löjligt när man ska be någon om en autograf. Vad är det som händer? För mig förknippas autografen med något barnsligt... men varför egentligen? För att det är barnsligt? Kanske... hur som helst så brukar jag lyckas ta mig i kragen och bara göra det. Den här gången hade jag med mig en kollega som jag lite fint kunde dra in i diskussionen när jag bad om kråkan.

- "Min kära kollega här vågar inte fråga dig om autograf så jag tänkte be dig om en till henne också".

Blev det verkligen bättre av denna kommentar?... Tveksamt... Hur som helst så har jag den nu och eftersom min kollega var först ut med att fråga om foto var jag inte sen att hänga på. Det är ungefär som när något är gratis, det gäller liksom att passa på. Ta så mycket man kan... Ja jag vet att jag är....SPARSAM!

(Ett sätt att lyckas få något gratis verkar vara det här: http://www.youtube.com/watch?v=1JynBEX_kg8&NR=1)

Hur som helst så är han väldigt stor men också väääldigt trevlig och snäll. "Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll" som Pippi Långstrump säger. Väldigt trevligt sagt!

Och så här blev resultatet av bilden: (behöver jag tillägga att det inte var planerat?)

På bilden Världens starkaste man Magnus Samuelsson. Bredvid är jag.

Idag är det dans på schemat. Jag och Mr T ska iväg på vår tiodans och därmed också träffa (apropå ovanstående) Magnus konkurrent Tobias. Nu har det återigen gått två veckor sen senaste gången. Först var både jag och Mr T borta och förra veckan åkte jag hela vägen dit bara för att få höra att dansen var inställd då Helena och Tobias skulle träna inför Lets Dance finalen. Lite småjobbigt var det. Men tredje gången gillt då...

Nu är det dags att köra vidare. Tjing!

Första pedal-taget

Ja så var det gjort. Jag har nu för första gången cyklat till mitt jobb. Väl framme är jag ganska trött men samtidigt känns det väldigt bra! Härligt! Jag vet inte hur många cyklister som körde om mig och som jag med rinnande ögon och spottande mun talade om för (för mig själv) att det här faktiskt var min första cykeltur! Minsann! Jojo. När jag var framme vid mitt mål, cykelstället utanför SVT, hade jag blodsmak i munnen och ben som kändes som spagetti. Vilken morgon! Det var riktigt skönt att få komma in i omklädningsrummet och göra i ordning sig. Speciellt när jag möter en person som precis ska börja sitt träningspass och vet att jag precis har gjort mitt. Då fick jag ett litet leende på läpparna och kände mig riktigt duktig. Att jag inte börjat med det här tidigare! (Kan visserligen bero på att det varit snö, is och minusgrader)

Nu ska jag jobba, jobba, jobba och sedan väntar en härlig tur hem på min nya vän, cykeln!

Tjing!

Cyklist javisst!

Imorgon är det en stor dag. Det är nämligen dags att börja cykla till jobbet. Jag har egentligen aldrig haft nära till jobbet utan behövt ta mig dit med hjälp av bil eller kommunal transport. Men nu är det alltså dags. Jag bor så pass nära jobbet att det inte borde ta mer än 30 minuter för mig att cykla dit. Observera borde! Jag får väl återkomma när jag vet hur nära sanningen min gissning ligger... hur som helst så känns det som något jag inte varken kan eller vill undvika. Det är "gratis" motion och väldigt miljövänligt! Kan det bli bättre. Dessutom har jag två cyklar varav en sprojlans ny och knappt använd, vilket jag inte borde skrika ut utan snarare skämmas för. Cykeln är nämligen en gåva från min kära Mr T. En cykel han slet hårt för att få tag på och ge till lilla mig. Kanske inte har visat min tacksamhet och glädje speciellt bra genom att ha den stående i cykelstället. Det är nog heller inte smart att använda sig av det fina knepet "Jag är så rädd om den så jag vågar inte använda den".. En cykel är ju ändå ett fortskaffningsmedel och ska användas. Så jag känner mig faktiskt väldigt glad över att jag nu har hittat ett sätt att använda den flitigt på! Alltså ännu ett plus för att cykla till jobbet. Hoppas bara att min positiva anda håller i sig när snön yr och regnet faller en vanlig svensk vårdag.

Tjing!

Yes Man

Såg precis filmen "Yes Man" med Jim Carrey. En film som känns direkt kopierad från "Liar Liar".  Jag har gillat Jim Carrey väldigt mycket men tyvärr känns det som Mr T uttryckte det;
- ... som att hans filmtopp har passerat.
Jaa, det känns så. Tråkigt. Jag undrar om skådisar känner vid något tillfälle att, "nu skriver jag på ett kontrakt som gör att mina "glansdagar" är över". Eller om det bara slår personen en dag. Vad 17 hände? Vad läskigt det måste vara och kännas att inse att man kanske aldrig kommer göra comeback. Det måste bli en livskris... vad gör jag nu? Skulle vilja fråga någon som varit i den situationen om det är dags att tänka på ett karriärsskifte eller om man fått ihop tillräckligt mycket slantar för att bara leva. Det beror antagligen mycket på vart man varit skådis. Ja om man varit det i Sverige eller USA till exempel. Något att fundera och kanske återkomma till när hjärnkapaciteten är på en högre nivå än den är när klockan snart slår midnatt.

Over and Out

Earth Hour

Ja så har man lyckats få ut ett miljöbudskap på Bolibompas webb. Om än lite försiktigt så är det ändå gjort. Och det känns bra. Tycker att det är värt mycket även om det är lite man gör för att måna om miljön och omvärlden. Skulle kunna vara en replik till "Fröken Sverige" att framför i sitt tal. Men det är ju faktiskt så. Så på lördag är det dags att släcka lampan en timme. Jag undrar vilken babyboom det kommer bli efter det? Hörde nyligen att Babyboomen nu är över på grund av lågkonjukturen, men nog måste den komma tillbaka efter ett elektriskt avbrott? För är det inte så att det brukar födas fler barn när varit strömavbrott? Kanske är det mitt eget påhitt för jag har inget att luta påståendet mot, men det ska bli spännande och se hur många barn som föds om ca 9 månader.

Vill du också bli inspirerad till att släcka lampan på lördag (dvs imorgon) så titta på det här klippet:

Nassim släcker lampan och skrämmer Isabel

Det är lite flytande vad undermeningen är men det är för att SVT inte ska uppmana människor till detta. Nu vet du iaf vad du kan göra under tiden lyset är släckt...

Har förresten enligt önskemål lagt upp nya bilder på mig nu som ni ser, där den rätta frisyren är tagit sin plats ;).

Ha en trevlig början på helgen, för det tänker jag ha!

Tjing!

"Bad hairday"

Alltså vad är det här med "bad hairdays". Vad är de bra för? Jag har som de flesta vet om klippt  mig för ungefär två veckor sedan. Klippte mig så kort som jag aldrig tidigare haft i hopp om att känna att det skulle vara lättare att handskas med håret rent frisyrmässigt. Ja att jag inte skulle behöva titta mig i spegeln och känna "jaha, vad ska vi hitta på idag då". Jag blev faktiskt efter några dagar och många fina kommentarer väldigt nöjd med resultatet. Men nu, vad har hänt nu? Den här veckan har det känts som att det aldrig blir bra. Om inte håret ligger för platt så står det ut, försöker jag locka det ser jag ut som en ihopknycklad pappersbit som katten varit på och rivit sönder på vissa ställen. Har också kommit på att den ena sidan är mer uppklippt än den andra. Därför blir det också ett utseende liknande jing och jang eller helan och halvan sort of speak. Den uppklippta sidan blir oftast ganska bra medan den icke uppklippta sidan bara... är där... Nej, uttrycket borde ändras från "bad hairday" till "good hairday". Ja för just nu är det snarare så att det mer än sällan är en "good hairday".

Dåliga hårdagar kan liknas vid Helan och Halvan.

Tekniska problem på jobbet

Ja. Tekniken lever ibland sitt eget liv. Gårdagen var en sådan dag när all teknik strulade. Jag arbetar just nu med ett litet filmprojekt. Det handlar om en hund som heter Cap som har till "jobb" att valla får. Materialet är redan klart och nu återstår redigeringsprocessen. En process som alltså hittills inte fungerat speciellt bra. För att illustrera min frustration vill jag visa dessa två klipp:





Ja, så kan det gå... som tur är har jag ännu inte klivit över gränsen och börjat sparka på min dator än. Och idag känns det faktiskt lite bättre, har tagit nya tag. Vi får verkligen hoppas att det går bättre idag.

Tjing!

Tröttsam morgon

Så här kände jag mig i morse:

Så här kände jag mig i morse...

Det är faktiskt inte alltid så lätt att gå upp på morgonen!

Tjing!

En händelserik helg

Oj vad tiden går fort. I fredags var jag och Mr T hos ett par goda vänner och åt en riktigt god middag och tittade på Lets Dance. Väldigt trevlig kväll som avslutades med ett parti spel som såklart Klara vann. Klara vinner alltid... jag är inte bitter! ;)

Mr T var ute på en rejäl flygtur i lördags. Ja han hade fått i present att flyga ett flygplan då hans tidigare dröm varit att bli pilot. Så nu var det dags att ta tag i rodret och sikta högt. Han såg väldigt nöjd ut när han satt vi spakarna innan det var dags att lyfta. Och när han kom tillbaka sken han nästan mer än solen. Jag tror minsann han fick lite mersmak. Men det är en dyr historia att fixa PPL som det kallas. Det krävs för att du ska få flyga planet själv som fritidssysselsättning. 45 flygtimmar sen är PPL:en klar. Men 45 timmar är väldigt mycket tid och väääldigt mycket pengar. Vi får väl se hur det blir när allt har landat lite. =) Men lördagen var inte slut där... Jag kan nu stolt meddela att vi numera är bilägare igen! I lördags köpte vi nämligen vår nya bil och är väldigt nöjda.

Söndagen var ett enda stort äventyr. Det började med en tur till Katrineholm och vår "obyggda" stuga. Där mötte vi den snickare som vi numera ska ha kontakt med under bygget. Min kära Mr T ska försöka bygga så mycket som möjligt själv. Något han tycker är väldigt roligt. Det får mig att tänka tillbaka på när tomten precis var köpt och han säger:
- Jag vill ha en grep.
Ja. Så en grep var bland det första vi såg till att det fanns på tomten. En grep som vi än så länge inte fått någon nytta av men så länge Mr T är nöjd med sin grep är jag nöjd.
Vidare bar det av sen mot Hölö där jag under ett par timmar filmade fårvallning med den otroligt duktiga fårvallaren Cap och hans matte Azarina. Han var så duktig! Och jag är såå nöjd med materialet jag fick med hem. Jag försökte så klart få Mr T på andra tankar vad gäller ämnet att skaffa hund, men han är väldigt bestämd på den punkten, det blir ingen hund. Eller ja, det kan bli en hund, men han tänker inte gå ut med den. Så nej, det blir ingen hund. I alla fall inte just nu... ;)

Tjing!

Beklaga mig!

Ja det är vad jag tänker göra idag. Jag tänker beklaga mig. Det här är ju trots allt min blogg så det är väl här jag ska göra det...
Jag är så fasansfullt trött. Känns verkligen som att jag skulle behöva sova flera dagar i sträck för att kunna komma ikapp. Inte nog med det! De här nedrans "brainfreezes", som jag kallar dem - jag vet att man brukar kalla det så när man äter kall glass tillexempel men det här är inte samma sak , som jag får känner jag av extremt mycket idag. Är fruktansvärt jobbigt när delar av kroppen liksom domnar av titt som tätt. Jag tror att mycket har att göra med att jag behöver vila. Som jag försökt förklara för folk som frågar så känns det ungefär som när man slår i en nerv i något. Det gör ont och "förlamar"/domnar av huvudet och ibland en eller flera delar av kroppen. Otroligt jobbigt! Usch! Jag känner mig verkligen som ett riktigt klagomoln idag. Fredagar brukar vara bra dagar men den här fredagen känns verkligen jobbig.

Ikväll ska jag och Mr T till goda vänner och äta middag. Mycket trevligt! Det var så länge sedan jag träffade dem så det har nog hänt en hel del som jag måste bli uppdaterad med. Bland annat så har det varit en flytt och det är den lägenheten vi ska till för att kika på. Väldigt spännande! Sist vi åt middag med dem hade de lagat en otroligt god maträtt, vegetarisk för vår skull. Jag undrar vad det kan bli denna gång? Förhoppningsvist inte något allt för komplicerat. Det är många som tycker att det är knepigt att ha över vegetarianer på middag och det gör att det lätt blir komplicerat.

Hoppas på att morgondagen blir en bättre dag! Att det till och med börjar redan ikväll vore toppen!

Tjing!

Att komma till ro...

Ibland kan man få känslan av att något inte är rätt. Man får en känsla i magen som säger att "nej, nu är det dags att sätta sig ner och ta en funderare". Sådana tillfällen är bra men kan också vara väldigt jobbiga. Och svåra! Att gripa fatt i den känslan som gör att man inte mår topp är verkligen inte lätt alla gånger. För även om man tror att man till slut har lyckats förstå vad det är som gör att man inte mår bra så är det så att skenet bedrar. Problemet ligger djupare rotat än det man lyckats skrapa fram på ytan. Så hur vet man när man verkligen har lyckats gå till botten med vad det egentligen är man känner? Jag skulle tro att det visar sig lite som en "aha-upplevelse". När man väl pekar på exakt rätt punkt vet man, för det är egentligen så självklart. Men det är svårt att se och känna klart när det ligger bråte i vägen.


Något som jag tror att var man bör göra är att sätta sig ner i lugn och ro och känna igenom kroppen. Det är lättare sagt än gjort men jag tror ändå att det skulle vara otroligt nyttigt. Känner man inte något är det oftast något som är knas, för man känner alltid NÅGOT. Glädje, ilska, lycka, kärlek, besvikelse, listan kan göras lång på känslor. Det svåra är att hitta tiden, tillfället och "lusten" att sätta sig ner.


Jag gissar att det finns en mängd olika sätt att ta hand om sig själv på. Jag tycker det är väldigt intressant och undrar hur just du gör för att komma till ro? Lämna ett litet avtryck och berätta!


Julia visar nya modet

Just det! Dessa skor kom en av Bolibompas kära programledare med i morse. Hon hade köpt dem igår och kunde verkligen inte vänta på att få visa upp dem. "Senast på marknaden" sa hon glatt och hoppade omkring på sina styltskor.

Julia visar senaste modet inom skor.  

Nej... riktigt så var det nog inte. De fina skorna som ni ser Julia bära på bilderna är ett fynd i SVT:s enorma garderob, eller ja - kostymförråd. Är dessvärre heller inte senaste nytt på marknaden... men coola är de!

De är kanske inte senaste modet men otroligt coola!


En shopaholics bekännelse

Ja, det är vad filmen heter som jag ska gå och se med en av mina goda vänner. Det var länge sen jag var på bio så det ska bli riktigt trevligt! En annan av mina goda vänner hade fått tag på två biljetter och hade tänkt gå men blev dessvärre uppbokad för annat och då är det klart att man inte tackar nej. Så tack söta EM för biljetten! Måste säga att titeln på filmen lockar och gör att jag har lite förhoppningar om att den ska vara bra. Jag pratade tidigare idag med en av mina kollegor som hade sett den när han var i New York och hans betyg var att den var okay om jag förstod det hela rätt. Om man tycker om "Sex And The City" och "The Devil Wears Prada" kommer man antagligen tycka om "Confessions of a shopaholic", det var hans sammanfattning. Om fallet är sådant kommer jag nog tycka om filmen. Vi får väl se vad betyget blir...

Att vara sambo är inte alltid ultimat, speciellt inte om man har en som är genomförkyld och hostar sig igenom nätterna. Skulle verkligen behöva en hel natts sömn nu känner jag. Är riktigt trött. Är egentligen oförskämt att beklaga sig när det inte ens är jag som är förkyld... men det är väl så att var man utgår från sig själv.

Just nu känner jag att det skulle vara härligt att flyga till Paris. Vet inte om det är dit nästa resa bär men det känns som en stad som är perfekt att välkomna våren i. Man måste ha något att drömma om och längta till så just nu håller jag ögonen på Frankrikes huvudstad.

To be continued...

Att fynda på loppis eller icke?

Idag träffade jag en av mina vänner inne i stan för att gå på loppis. Jag är egentligen inte så mycket för att handla på loppis själv men tycker att det kan vara roligt att kika och någon gång kan man ju faktiskt lyckas hitta ett fynd. Min kära vän lyckades hitta en hel del fynd, vilket jag så klart tycker är väldigt roligt. En av de fynd hon gjorde kunde jag faktiskt tänka mig att köpa själv. Det var en gammaldags sockerlåda i trä. Ja en sådan man fraktade socker i förr... måste det ha varit... ja, fin var den i alla fall.

Varför jag inte är hång på att fynda gamla grejjer är mestadels för att jag är rätt äckelmagad. Alltså jag tycker inte riktigt om att ha saker i mitt hem som andra människor använt innan. Kanske låter löjligt, men så är det. Men jag har full förståelse för de som köper saker på loppis till sitt hem. De tycker antagligen precis tvärtom, att det är det som är charmen. Det ställe som jag inte har lika svårt att fynda på loppisar till är landställen. Där hör det liksom till att det ska vara lite gammaldags. Så egentligen handlar det nog mer om en inredningsstil än att vara äckelmagad. Att man kan tycka att en del saker passar på vissa ställen men inte på andra. Jag tycker det är jätteroligt att komma hem till människor som inte har samma stil och utseende på sitt hem som jag själv har. Det ger inspiration! Helt plötsligt tycker man att något är otroligt fint som man tidigare tyckt varit otroligt opassande. Eftersom inredning ligger mig varmt om hjärtat tycker jag det är väldigt kul att höra hur folk tänker om de olika saker de har i sitt hem. Varför har man valt att köpa just den lampan eller hur tänkte man när man valde att ställa just den kakburken på hyllan i hallen?

Så på frågan "att fynda eller att icke fynda" tycker inte jag att det finns något rätt svar eftersom det i grunden handlar om tycke och smak. Själv väljer jag att fynda när det faller mig i smaken.

Tjing!

Morgan bröstade upp sig

Nog för att jag missade Lets Dance igår men det har ändå inte gått förbi mig att Morgan tog med mitt förslag att riva isär skjortan i salsan. Jag kan inte låta bli att bli löjligt glad över det. Som trogen tittare av programmet så ska jag självklart se reprisen imorgon för att se buggen också som jag så klart redan läst att det gick sämre med. Kanske borde ha sparkat honom två gånger i rumpan och inte bara en. Vill så klart tro att mitt inflytande är större än vad det är...

Idag ska det bli skönt att verkligen inte göra något annat än att vara hemma. Det behövs verkligen dagar då man inte har något planerat. Speciellt efter en vecka där alla kvällar varit uppbokade och man kommit hem sent. Mindre kul är det att tvätta, men ett ont måste. Ett måste jag tagit tag i idag.

Tjing!

Wallmans och goda vänner + film = lyckat

Igår var jag och Mr. T på Wallmans för att äta god mat och se show. Det vart en väldigt mysig kväll trevlig servitör och rolig underhållning. Och så klart, god mat. Det var skönt att bara sitta och prata och samtidigt göra något annat ån det vanliga en vardagskväll. Innan vi åkte iväg till Wallmans var jag faktiskt ivåg och klippte mig. Nu har jag den kortaste frisyren jag någonsin haft. Något jag trodde jag skulle misstrivas med men jag trivs faktiskt riktigt bra. Med tanke på de reaktioner jag fått så verkar även andra tycka att resultatet vart lyckat. Det känns riktigt skönt!

Idag var jag och fick tag på Tony från Lets Dance. Jag fick hans bok från TV4 når jag avslutade min anställning där i höstas och ville "såklart" få den signerad av honom. Uppdrag utfört Han var så trevlig så och tyckte såklart att jag och Mr. T skulle byta från Helena och Tobias dansklass till hans. Smygreklam, jojo.

Ikväll hade jag två riktigt goda vänner över på myskväll med hemlagad pizza och filmen "slumdog millionaire". Riktigt bra film som gjorde sig bra på projektorduken. även om jag gjorde lite motstånd till projektorn (eller ja, snarare alla kablar som jag blir tokig på, men som min kära Mr. T lyckats ordna riktigt fint med för min skull) måste jag såklart erkänna att det är en viss charm i det hela.

Så har man lyckats göra en snabb genomgång av det mest intressanta från de två gångna dagarna. Inte så pjåkigt.
Tjing!

Lets Dance

Var förbi Lets Dance studion idag för att titta på våra danslärare och deras partners repetition inför morgondagen. För de som inte vet är alltså Helena Fransson (som dansar med Morgan Alling) och Tobias (som dansar med Laila Bagge) våra danslärare. De är väldigt duktiga och pedagogiska och gör dansen otroligt rolig!
När man står där och hör musiken, ser dekoren och när de dansar KAN man verkligen inte låta bli att vilja vara i deras ställe. Det verkar vara så otroligt roligt att få glida runt på golvet i snygga kläder och göra något man tycker så mycket om.

Tror till och med att jag lyckats påverka Morgan och Helenas dans. När jag kom med en idé på vad han kunde göra under ett par mellansteg så nappade han på det och tyckte det var en kul grej. Jag fick bilden av tjuren Ferdinand i huvudet när jag såg dem dansa och sa att han kanske skulle riva upp skjortan och att där under var den en blomma "tatuerad". Precis som i filmen om Ferdinand som gillar att lukta på blommorna.

Vi får se hur det blir, men bra blir det nog oavsett! =)


Drakprojektet

Idag har jag försökt avsluta ett litet projekt på jobbet men inser att det nog tar någon dag till. Ett väldigt kreativt projekt. Jag tog på mig att fixa en "Här arbetar vi" plats där alla som arbetar med Bolibompa just nu ska finnas med bild och namn. Så nu måste jag självklart visa upp mitt verk i min blogg.

Bolibompadraken,av Fredrika.

Jag tycker verkligen om att få vara kreativ! Att få komma på idéer, arbeta med dem och se resultatet. Väldigt givande!

Igår var vi alltså och dansade. Det var bland annat vals och rumba. Det gick faktiskt bättre än förväntat vilket var skönt. Det är så jobbigt när man varit borta ett par gånger och så kommer man tillbaka och känner att man halkat efter och känner sig stressad över att komma i fas. Trots att Mr T var riktigt förkyld och vi var lite ringrostiga så tycker jag definitivt att vi får betyget godkänt. Vi hade tänkt dansa idag också men det känns onödigt att pressa Mr T med förkylningen. Bättre att försöka bli frisk. Speciellt eftersom vi imorgon ska på Wallmans och se show och äta god mat. Ett hett tips är att det just nu (och jag tror det är fram till april) är halva priset.

Nu ska jag jobba vidare och lyssna på den låt som etsat sig fast för tillfället, Basic element med "To You".

Tjing!

Tid är pengar

Idag känner jag att helgen har gått alldeles för fort. Jag skulle behöva en dag till för att hinna vila. Men så är det väl ofta. Ja att man tycker att tiden inte riktigt räcker till. Vi var efter lunch idag iväg för att titta på en bil. En svart Hyundai coupé. Väldigt snygg och inte allt för många grejer att fixa men priset låg lite för högt för den ansåg vi. Därför blev det heller inget köp. Men vilken tid det tar att titta, provköra, diskutera pris osv. Tiden går så fort och uttrycket "tid är pengar" passar verkligen in i vissa sammanhangt. Även om pengar så klart inte är allt!

Veckan som kommer ser som vanligt fullspäckad ut vid en snabb överblick. Uppbokad varje kväll till lördag med dans, träff med goda vänner och middag med föreställning. Men det är roligt att ha något att se fram emot i veckorna. Dansen är dock det som blir tuffast den här veckan tror jag. Anledningen är att jag och Mr T varit från tre veckor nu och missat två gånger vilket gör att det blir till att försöka komma ikapp denna vecka...På med skorna och fram med envisheten och dansglädjen. Det ska bli riktigt kul!


Sommarstuga ger mersmak

Idag har det varit fullspäckat! Det var från början tänkt att Mr T skulle "köra" flygplan idag men på grund av vädret blev det uppskjutet än en gång och vi hoppas på att hitta ett nytt tillfälle inom snar framtid. Istället blev det en tur till ett av våra landsställen för att reka lite inför bygge av en liten stuga till Mr T och mig. Vi åkte iväg till en byggfirma där vi skulle försöka få tag på info och material. När min kära Mr T frågar mannen bakom disken om man kan hyra "vibrationsplatta" (eller något liknande...) via dem fick han ett ja till svar. Mr T funderade.
- Men hur funkar det då. Man kan ju inte lyfta in en 150 kg tung vibrationsplatta" (eller vad det nu hette) direkt i kombin?
- hahahahahaha.
Ett skratt som bubblar upp ända från magen hörs bakom min rygg. Jag tittar förskräckt bak och ser en man finna Mr T:s fråga väldigt underhållande.
- Jo, det gör man... säger mannen bakom disken allvarligt.
Det är verkligen inte lätt första gången man ska ge sig på ett husbygge. Men som Mr sa när vi gick där i från:
- Det bjuder jag på.
Ja, man måste nog ha lite självironi och kunna bjuda på sig själv.

På vägen hem ville jag åka förbi IKEA, så det gjorde vi. Som alltid kommer man ut med något mer än man tänkt sig. Denna gång en del grejer till den icke påbörjade sommarstugan Men man måste ju börja någon stanns. Och jag börjar med kuddar, mattor och tapeter.

Nu längtar jag verkligen efter vår och sommar, gräs och blå himmel med sol. Sommarstugor ger verkligen mersmak!

Födelsedagsfirande av "på tisdag på torsdag" och Melodifestivalen

Idag firade vi på jobbet en man som jag och många fler såg i tv-rutan när man satt med en clementin i soffan och tittade på Bolibompa. Det kan man visserligen fortfarande göra... En liten ledtråd är "på tisdag, på torsdag". En fras han använde flitigt en tid tillsammans med den lilla kaninen "Pipen". Han fyller jämt i år och det firades så klart med ballonger, fanfarer och den norska födelsedags sången. Ett stycke som bluddras igenom då ingen kan texten riktigt fast alla står med texten på en liten papperslapp i handen. Det hela avslutas med ordet "Gratulere" vilket alla kommer ihåg och därför är detta det enda man kan urskönja ur denna skönsång vi alla instämmer i. Grattis Johan!


Melodifestivalen. Denna årliga festival av musik som pågår under månaderna februari och mars (för att sen fortsätta i Eurovision Song Contest) är något som alla på ett eller annat sätt kommer i kontakt med. Är det inte via själva programmet så är det med hjälp av löpsedlar/tidningar, vänner o bekanta eller webben. För mig är det den sistnämnda platsen som jag kommer i kontakt med Melodifestivalen mest i år. Jag har förflyttat mig från att sitta i globen på finalen förra året till att sitta bakom datorskärmen på jobbet och länka till bidragen. Lite skillnad för en som hyser värme för detta evenemang. Nu finns i alla fall finalisterna och andra chansen artisterna att hitta även på Bolibompas webb där besökarna kan lyssna, titta och rösta på den låt de håller på. Så om du är minsta intresserad tycker jag att du ska ta dig in där och göra just det, här!

Vad gäller favoritlåt detta år har jag än så länge inte bestämt mig. Har dock låtar som jag fastnat mer för än andra och just nu är det Malena Ernman med "La Voix" och Agnes med "Love Love Love" som gäller.


Tack alla ni som skrivit inlägg i min blogg! Det gör mig riktigt glad att se att jag har  läsare! =)

På Bolibompawebben kan alla gå in och lyssna på låtarna som gått direkt till final och de som gått vidare till andra chansen. www.svt.se/bolibompa


Kvällschatt och söndagssol

Ikväll har jag något på agendan som det faktiskt är personlig premiär för på mitt arbete. Det är nämligen så att en av våra nya programledare Isabel ska chatta med våra kära tittare ikväll efter sändningen. Väldigt roligt! Min roll är alltså först och främst att vara moderator för chatten.


I söndags var det en otroligt skön dag! Förutom att vi tittade förbi Mr T:s ena kusinbarn och lekte i parken så gick vi en härlig promenad på isen. En promenad som verkligen gav energi åt själen. Det kan man kalla kvalitets tid!


Dags att börja förbereda inför kvällens chatt!


År 2008 - tillbakablick

Så var vi inne i år 2009. Det går så otroligt fort. Tänkte göra en snabb tillbakablick på förra året. Kan snabbt säga att jag är glad att det året är förbi. Det förde tyvärr inte med sig så mycket positivt förutom glimtarna att jag tog examen som multimedia journalist, började jobba på TV4, slutade jobba på TV4, började jobba på SVT men framför allt hittade jag några som förstod att jag inte mådde helt bra och stod i position att hjälpa mig i rätt riktning... Jag hade helt enkelt kört för hårt med mig själv, vilket jag var och är fullt medveten om. De som står mig nära vet vad jag pratar om. Jag är otroligt glad för att jag idag kan titta över axeln och konstatera att det var för jävligt rent ut sagt. Jag har fotfarande sånt som jag måste arbeta med mig själv kring men jag skulle vilja påstå att jag kommit långt! Förra veckan var vi i egypten, jag och Mr T. En vecka där jag tog stora steg inom mitt arbete med mig själv. Det känns som att detta år har en stor potential till att bli ett positivt år där mottot uppåt - framåt kan ta plats.

RSS 2.0