Se upp i backen!

För här kommer Carros son Dorian i snyggaste sommarmodet. Body´n fick han av mig, Em och Mary när vi var nere på besök några veckor innan ankomst. Jag säger bara:
He's got party in his crib!


Morsdag och Mr T

Igår var det ju den berömda morsdag. Men det var också den dagen Mr T kom hem igen! Fantastiskt! Så skönt att ha honom hemma igen! Det är inte okay att vara borta sådär länge, nästan en hel vecka. På kvällen efter att jag jobbat klart runt 18.15 tiden gick vi till Mr T:s mamma för att fira morsdag. Jag hade bakat kakor på dagen som hon fick inslaget i ett litet paket. Det blev god middag och gott sällskap av Mr T:s mamma och mormor.

Ilördags bar det ju ut på partaj och jag mådde inge vidare på dagen. Men jag tänkte bort det och gick ut och svängde mina lurviga och det gick faktiskt bra! Skönt och roligt!

Ovan partypingla

Okay. Jag mår faktiskt inte riktigt bra Men vad beror det på? är jag på väg att bli sjuk, väldigt trött eller nerver inför kvällen. Jag vet faktiskt inte. Vet bara att jag inte är på topp vilket e trist då jag tänkt mig att ta en sväng förbi 2 partyn. Ett på söder och ett vid universitetet.

Imorde var jag och Klara iväg för att titta på tärnklänning och nu är den inköpt! Jätteroligt och jätteskönt att ha det klart. Klara var nöjd och jag är nöjd, får vi se om Mr T har något att tillägga. Guuuud va jag saknar honom by the way! Det är alldeles för tomt och tråkigt. Men imorrn kommer han hem. Det ska bli skönt!

Efter att jag och Klara införskaffat klänningen och hunnit med en fika skilldes vi åt och jag strosade vidar för att kanske hitta något att ha på mig ikväll. Efter ca 2 timmar på stan fick jag med mig ett par lila strumpbyxor med mönster hem. Får se om jag får någon användning för dem till kvällen eller om det blir något annat. Jag tog en liten lur efter jag åt lunch när jag kommit hem, i hopp om att må lite bättre men hade värdens mardröm och vaknade och mådde sämre än innan. Nerver eller något annat, ut ska jag ikväll...

 Nu ska jag bara få mig själv på må-bättre-humör så jag blir lite trevlig ikväll också.


Fretag

Idag är sista dagen innan helg men första dagen på min jourhelg. Det innebär att ha klockan på ringning på morgonen. Skulle behövt sovmorgon men får försöka vila på dagen istället.

Igår var jag hemma hos Nettan och Fadi och träffade deras lilla son, Michell. Liten sötnos som så många andra små inte var helt nöjd med tillvaron. Men han somnade iaf en gång i min famn. Mysigt! Men tänk vilka röstresurser de har de små liven.

Idag har jag tänkt mig en lugn kväll hemma hos svärmor.

trött, tröttare, tröttast

Idag är jag verkligen trött. Ska bli skönt med helg snart. Visserligen har jag jourhelg vilket innebär jobb men jag kan iaf förhoppningsvist vila lite mer, om inte annat på söndag dag. Igår blev jag gräsänklig för 5 dagar framåt. Mr T har åkt iväg med jobbet och kommer hem först på söndag. Både bra och dåligt. Fördelen är att jag får lite egentid, nackdelen att det är väldigt tomt och tråkigt! Bara att gå och lägga sig på kvällen bredvid en tom plats är inte alls roligt! Ikväll är det tänkt att jag ska besöka Nettan och hennes Michell. Sist vi skulle ses blev det inte av då lillen inte var på topp. Men nu så ger vi det ett nytt försök.

Sitter och lyssnar på Barbra Streisand medan jag jobbar. Lugn, bekväm och avslappnande musik. Det är vad jag behöver just nu. Skulle inte sitta så dumt med en kudde och ett täcke också.

Faktiskt väldigt gulligt!

Meet the sloths from Amphibian Avenger on Vimeo.


Morgonens bravader

att hålla i en rävunge. Så söt. Say no more...



 



Närmare bestämt så här söt var den:


Tröttsamt galet

Gårdagen var... hemsk! Det hela började med att jag och Mr T gick till min buss. Mr T vek av lite tidigare för att gå till sitt jobb. Kommer precis på när vi skiljs åt att jag glömt mobilen hemma. Typiskt! När jag sen står där i väntan på bussen passar jag på att leta efter bussremsan. Hittar två men inser snabbt att de båda är fullstämplade. Nedrans! Jag börjar gå mot Mr T:s jobb för att kunna beklaga mig. På vägen dit rotar jag igenom väskan en gång till. Hittar såklart remsan som INTE är fullstämplad. Svär och pinnar på till Mr T för att beklaga mig ännu mer. Står utanför hans butik och knackar frenetiskt på rutan tills han upptäcker mig. Skavsår på fötterna. Mr T lindrar med plåster. Tack fina människa! Jag åker vidare till jobbet med min ickestämplade remsa. Möten hela dagen på jobbet. Kommer iväg i skaplig tid från jobbet strax innan 17. Ska ha middag med Bestman, Made of Honor och Toastmastern. Toastmastern har missförstått och tror det är imorgon (tisdag) och Bestman fastnar i flytt-träsket som han måste hjälpa till med. Ännu mer typiskt! Vi som hade sparat smörgåstårta och allt. Jaja, saker man inte kan rå för. Två t-stationer innan jag är hemma rotar jag i väskan efter nyckeln hem. Tomt.
-Ridå.-
Går in på pressbyrån i hopp om att få låna telefon (eftersom min låg hemma med nycklarna). Nej det går inte men jag kan få köpa ett telefonkort till automaten utanför. Visst hur mycket kostar det? 50 eller 100 kronor. Jag öppnar min plånbok och en dampust kommer upp. Inga slantar. Jga kanske har 50 kronor på ett av korten dagen innan lön. Han kommer tillbaka och kläcker ur sig att han bara har 100 kronors-kort. Jag går min väg och mumlar. Styr kosan mot Mr T:s mammas hem för att låna telefonen. Hon är hemma. Jag ringer Mr T som hjälper Bestman med flytt. Mr T hämtar upp mig, åker till lägenheten och släpper in mig. Jag är innanför murarna!
Kvällen blir tillsammans med fina Klara och det känns riktigt bra när hon lämnar vårt hem vid 22.30 tiden. Den känns som att vi har koll på läget.
Idag:
Nyckel: Check.
Mobil: Check.
Remsa: Check.

Fira fira fira!

Fredag: Fick besök av kusin Amanda och hade en mysig kväll med tacos, Alice i underlandet på big screen och övernattning. Mysigt! Roligt att träffa henne för det var verkligen länge sen!

Lördag: Klockan på ringning för att åka till Nynäshamn. Upp, fixa frukost, göra i ordning oss och iväg. Glömmer presenten som 50-års barnet ska ha och får åka hem efter en bit på väg. Suck. Iväg igen. Har passat på att boka in en träff med en tårtbagare i Nynäshamn, Chokladhuset. Kommer dit en halvtimme för sent (dock ingen fara) och får träffa hon som har företaget. Pratar igenom det vi har att komma med för tillfället och ber om att få komma tillbaka efter en timme för att få fyllningsprover att smaka på. Det går bra. Åker ner till hamnen i Nynäs och äter lite glass i solen. Härligt! Tillbaka till Chokladhuset och hämtar fyllningarna, 7 st! Åker till födelsedagsbarnet, min morbror. Äter god mat, pratar med trevliga människor och firar! Hurra, hurra hurra! Hem sent på kvällen.

Söndag: Upp i tid för idag är det firning av Mr T:s mormor som fyller 90 i juni. Åker till Mr T:s mamma för att hjälpa till med utsmyckning av smörgåstårta och avlämning av kakor jag bakat. Sen vidare till lokalen vi ska vara i. Uppdukning och sen ramlar det in folk. Roligt roligt! Återigen mycket god mat och trevliga människor. Rutan blir rejält firad! Yihaa! Festen är slut och bortplockning av tårtor och fat ligger på schemat. Vi skjutsar hem födelsedagsbarnet och hjälper till så gott vi kan med städningen. Hem till Mr T:s mamma för att lämna av allt och sen är vi så trötta så vi åker hem. Väl hemma känner Mr T att det är lika bra att fixa med de skivor vi blivit tillfrågade om med kort och film som vi fixat med under dagen. 10 skivor att bränna och två maskiner tvätt. Kudden...

Måndag: Är det helg nu?


Olver berättar att han är kär...

... i Bolibompa. Kan det bli gulligare?



Uppdaterad?!

Tog mig en snabbtitt på mina bilder på bloggen och inser att de inte riktigt stämmer överrens med verkligheten längre. Mitt hår har blivit längre iaf. Så det kanske börjar bli dags för en förändring. To be continued... så att säga.


En bild säger allt...

Jag gick in på vår vän Hongs bilddagboks-sida och hittade en del bilder...







Du har så fina katter Hong!

Hitta tom en bild vår sötnos... detta är den stadiga posen hon kör med.


Ingen bröllopstårta denna vända...

Igår efter jobbet skynade vi oss för att hinna till bageriet innan det stängde klockan 18. När vi kom fram (ungefär 17.45) fick vi höra "om ni tar ett visitkort där så kan ni ringa till "namn" och "namn" och höra om våra tårtor". Jahap. Det var bara till att knalla hemåt. Det som var bra var att hon sa att de kunde göra ganska mycket så som vi ville ha det. Det känns bra! Vi tog bussen från lilla essingen och hoppade av fridhemsplan. Jag hade tänkt bjuda Mr T på middag efter det och vi försökte verkligen hitta ett bra ställe att sätta ner våra rumpor på. Men allt var fullsatt på uteserveringarna (så klart! Det var hur fint väder som helst). Tillslut sa vi att vi nog ändå skulle gå hem och laga mat. Så blev det. Och det var nog bra för efter någon halvtimme/timme blev det grått ute och inte alls lika fint som innan. Det blev som sagt inget tårtprat igår men kanske att Mr T får tag i dme idag och kan komma fram till något.

Det är ljuvligt, underbart, färgsprakande och.... jag hittar inte ord för hur fantastiskt det är ute just nu. Värmen, dofterna, blommorna, solen och gräset. Jag älskar att strosa till och från jobbet i grönskan och andas in frisk luft. Egentligen skulle jag vilja slänga mig i gräset och ligga där hela dagen. Det går ju tyvärr inte. Men snart... när jag får semester...


Bara så fint!

my daughter, winnie. from jared hogan on Vimeo.


Tackar för trevliga medmänniskor

Tänk att det faktiskt finns riktigt trevliga medmänniskor. Fick en bredvid mig på bussen imorse. Han satte sig väldigt försiktigt ner på sätet bredvid mig. När jag sen nös ungefär 5 minuter efter sa han lite försiktigt prosit. "Tack" vände jag mig snörvlande mot honom. Det konstiga här är att det nästan blev mer pinsamt än om han inte hade sagt något. Men jag försökte bortse från det pinsamma och istället glo ut genom fönstret.

Det bleg inget besök hos Nettan igår. Hon har det knepigt med sin lilla som tydligen har kolik. Aj aj, inte bra! Så det får bli en annan dag när han inte varit så ledsen och hon har ork kvar. Tråkigt men förståeligt!

Idag ska jag och Mr T till bageriet och prata bröllopstårta efter jobbet har vi tänkt. Det ska bli riktigt spännande. Vi har tänk beställa en provtårta till middagen vi ska ha med Bestman, Made of honor och Toastmastern i nästa vecka. Jag hoppas på en klassisk bröllopstårta med chokladsmak. Vi får väl se vad det erbjuds och hur mycket vi kan styra och ställa.

Igår kväll blev det till att sitta och lyssna på musik till bröllopet och jag tror vi hittade den låt vi ska ha till utgångmarschen. Det finns en hel uppsjö med musik men vi tyckte att många av dem lät så sorgsna. Tii slut hittade vi några som var lite mer glada i tonerna och den vi valt är lite pampig. Men så är det ju också pampigt när vi går ut ur kyrkan som gifta! Ta-ta-tatam ta-ta-tatam...

Ny dag - ny vecka

Så var man tillbaka i verkligheten igen. Jobba, jobba, jobba. I torsdags åkte jag, Mr T och Mr T:s mamma (+ hennes vännina) till Katrineholm för lite långhelg. Det blev en produktiv helg. Torsdagen kom vi ner sent så då hände inte så mycket men på fredagen blev det jobb på tomten. Mr T fick gjuta stolpar till nya altanen och jag målade det sista i vår stuga. Nice. Lördag var det en riktig toppendag. Första riktiga sommardagen. Så mycket sol, så mycket värme. Riktigt ljuvligt. Då fick vi i ordning grunden till altanen. Så fint står den där nu i väntan på att bli påbyggd. Jätteskönt att vi kom så pass långt. Jag satt och solade mig på tomten emellanåt. Härligt! Igår bar det av hemåt vid 14-tiden. Då hade vi fixat lite med tv-antenn och lite småfix på altanen på förmiddagen. Så var man tillbaka på en ny måndag idag igen. Dagen började med ett möte på morgonen och ska avslutas med ett besök hos min vän Nettan som fått sin lilla Michell. Ska försöka få med mig någon present. Hade tänkt införskaffa här på SVT-butiken men de hade stängt så det blev inget med det. Roligt att se den lille live!

Bulle eller inte bulle

Söta Pauli kom med en bulle. Vad göra...ÄTA!


Letting the world know...

that there is whiz kids, and then there is WHIZ KIDS


Löv this picture



Läs mer på expressen.se!

Underbara tystnad

Dagens morgon var alldeles underbar. Det är en röd dag och det iinebär ledighet för många. Jag jobbar idag och får möjligheten att vara ledig imorgon istället. Det är en markant skillnad på de vanliga dagarna och de röda dagarna. Det är liksom som att hela staden sover (och det gör den antagligen också) Jag går ner i tunnelbana, nästan inte en människa. Det är tyst och lugnt. Jag åker i tunnelbanevagnen. Behöver inte stå och trängas utan har gott med plats och man hör tydligt dunkandet och gnisslandet från spåren. Jag går av och den rusning som brukar infinna sig när folk kliver av existerar inte. Folk lunkar fram och nästan släpar fötterna efter sig. Jag strosar mot jobbet på gatan på Östermalm. Inte en människa...Ljuvligt! Jag går mot SVT:s entre och går så nära dörren att jag nästan slår i näsa. Försöker med "Sesam öppna dig" och inser att det är röd dag. Ingen där. Jag tar fram mitt fina vita kort som ger mig möjlighet att komma in. In innanför dessa väggar. Blippar mitt kort, slår in koden och simsalabim är jag inne. Det är tyst. Tyst och tomt. Skönt. Det är faktiskt inte så dumt att arbeta på röda dagar. Ibland...


Höjden av trötthet?

Jag har precis varit på ett träningspass och går tillbaka till omklädningsrummet för en dusch och ombyte. Riktigt välbehövligt. På väg in i duschen tittar jag på vad som befinner sig i min hand. Vattenflaskan. Vad hände med duschcremen? Jag trippar försiktigt tillbaka hela vägen till skåpet endast iförd handuk och hämtar duschcremen medans de runt omkring mig gluttar och undrar vad jag egentligen håller på med...

Lika som bär...?

Lika som bär...?


Lätt?!

Ibland är det fasiken inte lätt. Livet alltså...

Vart tar tiden vägen?

Denna ständiga fråga. För så är det, man undrar vart den tar vägen. Den springer, rullar och far iväg. Helgen har flugit iväg (som man också kan säga). Jag har haft jour helg och det innebär en del jobb. I fredags satt jag jour och efter det gick vi till Mr T:s mamma för middag. Sushi på menyn, gott! I lördags var det städdag i Brf på förmiddagen och jag hade hand om att fixa foton på de livligt arbetande människorna som jag sedan la upp på hemsidan för Brf. På eftrmiddagen fixade vi lite hemma i lägenheten och sen var det kväller. Vi gav oss råd till att gå till pizzeria och äta. Det var mysigt att låta någon annan laga maten och bara sitta och prata. Sen gick vi hem och kika på film. Igår söndag blev det en promenad till stan. Jag skulle vart på ekologisk ansiktsbehandling men de ringde 2 timmar innan ock avbokad epga sjukdom så jag och Mr T tog en promenad. Det blev en lång promenad osm vi avslutade med fika på drottninggatan och t-bana hem. Väl hemma la jag mig i ett bad och sen var jag så trött så jag gick och la mig och sov i ca 2 timmar. Välbehövligt. Men man blir väldigt mosig i huvudet efter. Jag blir det iaf. Hur som så har det varit en helt okay helg. Jobbhelg med ett lugn.

Dagsljus

Ett till barn har sett dagsljus! Carro och Kent´s lilla Dorian har kommit till världen! Grattis!!! Så numera är två av mina vänner en riktig familj med barn och allt. Fick även en bild på lilla Dorian, liten och söt! Känns jättekonstigt att nästa gång jag träffar dem har de en liten med sig. En till i gänget helt enkelt. Åter igen, stort grattis!

Carro och Kent´s förstfödde, Dorian.

Igår hade jag Mary och Em över på midag. Lasagne och sockerkaka stod på menyn. Väldigt fancy... Mr T var också med och det var tur att han fixade maten. Jag stod för sockerkakan och sallad. Det blev väldigt mycket sallad... vitkål...

Ikväll har jag min första betalda jobb-jour. Den sträcker sig över hela helgen. Så den här helgen blir på hemmaplan. Imorgon (lördag) har vi städdag med förreningen och på söndag ska jag och Emma gå på ekologisk ansiktsbehandling. Trevligt!

Idag: Dåligt väder...
Ikväll: Middag med Mr T:s mamma. Mysigt!

Nya äventyr - LAS?

Snart är det dags för mig att bege mig ut på nya äventyr. Nog för att det är ett tag kvar men i början av hösten blir jag utlasad (LAS, som det så fint heter) så nu har det blivit dags att ta tag i det där med jobbsök på riktigt igen. Jag har en kollega som är enormt driven och omtänksam som i princip söker jobben åt mig. Hon kommer ena dagen efter den andra "fredrika jag känner en som..." "jag kan presentera dig för..." "hör av dig till...". Du är guld värd Emma! Tack för ditt fina stöd och för all din hjälp. Man vet ju aldrig om det kommer något ur det men bara själva tanken, att du engagerar dig så mycket, värmer mitt hjärta!

Och på det här fina sättet har jag även talat om för resterande världen (eller iaf de som lyckas hitta och läsa min blogg) att jag nog i höst kommer finnas ledig för nya utmaningar. Punkt.


Min arbetsförmedling

Emma tyckte att det här inte var den bästa bilden... men det struntar jag i... hon har jobb...men okay, så här ser hon egentligen ut:

Så här ser arbetsförmedlingen egentligen ut...

Måndag - igen

Så var det måndag igen. I fredags var det valborg, vilket jag till en början helt glömt bort. Jag och Mr T gick efter jobbet ner till centrum och köpte present som vi skulle ha med på lördagen. Sen gick vi och åt Thai-mat, mums! Tanken vara att vi skulle tittat på brasan i centrum men vi orkade inte vänta till klockan slagit 21 (vi tyckte det var väldigt sent att sätta igång elden, tänk på alla barnfamiljer...) så vi gick hem istället och tittade på Avatar på projen. Bra film.

I lördags var det 60-års kalas som stod på agendan. På förmiddagen var det städning för min del och byte av däck för Mr T:s del. Skönt att få det gjort. Sen bar det av mot Mr T:s ena kusin som skulle ha överraskningsfesten hemma hos sig. Det var jättetrevligt och hon blev jätte överraskad! Precis som det ska vara på en sådan fest.

Igår fixade vi med smågrejer i köket och jag satte upp sladdar så dem inte låg över hela golvet. Vi var iväg och köpte en systemkamera och lite annat, verktyg och dörrmatta bland annat. En effektiv dag. På kvällen var det Brf-möte för min del i 2 och en halv timme (som jag tror kunde minskas till 1,5 timme med lite mer effektivitet...).

Och så var vi då på måndag igen. Vilken redogörelse. Inte den roligaste läsningen kanske, men än dock.


RSS 2.0