Montag

Ny måndag, ny vecka, ny start. Igår firade vi första advent med glögg, lussebulle och pepparkaka med ädelost på. Såklart tände vi första ljudet i adventsljusstaken jag pulade ihop igår också. Till middag blev det köttfärspaj och en slags champinjonlåda. Till det blev det en sallad och rödbetsallad. Väldigt gott! Ikväll ska jag iväg på ett möte som jag inte vet hur det kommer att sluta. Men det är inte något jag ser fram emot direkt...
Har inte så mycket mer att tillägga idag. Ha en trevlig dag!

Tjing!

1:a advent

Tänk att det redam är första advent. Tiden springer verkligen iväg. Idag har jag bakat lussebullar och pysslat lite så det är adventsfint här hemma. Mysigt! Igår var vi iväg och tittade på en festlokal i Skärholmen. Det var jättefint tycker jag! Vi får väll se om det kan bli det stället eller om vi söker oss vidare. Det är en gård med ett stor hus och två mindre. Huset ligger så man ser vattnet och har stora gröna områden runt omkring. Att priset är bra gör ju inte saken sämre. Jag är väldigt förtjust i stället. Det enda som är lite knepigt är läget, att det är en bit utanför stan. Men samtidigt kanske det inte gör så mycket. Vi var även förbi en av mina morbröder och bytte grejer med varandra och sen bar det av till IKEA för att köpa lite av varje hem. Efter det åkte vi till den kyrka som vi ska vigas i och den är verkligen fin! Helt perfekt! Jag är så nöjd. Sen åkte vi hem och lastad eav grejerna och gick till Mr T:s mamma för att äta middag. Vi skulle nämligen gå på teater på dramaten senare på kvällen tillsammans med henne och en av Mr T:s mostrar. Det blev "Höstsonaten" och jag tyckte faktiskt den var riktigt bra. Tung men väl värd att se! Nu ska jag strax börja med maten. Trevlig första advent!

Tjing!

Ett större problem än väntat...

Jag var ju då och drog ut en tand här i veckan och jag hade ju verkligen hoppats på att allt skulle lösa sig efter det. Men icke. Igår upptäckte jag på kvällen att jag numera kan blåsa upp luft där tanden tidigare satt och så kommer luften ut i näsan!! What the... ? Hur går detta till?! Jag ringde nu på morgonen folktandvården i hopp om att få svaret, det är normalt. Men icke. Nu vill de att jag ska gå till en tandläkare och titta så att allt verkligen är okay. Hjälp! Det känns ju inte som att allt är rätt. Jag har väldigt ont och så har det helt plötsligt uppstått ett hål i min mun, som inte funnits där tidigare. What to do, wht to do. Det enda raka är ju att åka till tandkläkaren och få mig kontrollerad, så det är vad jag ska roa med mig senare idag. Har ett annat läkarbesök jag ska på nu på förmiddagen så det får bli någon gång efter det.

Igår var jag hemma hos Em och åt middag tillsammans med henna och Mary. Trevligt som vanligt, men det blev ingen lång stund jag var där för jag fick så ont i magen och värken i munnen blev inte bättre. Ringde och bad Mr T hämta mig och han var väldigt gullig och ställde upp utan problem. Sötnos!

Nu har jag så ont så jag kan inte riktigt koncentrera mig på vad jag ska skriva... Trevlig helg!

Tjing!

Nu har julen kommit till SVT!

En liten ljusstaje för att välkomna julen till SVT
Här om dagen fick jag en julstjärna (blomman) på mitt bord på jobbet. Den här ljusstaken landade i mitt fönster alldeles nyss. Tack för det!


En tandlös kvinna

okay, inte riktigt så farligt men nästan! Igår var jag alltså till tandläkaren på eftermiddagen. Hade fått en akut-tid och det kändes jättebra för jag hade verkligen jätteont. Åkte till tandläkaren med tankarna på att hon antagligen bara skulle säga att "det bara är att vänta ut" eller någpt likannde. Tji fick jag! Jag kom därifrån med -1 tand och mindre pengar i plånboken. Inte nog med att de tar mina pengar, de tar mina tänder också! Så igår drog jag alltså ut min första visdomstand. Själva ingreppet var faktiskt inte så farligt. Visst tyckte jag det var lite jobbigt och läskigt men det var först efterråt som det började göra nedrans ont. Ja efter att bedövningen gått ur. Det gjorde verkligen hur ont som helst. Kunde ibland bara stå och hålla mig för kinden och hoppas på att det gick över snabbt. Så i med värktabletter. Idag känns det fortfarande, det gör ont, men inte alls som igår... än i alla fall. Det var andra tanden jag någonsin dragit ut och jag måste säga att det kändes mer förra gången. Då var jag visserligen liten, kanske runt 10-års åldern eller något sånt. Minns bara det krachande ljudet, som att man har grus runt tanden. Det var lika denna gång. Blev lite orolig när hon först tog fram ett redskap som såg tu som en skruvmejsel för att bända runt tanden och sen kom tången. Kändes som hon stoppade ner en byggtång i munnen men, det var inte så farligt. Det gick rätt snabbt. Sen sa hon "titta vilken fin tand". Mmmm tänkte jag och sa bara "jag kan nog inte titta just nu". "Vill du ha med den hem så du kan visa Mr T" frågade hon och jag sa utan att blinka "jaa". Varför då!? Det vet jag inte, kändes väl som att någon tagit något från mig och nu var jag tvungen att ta tillbaka det innan det försvann helt! Hur som helst så fick jag en liten blå burk med genomskinligt lock med mig som minne. Jag har ännu inte tagit mod till mig att titta ordentligt på tanden. Den är ju så himla stor!!!

Nu på förmiddagen jobbar jag hemifrån då jag ska på ett möte jag får berätta mer om vid ett annat tillfälle. Efter mötet åker jag in till jobbet och fortsätter jobba där. Måste säga halleluja när det gäller vädret idag. Det är faktiskt sol utanför fönstret! Helt otroligt för det händer ju inte så ofta så här års. Ska bli skönt att komma utanför dörren och få solen i ansiktet!

Tjing!

Tandläkaren nästa

Igår fick jag nog. Det blev till slut till att ringa tandläkaren och på telefonsvararen tala in att jag har akuta problem med min mun. Imorse kom svaret och nu har jag fått en tid på eftermiddagen. Jag är både glad och lite ledsen över detta. Min mun blir förhoppningsvist glad men min plånbok blir INTE glad. Igår skulle jag och Mr T göra klart en hemsida vi arbetat med. Men min dator sket sig igen så det blev inget av med det. Hoppas istället på denna dag. Igår kikade jag lite på bröölopsinbjudningskort också. Jag har ju tänkt göra dem själv, men efter att ha hittat en sida på internet som erbjuder denna tjänst till ett väldigt förmånligt pris ändå till ingefär samma peng som jag skulle göra det själv känns det som ett bra alternativ. Jag slipper känna mig stressad och jag vet faktiskt inte riktigt när jag skulle hinna göra korten. Vi vill ju gärna få ut inbjudningarna innan nyår, om vi bara bestämmer oss för en lokal innan dess.

Jag måste bara få påpeka och säga att det är väldigt många människor runt omkring som är gravida eller nyss fått barn. Tycker det har kännts som en babyboom väldigt länge men nu känns det som explosivartat. Det är tydligen inte bara jag som tycker det heller. Fick höra av Mr T igår att en av hans medarbetare hade frågat om jag var gravid då alla (typ) runt omkring honom hade tjejer som var gravida. Så är dock inte fallet här. Jag och Mr T började prata om att det faktiskt är drygt ett år sedan lågkonjukturen startade och att det KAN vara därför. Vi är ju inga sexperter på det här området men man kan alltid spekulera.

För övrigt är det löningsdag i dag men det betyder inte att man har massa slantar på kontot. Nej, inte för alla i alla fall. Men jag skänker en tanke till mina nära och kära som sitter i en knepig ekonomisk situation. De e för j-ligt!

Tjing!

Vaffö dådå?

Ja varför är det på dette viset som rumpnissarna säger i Ronja Rövardotter. Det jag syftar på är mina kära tänder som gör mig så illa. Jag funderar starkt på att gå till tandläkaren då jag nu har hafto värk sedan torsdagen förra veckan. Men hur gör man med sånt här? Ska man gå till tandläkaren när man har ont i tänderna? Kanske är en dum fråga men jag har aldrig pallrat mig iväg tidigare för att jag har haft detta problem. Någon gång har jag ringt för att det gått en flisa i en tand men annars är det alltid tandläkaren som hört av sig till mig för en årlig kontroll. Därför är detta ett outforskat område för mig. Så nu står jag i valet och kvalet. Vänta och se om den onda går över och tjäna lite slantar eller ringa och boka en tid för att kanske få buckt på det hela men bli ca 1500 kronor fattigare... hur skulle du göra?

Igår gjorde jag i ordning vår Bostadsrättsförenings hemsida som jag åtagit mig att sköta. Så nu har den ett utseende osm matchar loggan mer och rubriker som är relevanta för föreningen och föreningens medlemar. Har även fixat så att det är lösenordsskydd på vissa delar som bara medlemmar eller styrelsen ska komma åt. Känner mig nöjd. Något annat som hände igår var att jag ringde för att preliminärboka och kika på en ny lokal vi hittat för bröllopsfesten. Så nu är den det, preliminärbokad alltså. På lördag ska vi åka dit för att titta på lokalen. Ingen privatvisning men det är ju inte det som är det viktigaste, det viktigaste är att känna efter om det är rätt. Spännande! Mr T såg till att preliminärboka en anna lokal som vi redan varit och kikat på, så vi står inte helt utan ställe.

Idag ska jag luncha med en gammal arbetskamrat och det ska bli så roligt att träffa henne igen. Det är nog mer än ett halvår sen jag såg henne. Vi ska träffas och äta vid filmhuset. Passar ypperligt då min vän är väldigt filmintresserad.

Ha en trevlig dag!

Tjing!


Den första dagen på en ny vecka

Idag är det måndag och det innebär starten på en ny vecka. Tiden går då otroligt fort. Vart tar den vägen?! Jag hittade inte tid förra veckan till att skriva i bloggen. På torsdagen var jag ute på "location" med jobbet hela dagen och var inte tillbaka på SVT förrän efter 17-tiden. Men då hade jag bråttom för vi skulle få besök hemma av vänner. Så det var bara att störta iväg igen. Jättretrevlig kväll blev det i alla fall. Sen var det fredag och det kändes som att hela dagen var ett stort möte. Jag hade nämligen väldigt många möten under dagen så jag hann inte sätta mig in i det jag hade kvar vid datorn. På eftermiddagen blev det tillslut tillfälle för det. Jag gick hem vid 17-snåret och försökte hemma få igång datorn igen... förgäves, den mådde inte så bra. Gick helt enktl inte igång. Så i lördags efter att vi varit på barnkalas blev det till att åka till jobbet och försöka få igång den där. Dessvärre utan resultat. Suck. Jag lämnade den på jobbet för att ta tag i det idag, måndag. I går, söndag, var vi bara hemma och tog det lugnt. Eller ja, vi plockade med saker sen flytten men det var ändå en ganska lugn dag. Jätteskönt! Och nu har jag precis varit iväg och lämnat in min dator på service efterosm den envisas med att inte starta. Hoppas det inte tar allt för lång tid att få den fixad...
Något annat som hänt och som hållt i sig sen förra veckan är tandvärk. Jag har en visdomstand som är på väg upp på häger sida och det gör så nedrans ont. Den har dessutom gjort att jag fått mer problem med tiden på högersida. Tanden som jag fått problem med sitter nere i munnen men nu har jag även börjar få ont på översidan. Och dessutom blåsor på tungan på samma sida. Det här är faktiskt inte roligt! Har tagit hjälp av en kompis mamma som är tandläkare. Mon vän var gullig nog att fråga henne efter råd och det rådet jag fick var inte så roligt. Kör runt en tandborste på det sället där det gör ont...typ... AJ!!!! Det gör ju så himlans ont. Men vad ska man göra, det är bara att försöka.
Nu ska jag återgå till det dagliga. Håller också på att hjälpa en vän med presentkort till hennes firma inför julen och det har varit en del jobb med det. Men nu börjar det förhoppningsvist närma sig slutet på det. Hoppas bara att det blir bra också...

Tjing!

Onsdag

Den här veckan har jag tydligen gjort det väldigt enkelt för mig när det kommer till rubrik-val. Det är ju trots allt onsdag idag...

Igår var jag ute och åt middag med en gravid vän och OJ va jag tycker det är roligt att sitta och lyssna på hur hennes dagar ser ut. Jag menar det verkligen , det är riktigt spännande! "Jasså, mådde du dåligt då och sen.... jahaa... ja det är verkligen fina byxor du köpt. Mammabyxor - det kan man inte tro!" Jag är INTE ironisk! Jag tycker att det är väldigt skoj! Jag tycker väldigt mycket om barn och eftersom jag slipper må dåligt själv tycker jag det är jättehärligt när människor omkring mig är gravida. Jag får liksom också vara med och vänta på att en liten ska komma till världen. Jag vill gärna ha barn själv i framtiden men just nu räcker det bra att ha gravida runt omkring mig. Det är ganska många just nu också. Tänk vad fantastiskt det är egentligen, att det är en liten människa som ligger i magen och som vi bara väntar på att få hålla i var famn.
Hur som helst så pratade vi såklart ite bara om bebisar och graviditet utan även om andra saker. En väldigt trevlig kväll!

Dagens kväll ska jag tillbringa med min brudtärna och vän Klara. Hon ska komma hem till mig/oss och äta middag. Jag har ännu inte planerat vad jag ska spisa ihop men något ska jag väl kunna åstakomma i alla fall. Kanske inte en trerätters som hon så fint dukade upp sist jag var där. Jag tror inte jag hinner med det då jag kommer hem så sent. Vi fick en kokbok av en av mina morbröder med familj när vi hade vår inflyttningsfest och den har varit en riktig inspirationskälla. Jätteroligt att bläddra i och få lite idéer och faktiskt anta ett eller två recept. Tack för den!

Back to work...

Tjing!

Tisdag

Idag har jag varit så himla trött och icke pepp så bloggen föll helt bort i morse. Idag var i alla fall jag och Mr T till Van Der Nootska Palatset för att se på lokalerna inför bröllopet. Vi har alltså inte bestämt att vi ska ha bröllopsfesten där men vi tittade på lokalerna för att se om vi var intresserade. Det var verkligen jättefint! Men det kostar lite därefter också. Vi ska diskutera det hemma och på måndag lämna vårt första "bud" (dvs ja-tack eller nej-tack). Skulle gärna säga ja igen men plånboken sätter griller i huvudet. Ikväll ska jag träffa en gravid vän i stan och äta middag. Det ska bli trevligt. Bara så synd att jag är så himlans trött... skulle vara skönt och slänga sig i en pluffsig och varm säng...

Tjing!

"En morgon när jag vaknar, drar upp min rullgardin...

... så kanske bara regnet öser ner"... Jo jo! Så är det idag. Den går väl något såndant, trudelutten de körde igång "Hajk" med när man var liten. De senaste dagarna har verkligen varit grå-grå. Inte alls skoj! Det känns som att det har duggat konstant och det liksom bara vill inte sluta. Man vet liksom att det är dags att dra upp luvan så fort man kommer utanför porten. Tur att man har höga stövlar på sig också så man slipper få vatten insipprandes. Helgen har varit fullbokad. I lördags var jag och en av mina kusiner iväg för att kolla brudklänningar. Mot slutet av dagen hade vi tagit oss igenom fyra butiker och hittat några klänningar som var helt okay men inte wow. Men i sista butiken vi var inne i och med den sista klänningen jag testade kändes det faktiskt riktigt bra. Det var den första jag kände "den här passar mig"  när jag hade den på mig. Det är en Angelo-klänning. Inte var den speciellt dyr heller, vilket såklart inte är så dumt. Nu gäller det bara att bestämma sig för om man vill ha den. Jag får nämligen 10% rabatt om jag köper den innan 27/11. Inte för att det ska avgöra, men 10% är ändå en del och den procenten kan vi lätt lägga på något annat. Efter rundturen i stan åkte jag hem för att svida om. Vi skulle vidare till Mr T:s kusin som fyllde 30 och fira. Blev en jättetrevlig kväll med god mat och gott sällskap. Vi var hemma vid 22-snåret. Igår söndag lyckades vi utföra lite arbete hemma. Jag tvättade och bakade kanelbullar och hjälpte Mr T när det behövdes. Han satte lister i vardagsrummet så nu är det klart. Jätteskönt! Sen var det lite småpill med lampknappar och annat skoj. Vi arbetade lite på den hemsida vi gör åt en av Bolibompas programledare också. På kvällen var jag iväg för att träffa bostadsrättsföreningens ordförande då jag nu ska ta över föreningens webbsida. Roligt att få ett ansvar i föreningen. Idag ska jag och Mr T på direktsändningen av "Tinas Cookalong". Ingen av oss är direkt sugna på att gå iväg ikväll men det kan ju faktiskt bli riktigt trevligt. Mellan 19 och 21 håller det på. För övrigt är det nu dags att återgå till det dagliga arbetet.

Tjing!

Nu är det fredagsmyyys

Jojo! Idag är det fredag och det innebär början på helgen. Jag är så trött så det ska bli så skönt med helg. Idag ska jag och Mr T tillsammans med en av mina morbröder åka och titta på en lokal som är tänkt till bröllopets festligheter. Ska bli spännande att se hur det ser ut och om det faller oss i smaken. Jag jobbar hemifrån nu på förmiddagen och min morbror kommer förbi och hämtar upp mig om ett par timmar. Sen blir det till att åka till jobbet och fortsätta efter titten. Han är så snäll som hjälper oss!

Igår kväll satt jag och Mr T och ögnade igenom flera tänkbara festlokaler och man blir verkligen helt snurrig efter ett tag. Om inte stället vi ska kika på idag känns bra så har vi alla fall hittat några till ställen värda att titta på. Tittade även vidare på bröllopsklänningar på nätet igår. Hittade en designer som jag verkligen gillade men det är fortfarande svårt att hitta den rätta klänningen tycker jag. Förstår att jag måste sätta på mig den för att känna om det känns rätt. Letade igår också efter Tävla och vinn- tjänster på nätet igår. Tänkte att jag kunde hitta en tävling som kunde betala hela vårt bröllop... skämt och sido så hittade jag iaf en sida där det fanns en hel del roliga tävlingar (även om jag är skeptiskt till många av dem) som jag tog tillfället i akt att slänga mig ut och tävla i. Jag brukar ju inte vinna men om jag inte försöker så kommer jag absolut inte att vinna. Så länge man inte binder sig på en massa jox känns det okay att delta. Jag får återkomma om det trillar in någon vinst... dock inte så troligt...

Imorgon ska vi fira en av Mr T:s kusin som fyllt 30 här i veckan. Det ska tydligen bli Thai-inspirerat, spännande! Känns skönt att få GÅ på festligheter den här helgen istället för att hålla i dem. Inte för att jag inte tycker att det är roligt men det kan vara rätt skönt att bara få sitta och glida med på vad som händer. Jag ska även träffa en kusin vitamin och kika lite på bröllopsklänningar imorgon i stan. Ska bli väldigt roligt men också lite konstigt... det är ju inte direkt varje dag man går och testar en sådan klädsel.

Igår fick jag ett mail från ordföranden i vår bostadsrättsförening där han frågade om jag fortfarande var intresserad av att ha hand om webbsida och att han med glädje skulle lämna över den till mig. Jag svarade såklart att det skulle vara väldigt roligt. Så nu inväntar jag fler uppgifter och möjligheten att få sätta mig ner med honom och diskutera utformningen. Roligt att få vara delaktig!

På söndag hoppas jag få chansen till vila. Jag ska SE TILL att jag får vila. Måste bli av med lite av min trötthet...

Må så gott och Trevlig helg!

Tjing!

Dagen innan fredag

Igår var jag och Mr T på vårt första möte i vår nya bostadsrättsförening. Riktigt trevligt. Vi blev bjudna på fika och fick med oss en present hem, energisparlampor. Inte så dumt. Jag kände att det skulle vara roligt att engagera sig i föreningen men det här året är det dessvärre försent att anmäla sitt intresse, så det får väl bli nästa år. Jag lyckades i alla fall komma med frågan "vem har hand om föreningens webbsida" under punkten "övriga frågor" och fick till svar att just nu var det ordföranden själv. De ville dock gärna ha någon som hade hand om den och frågade om jag kanske var intresserad och att vi kunde prata efterråt. Så det gjorde vi. Det var ytterligare en person som visat intresse för att ta hand om webbsidan så vi får väl se vem som får ansvaret. Jag tycker ju att det är roligt så det vore inte så dumt. Ett sätt att delta och vara engagerad.
Jag skulle ha träffat en vän igår men vi ställde in det då jag inte kände mig så pigg och hon var lite förkyld. Vi får ta igen det nästa vecka!

Idag är det alltså torsdag. Jaa, det blir nog en bra dag. Jag vet i alla fall vad jag ska äta till lunch. Pannkakor!

Tjing!

Onsdag

Igår jobbade jag hemma hela dagen men idag är jag tillbaka på min kontorsstol på jobbet. Det är skönt när man trivs på jobbet och kan tycka att det är riktigt mysigt att sitta på sin plats. Det är inte så många arbetsplatser jag känt så på men här är det så.

Igår var jag stel i kroppen och hur trött som helst. Antagligen på grund av svinvaccinet. När jag på kvällen skulle möta upp ett par vänner för middag rann svetten om mig. Väl framme vid restaurangen var jag dyngsur på ryggen. Ändå hade jag åkt tunnelbana hela vägen och alltså inte ansträngt mig speciellt mycket. Var skönt att komma hem och bara ligga i soffan en stund senare. Skulle ha träffat en god vän idag cokså, men ställde precis in det då jag fortfarande är väldigt trött. Hon var dessutom förkyld och kan säkert behöva vila också. Det får bli nästa vecka istället.

Igår på min lunch hemma bakade jag muffins. De blev riktigt goda. Jag försökte mig på att experimentera  med smaker så jag hade på jordgubbar, blåbär, kakao och kanel på de olika muffinsen. Smarrigt! Rolig överraskning för Mr T att komma hem till också. Stackarn, han kände av vaccinet lite mer än mig. Det dök på honom igår eftermiddag. Men idag verkade han må bättre igen. Skönt!

Nu är det dags att fortsätta med det dagliga.

Tjing!

Ingen knorr för min del

Igår var jag och Mr T iväg för att få oss vaccinerade mot svininfluensan. Vi åkte till ett flertal olika vårdcentralen innan vi tillslut kom till en där VI bestämde oss för att få den där nedrans sprutan. Vi tog en kölapp, skrev i formuläret de ville ha in senare och ställde oss i den....LÅNGA kön! Men vi insåg inte HUR lång den var förän vi hörde vilket nummer de ropade ut. Då förstod vi att vi skulle få vänta ett bra tag. Mr T frågade om vi inte skulle strunta i det men nu hade jag bestämt mig. Nu skulle vi stå där tills vi fått vaccin. Ju längre tiden gick desto fler människor ställde sig i kön som blev längre och längre och ju fler männikor stånkade och stönade över väntetid, vaccinmängd och syrebrist. Det tog ungefär 2 timmar innan vi kom in i rummet där sköterskan och sprutan befann sig och då tackvare att folk hade lämnat kön och därmed också nummerlappar som vi kunde ta och på så vis få ett bättre nummer. Så nu är den i alla fall tagen. Det var nära på att jag inte fick ta den dock. Jag tillhör ju inte någon av riskgrupperna men jag kan tänka mig att de har svårt att säga nej till någon som stått i kön i två timmar och som dessutom hade en bra ursäkt... Två stick senare var vi på väg ut ur byggnaden med två ömma armar. Nu hoppas vi verkligen att vi slipper den där nedrans influensan! Inatt vaknade jag med hjärklappning, inte allt för trevligt. Kan ju ha berott på vaccinet... Hoppas inte att jag får några värre biverkningar än den onda armen!

Skulle ha träffat Nettan igår men så blev det inte. Hon mådde inte topp så vi skjuter fram det till en annan gång. Så himla tråkigt det där att man ska behöva må så dåligt när man egentligen gör någpt som tillhör meningen med livet... att föröka sig... Hoppas i alla fall att hon mår bättre snart!

Idag sitter jag hemma och jobbar. Första gången sen jag började på svt. De gånger jag tidigare skulle jobba hemma har det alltid varit strul med datorn vilket har gjort att jag fått åka in till jobbet i alla fall. Så nu hoppas jag att det ska fungera ordentligt den här gången. Härligt att ha Jersey vid min sida när jag jobbar också. Just nu ligger hon usträckt på mattan i arbetsummet. Mysigt!

Jersey ligger utsträckt bredvid mig på mattan i arbetsrummet. Mys tjej!

Tjing!

Inflyttningsfest - Check!

Så var det måndag igen... helgen har gått väldigt fort. I fredags fogade vi sista kaklet och gjorde slutförde många projekt i lägenheten. På lördagen gick vi upp rätt så tidigt för att hinna städa undan det mesta inför gästerna som börjde trilla in på eftermiddagen. Det blev en lyckad kväll tycker jag. Det var väldigt trevligt. Och vilka fina presenter vi fick! Sista gästerna gick väl vid 00.30-snåret och man var väl i säng vid 01.30. Så skönt att få städa undan efter en fest så att det är rent och snyggt på morgonen när man kliver upp. Det var som sagt väldigt trevligt! Tack alla!

Igår hade vi vår första slappardag sen lååång tid. Kändes konstigt att bara ligga i soffan och kika på film... okay vi damsög och tvättade och lagade mat men inget projekt med lägenheten! Känns så lyxigt att kunna röra sig "normalt" i lägenheten. Inga lådor som står i vägen, inga träskivor, inga högar med plast, inga skåp utan luckor... Visst finns det saker kvar att fixa. Men det är inga byggprojekt. Det skulle vara garderobsdörrar som klassas som byggprojekt då, men de lär vi inte ta tag i förrän om ett bra tag. Ser fram emot att kunna småpula med lister och täckskivor när det passar framöver.

Idag hoppas jag kunna gå och ta influensavaccinet. Det var slut förra veckan när jag skulle ta det så vi får väl se om de har fått in nytt idag. Vore skönt att få det gjort. Kanske blir det en träff med Nettan idag också. Beror på hur min gravida vän mår.

Tjing!


Som ett stort pussel

Igår var det klart! Ja kaklingen i köket alltså... Så underbart ha det färdigt! Jaja, fogningen är kvar men den ska vi avverka ikväll. Känns riktigt bra. Vi är så nöjda! Har även införskaffat krokar till min egendesignade hatthylla så den ska bli klar ikväll. Folk måste ju ha någonstanns att hänga kläderna när de kommer imorgon! Tapet köpte vi också igår så jag hoppas på att få upp det ikväll också. Det är mycket som ska göras under kvällen, men jag hoppas på att vi grejjar det.

Imorse när jag klev på bussen och skulle inta en plats hände något som jag reflekterat över tidigare. Jag klev på bussen på en annan hållplats än vad jag brukar och fler folk hade hunnit kliva på längs vägen. Jag brukar fritt kunna välja vilken plats jag vill ha och självklart har jag hunnit skaffa mig en favoritplats! Denna var nu upptagen så jag screenade bussen i hopp om att hitta en bra plats som skulle kunna ersätta den jag förlorat. Ah! Där har vi en tänkte jag och satte mig på andra sidan av gången bredvid min favoritplats. Tänkte inte på att det fanns ett helt tomt säte bakom min favoritplats. När jag väl satt min rumpa på plats på det mjuka sätet vänder sig personen vid fönstret om (ser det tomma sätet snett bakom) och ger ifrån sig en hög suck... "Vad suckar hon om!?" hann jag tänka innan jag tänkte tillbaka på de gånger jag själv känt mig trängd och lite smått störd på att någon vaöt att sätta sig bredvid mig när det finns helt tomma säten på andra ställen i bussen. Jag satt och funderade på detta ett tag medan jag bläddrade i dagens metro och kom till slut fram till att även de kanske hade haft en favoritplats som blivit tagen och att de kände för just den platsen som var bredvid mig. Jag ska nog försööööka ha lite mer överseende med "närgångna" passagerare i framtiden. Det är ju faktiskt lite synd om dem, någon kanske har tagit just deras favoritplats...

Babysteps

När det är något i livet som känns svårt och som man har svårt för tänker jag att det gäller att ta babysteps. Ta ett steg i taget om man egentligen inte vågar. När man är rädd för att slänga sig ut i något som känns som ett stort mörkt hav som kommer att sluka en. Men jag tänker att om jag tar ett djupt andetag och tar ett litet steg i taget kommer det inte att vara lika jobbigt eller svårt. Det gäller också att inte känna sig ensam utan att ha någpn eller några som man känner följer med en som en trygg och stark fallskärm bakom som man kan fälla ut om man känner att man behöver det. Kanske åter låter väldigt flummigt men jag försöker beskriva lite av hur det känns inom mig just nu utan att för den delen säga för mycket. Det viktiga är att inte känna sig ensam när något är jobbigt, att man har människor omkring sig som man tycker om och som tycker om en tillbaka.

Igår gjorde vi ingenting på lägenheten, jag och Mr T. Vi tog en kväll "off". När jag kom hem hade mannen i mitt liv dukat fram middag med förrätt och levande ljus. Honey I love U so! Fantastiskt skönt att komma hem till när allt känns jobbigt. Han är ett sådant otroligt stöd och får mig alltid att känna mig trygg och säker. Jag behöver bara se honom så känner jag mig trygg. En fantastisk känsla.

Tack för mina nära och kära, för dem som gör mig trygg!


Att våga eller inte våga - det är frågan

Igår frågade en av mina kollegor om jag hade tänkt gå och vaccinera mig mot svininfluensan. Svaret var inte helt enkelt. Jag känner att jag läst otroligt mycket om denna influensa men är ändå inte tillräckligt insatt för att ta ett beslut. Men mitt svar blev ändå... Ja. Så vi bestämde att tillsammans gå och ta sprutan idag efter klockan 15. Vi får väl se om jag överlever eller om man tuppar av på köpet. Jag är inget fan av att spruta in saker i kroppen men den här gången försöker jag att tänka även på andra i mitt val. Jag kan ju faktiskt skada andra genom att inte ta vaccinet. Jag hoppas på lindrigare biverkningar!

Igår var jag hemma hos Mary och åt middag. Hon var så duktig och gjorde "köttbullar", potatismos och gräddsås. Riktigt gott! Var länge sen jag åt det. Mums! Sen joinade Em oss lite senare. Vi skrattade mycket som vi oftast gör. Och våra samtalsämnen lyckas alltid bli intressanta... Vi ringde även vår fjärde part av gänget som styrt sin kos till Skåne och inviterade henne i en av våra diskussioner via högtalartelefon. Väldigt roligt! Kan man inte umgås på nära håll får man göra det via alternativa vägar. Love U girlies!

Tjing!


Ett vägskäl

Många gånger i livet hamnar min i vägskäl. De ser olika ut men har samma funktion - att göra ett val. Innebär det att göra rätt val? Inte alltid men för hoppningvist blir valen över lag rätt. Just nu känns det som att jag står i ett nytt vägskäl där jag egentligen inte har något val men inser att om jag tittar tillbaka ett år skulle anse att jag hade ett val. Förstår att det här låter väldigt flummigt och intetsägande... jag försöker nämligen dela med mig men samtidigt inte trampa på någon annans tår. Jag kan kort och gott säga att det under en längre period har varit en del i mitt liv som varit väldigt jobbig och som just nu har accelererat vilket gör att jag känner ett behov av att  välja en annan väg helt enkelt. En väg som kanske inte är allt för lätt men som kan vara bäst i slutänden. Jag ger mig inte längre in på det här...

Igår åkte jag och Mr T åter till IKEA (som blivit nästan som ett andra hem...) för att införskaffa delar som saknades hemma, bland annat till köket. Sen åkte vi vidare till Mr T:s mamma som bjöd på middag och så ville vi såklart se på premiären av "Ge-Kås Ullared" på 5:an. Eftersom Mr T:s familj har stuga på västkuseten och GeKås därav är en välbesökt butik vill man ju se vad de lyckats fånga med linsen. Tyckte faktsikt att programmet var helt okay. Men helt sjukt hur mycket en människa kan handla för där. Jag brukar tycka att det rullat iväg väldigt när jag kommit därifrån med en nota på runt 2.000. Igår var det en kvinna som kom därifrån med en nota på 11.000 kronor. Och då var det bara första vändan till butiken på två veckor som de spenderar på en camping där. De lade tydligen ner 50.000 kronor varje år på butiken. De sparade hela året för att kunna shoppa loss en gång om året. Jag förstår faktiskt inte riktigt det tänket. Är det då det enda man gör?! Sparar hela året för två veckors shopping i Ullared på GeKås... oh my!

Idag ska jag åka till Mary efter jobbet och äta middag med henne och Em. Vi sågs aldrig förra veckan så det ska bli trevligt att ses idag! Det blir en tur ut till Tullinge helt enkelt. Inte ofta jag åker med pendeltåget nu förtiden. Typ bara när jag ska ut till Marys bo. Vilket är väldigt trevligt!

Tjing!

Montag

Nu är det måndag. Tiden går så nedrans snabbt. Det rullar på i 180... minst! I fredags skulle vi åkt till Lysekil och träffat vänner men vi ställde in vår tripp då jag kände mig väldigt sliten. Att jag började blöda näsblod vilket jag inte brukar göra tyckte jag räckte som bevis på att det var dags att dra ner på tempot, där av blev det ingen långtur heller. Väldigt tråkigt men nödvändigt. Istället blev det en lugn och väldigt kort tripp till min ena kusin som fyllde år på lördagen och sen till kyrkogården och satte ljus. På söndagen jobbade vi dock lite mer med lägenheten igen. Vi fick faktiskt en hel del gjort. Väldigt skönt! Försökte dock att ta det lite lugnt med tempot och inte överjobba mig själv mer än nödvändigt. Den här veckan känns lite lugnare. På lördag är det inflyttningsfest hemma hos oss men i övrigt har jag inget inbokat än så länge. Skönt att kunna fokusera på lägenheten och vara lite spontan för en gång skull.

Min bror flyttade förra torsdagen till hans första egna lägenhet så vi åkte förbi honom i helgen. Jätteroligt för honom att få något egent och skönt, nu slipper han funder över vart han ska ta vägen om den han skulle hyrt av ändrar sina planer. Det känns som att det är väldigt många som flyttar just nu...

När vi var på kusinens födelsedagsfirande var en annan av mina morbröder där med delar av sin familj och de är så söta som engagerar sig så i mitt och Mr T:s kommande bröllop. De hade kollat upp en lokal att ha festen i så nu blir det till att åka och titta på den inom snar framtid. Jätteskoj! För övrigt gällande bröllopet känner jag att det inte är prio just nu. Vill få "färdig" lägenheten innan jag ger mig in på nästa projekt till 100 procent. Det är klart att jag har det i huvudet hela tiden och har ögonen på det när det dyker upp men jag vill gärna avsluta ett kapitel innan jag tar mig ann det andra. Nu ska jag påbörja måndagskapitlet så jag kan avsluta det innan hemgång...

Tjing!

RSS 2.0