En liten har komiit till världen

Igår natt fick min vän Nettan med sin man en liten son, Michell. Så roligt! Stort Grattis! Hoppas på att få se den lilla inom snar framtid. Kommer nog vara konstigt att träffa henne med en liten första gången. Självklart jätteroligt men när man är van att se en människa utan barn kan jag tänka mig att det blir känns väldigt konstigt när den sitter med en liten på armen. Det ska i alla fall bli väldigt spännande att se hur den lilla ser ut! Nu är det min andra vän Carro som är på G härnäst. Kom igen nu Carro!

Ögonen går i kors

Jag är så trött. Det är hemskt vad trött jag är. Igår kväll var jag på AW på Elverket och blev inte alls sen. Jag drog med en kollega och två till strax efter 21-tiden. Kanske tråkigt men välbehövligt. Även om jag kom i säng strax innan 23-tiden var jag så trött i morse och tröttheten ligger fortfarande kvar. Känns som jag skulle behöva sova i tre dygn... minst! Antagligen en massa faktorer som gör att jag är så trött. Hoppas bara på att piggna till inom snar framtid.

Kunde ha varit jag...


Hittade precis vad jag tror är den bästa bloggen...

... såklart med Maria Montazami. Om den är lika bra som hon är i programmet så...

http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/

Goda vänner och trevligt sällskap

Igår var en tung dag. Många tårar fälldes. Det lär nog kännas tungt ett tag. Som tur var kom goda vänner på besök och åt middag vilket gjorde att vi fick lite annat att tänka på ett tag. Det var bra. Vi hade jättetrevligt! Försökte dock hitta en lämplig helg som vi skulle kunna åka ner till dem i Lysekil men insåg snabbt att det först är i september det skulle kunna ske. Tänk att de flesta helgerna är uppbokade redan. Det roligt men inte speciellt lätt att vara impulsiv, dessvärre. Pratade också med min kusin Amanda som ringde för att tala om att hon kom till bröllopet. Roligt roligt! Dessutom pratade vi om att hon skulle komma till oss om några veckor. Verkligen jätteroligt! Nu däremot är det fortsätta arbeta som gäller.

Chica

Idag är en sorgens dag. Idag släcks ett ljus.

Mr T:s barndomshund Chica har sedan en tid tillbaka haft cancer i lungorna och nu börjar hennes kropp säga ifrån ordentligt. I helgen tog Mr T och hans mamma beslutet att det är dags för henne att somna in. En hemsk tanke men bäst för hunden. I helgen har vi haft tid med henne och igår kväll åt vi middag hos Mr T:s mamma. Jag gick in till henne där hon låg på Mr T:s mammas säng. Klappade, pussade och luktade på henne. Försökte tränga bort tankrna på att det är sista gången jag känner hennes doft och närhet men ändå vill jag tänka det. För om jag inte gör det kanske jag inte tar till mig det ordentligt. Hon låg där, andades tungt, tittade med sina sorgsna ögon på mig och jag grät. Grät och sa hejdå på mitt sätt. Idag ska Mr T och hans mamma åka till djursjukhuset för att låta henne somna in. Tack Chica för den glädje och kärlek du gett och för den tid vi haft tillsammans. Hoppas du får springa runt med dina kompisar - frisk, glad och pigg.


De säger att det bara tar:
En minut att hitta en speciell vän.
En timme att uppskatta dig.
En dag att älska dig,
men det tar ett helt liv att glömma dig.
För alltid i våra hjärtan!

Kyrkligt var det

Igår var vi alltså på informationsträff inför vigseln i kyrkan. Det var lite pirrigt. Spännande. De berättade hur vigslen brukar gå till och så spelade de några låtar som exempel på vad man kunde använda sig av. Det var även en tjej som sjöng solosång jättefint där. Henne ska vi nog använda oss av tror vi. Det är ändå en häftig känsla att sitta där tillsammans och tänka oss in i hur det kommer vara när vi står där i augusti. Vi har nog bestämt oss för vilken brudmarsch vi ska ha iaf. Ett steg i rätt riktning iaf. Nu är det "bara" psalmer och solosång kvar att besluta om. Igår lyckades jag även införskaffa mig mina bröllopsskor. Känns jättebra. Skönt att allt börjar falla på plats.

Att höja eller lägga sig

Just nu är jag mitt uppe i en förhandling och det är inte lätt att veta hur man ska tänka. Ska jag vara tacksam, nöjd, glad, besviken, arg eller något helt annat. Det är inte ofta man hamnar i den här situationen och därför blir det desto svårare tycker jag. När ska man vara nöjd. Vad är en skälig ersättning för det man lägger ner hela sina dagar på. Varför skulle jag vara mindre värd än någon annan som gör samma arbete eller någon annan vara mindre värd än mig.Varför är det mindre värt att vara på en och samma arbetsplats än att byta. Det finns så många frågor man kan ställa sig men som jag tyvärr inte kommer få ETT rätt svar på. Jag vet bara att jag går och väger fram och tillbaka, fram och tillbaka. Mitt eget värde.

Bara så att ni vet...

så är jag en Ljusälva!


En del av mitt jobb...

som jag sällan hinner med men idag blev det av.


Kyrkan får besök till kvällen

Idag är det informationsträff i kyrkan vi ska vigas i. Så jag och Mr T ska åka dit och lyssna, ställa frågor och känna in kyrkan. Roligt men också väldigt konstigt. Konstigt för att det börjar komma så nära och det känns så avlägset. Det är trots allt tre månader kvar. Tre månader som visserligen säkert kommer gå rätt fort.

Tänkte försöka ta mig ifrån arbetet lite tidigare idag för att kolla om skorna jag hittade finns kvar. Det är skor jag tänkte ha till bröllopsklänningen. Jag har en hel del komp.timmar som jag behöver at ut så det vore inte så dumt om jag kunde minska mängden med kanske två timmar iaf. Just nu är vi inne i en förhandling då vi ska börja ha helgjour. Det kommer bli till att jobba var tredje helg.

Idag är vilodag från träningen. Jga har redan tränat tre gånger den här veckan och imorgon blir det till att köra spinning igen. Vi kommer även att åka till landet imorgon. Mr T ska väll börja pyssla med altanen som han ska bygga under våren. Jag hoppas på att kunna sitta med mitt garnnystan och virka och kanske titta på elden i öppna spisen, det vill säga bara ta det lugnt. Vi får se vad helgen bjuder på. Är det någon idé att hoppas på bra väder tro?

Kalas för Mary

Igår fyllde Mary 29 år! Yihaa! Efter jobbet (där jag blev sittandes lite längre än planerat) åkte jag ut till Mary i Bromma. Mötte upp Mr T och gick och köpte mat. Hon hade gjort det så mysigt. Temat var "Barnkalas" och det tycker jag verkligen hon hade lyckats med. Mycket färg och mycket godis. Jag undvek allt för mycket godis men kunde inte INTE ta av glasstårtan Mary gjort. Så lite godis blev det. Det var trots allt en viktig födelsedag.

Idag ska jag och Mr T till en av hans kusiner och äta middag och umgås ikväll. Ska bli roligt att få se hur de fått till det i nya lyan som de flyttade till för några månader sen.

Hårdkörning = Njutning?

Nu är det dags sa jag till mig själv igår. Nu är jag trött på att jag tränar som en gnu och inget händer. Visst jag har blivit starkare i kroppen. Jag bestämde mig i alla fall att hjälpa min kropp på rätt spår igen genom att varje dag byta ut ett mål mat till en Nutrilette påse. Så jag började med middagen igår och nu dricker jag det somsmakar som chokladvälling till lunch. Yummey. Vi får väl se vad som händer. Tydligen hade jag lyckats gå ner 1 kilo på bara en natt. Igår kväll vägde jag ett kilo mer än i morde när jag vakna. Sa till Mr T att det var ett himla bra pulver. Ett kilo om natten då behöver jag inte hålla på länge. Bara ett par dagar... Men, riktigt så är det ju förstås inte. Igår körde jag spinning 20 minuter (eller 5 km som det också står på cyckeln) och så sitt-ups. Idag Core 30 minuter och sen började jag spinningpass på 30 minuter men gick faktiskt av efter ett par minuter. Kände att kroppen inte riktigt hade den orken och då är det bättre att jag spar på krafterna till imorgon då det är Dansaerobics. Det är roligt!

Idag är det Marys födelsedag, hurra hurra hurra! Det ska firas ikväll med middag. Så har vi lyckats hitta på bra presenter också tycker vi, jag och Mr T.

Nu ska jag njuta av min dricka och fortsätta arbeta.

Kjelles

Sitter här på Kjelles och väntar på Mr T. Förhoppningsvist är han snart klar så vi kan dra oss hemmåt. Och förhoppningsvist går vi hem (om det inte är för kallt) så att jag kan köpa mig en sandwich och mumsa på på vägen. Har varit sugen på en sån sen jag såg den lilla pojken på gatan som mumsade ihärdigt. Såg väldans gott ut. Tror nog jag kan få med han på en glasstripp. Ikväll kommer Mary över och förhoppningsvist kan hon hjälpa mig knyta ihop bröllopsklänningen så jag får se hur den sitter ordentligt. Ringde till bröllopsbutiken jag var till i Södertälje och hittade min klänning och bokade en tid imorgon för att testa den igen (tydligen får man bara testa två gånger i butiken) så imorgon ska jag och Klara åka och testa klänningen igen. Jag vill känna efter ordentligt och se på skillnaden om jag känner mig nöjd med den jag beställde och fick hem igår. Den är väldigt lik men har vissa saker som skiljer den från den "riktiga". Nu kommer Mr T så blir det glass!!!

Akt 1

Busschauffören vevar ner rutan. -Ville du nått eller? Mannen utanför ruskar på huvudet och viftar med handen. Busschauffören fortsätter -sköt dig själv och skit i andra. Ridå!

Indisk lunch

Innan jag kom hem var jag och åt lunch med fina Mr T. Han bjöd. På indiskt. Det var gott. Kanske borde säga som Maria Montazami "Han betalar allt, toppen". Men så är det ju inte....

Att bli bjuden på lunch är inte så dumt!

Nu har min klänning kommit!

För någon timme sen kom Fed Ex - budet och ringde på dörren. Jag fick skriva på en sådan där "påskrivnings-maskin" och sen fick jag ta emot det lilla paketet. Jaa, det var väldigt litet för att innehålla en hel brudklänning tyckte jag. Jag fick gå hem från jobbet och jobba hemma för att kunna ta emot det. Jag hade ändå trott att det skulle vara större. Hur som så fick jag ta till hårdhandskarna när jag skulle ta mig igenom det kompakta hårt intejpade paketet. Efter mycket om och men fick jag ur den vita klänningen ur paketet. Den såg ut som jag mindes och som den såg ut på bilden. Det enda som skilde sig från den jag testade i butiken  (vad jag sett än så länge) är att tyget inte känns likadant. Det tyget som var på klänningen i butiken var lättare än det här. Spelar egentligen ingen roll för det tyget som klänningen har nu är det som de flesta brudklänningar har. Såååå roligt att den äntligen kommit. Nu måste jag bara få hjälp av lite goda vänner att testa den på riktigt. Imorgon kommer Mary, förhoppningsvist kan vi testa den då.

Ikväll ska jag iväg till gravida Nettan. Det är hon nog inte så länge till. Hon ska ha rätt snart så det är kanske sista gången jag ser henne med magen. Ska bli roligt att träffa henne!

Nu har den äntligen kommit, i ett sådant här litet paket...

Menyprovning

Igår var en speciell kväll. Kvällen då vi skulle provsmaka rätterna vi har möjlighet att få serverade på Bröllopsmiddagen. Vi fick in sammanlagt 12 rätter på bordet att dela på. Det var jättetrevligt, och jättegott! Vi har nog bestämt oss för hur vår meny kommer se ut nu. Men jag tänker inte avslöja, roligare att det blir en överraskning för de som kommer. Kanske ska säga att det faktiskt var en av huvudrätterna som vi fick testa som jag till och med var tvungen att gå till toaletten och spotta ut. Behöver jag säga att den inte var i min smak... Mitt i middagen ringde mobilen och det var från dolt nummer. Min skeptis till vem det kunde vara gjorde att jag tvekade innan jag svarade. Det var tur att jag svarade för I DAG KOMMER MIN BRÖLLOPSKLÄNNING!!! Det är så spännande! Jag återkommer om det gick bra eller inte... Hoppas innerligt på det först nämnda! Under gårdagens middag tog jag kontakt med dem som satt vid bordet bredvid. De skulle gifta sig 8 maj så det var petfekt att ställa lite frågor tull och de svarade så hjärtligt. Så nu har vi fått tips på ställe att köpa tårta på och lite annat. Nu är jag framme vid jobbet - Over And Out!

Så här fint uppdukat var det när vi först satte oss. Bortse från plastglasen med vin...

Mneyprovning på Carlshälls Gård två av de fyra förrätterna vi fick provsmaka.

Så här såg en av efterrätterna ut som vi fick prova.



Det rullar

Idag är en sådan dag på jobbet när mn riktigt känner att tiden innan varit fullspäckad. Baloongen som var full med luft har liksom läckt och nu är den tom och skrynklig och bara hänger. På jobbet ligger vi bra i fas och jag får verkligen knåda geniknälarna för att komma på vad vi ska hitta på. Parktikanten som vi har vill ha saker att göra. Knådar mina geniknälar ännu mer. Hoppas på att komma på något klyftigt som behöver göras. Teckningar är alltid något som fungerar. Vi får in sådana otroliga mängder med teckningar så det är bara ett stort plus om vi hinner och har möjlighet att lägga upp fler på webbsidan. Jag kläckte ur mig idén att lägga upp vår-relaterade teckningar idag. Bra idé.

Idag är för övrigt en väldigt rolig dag. Jag och Mr T ska ikväll åka till Bröllopsfestlokalen och provsmaka menyn. Klockan 17.30 ska vi vara där. Nu är det så himla länge sen vi var där så det ska bli jätteroligt att få komma dit igen och få fräscha intryck. Tanken är alltså att vi ska få smaka på de olika rätter som finns så vi kan besluta om vilka som ska serveras på middagen. Spännande! Får se om jag lyckas få upp någon bild från det senare.

"Stockholm i mitt hjärta"

Så var man tillbaka på hemmaplan igen. Borta bra men hemma bäst. Försökte som ni ser i inlägget under lägga in bilder via mms från min IPhone men det gick ju inget vidare... jag får forska vidare i det där...

Igår var vi alltså iväg på loppis på förmiddagen i Malmö och efter det åkte vi och åt en härlig brunch. Riktigt gott var det. Det var också sista gången vi satt där alla fyra, själva. Nästa gång vi ses kommer Carro ha en liten pojke med sig. Kändes väldigt konstigt men såklart är det roligt! Efter brunchen gick vi hem till Carro´s lägenhet för att packa ihop oss och sen bar det iväg hemmåt. Vi hade tur med vädret hela resan och vid 20-tiden var vi hemma i Stockholm igen. Jag släppte av Em och Mary och sen fick jag åka hem till älskade Mr T och Jersey. Jättemysigt att få komma hem. Mr T hade fixat det sista i köket och det blev jättefin, ska bara finjusteras i helgen som kommer sen så. Riktigt skönt! Han är så duktig han. Nu är jag tillbaka på jobbet, soo - back to work.

Lite bilder från lördagen i Malmö. Vaknar ...

Lite bilder från lördagen i Malmö. Vaknar till stoor tavla av Kent och Carro's katt "Kitty". Lunch i Malmö stad. Middag hos Kent och Carro.


I Malmö och kan bara skriva rubrik från min IPhone... Värdelöst...

Men nu har jag kommit på hur jag kan göra! Jihaaaa! Bara jobbigt att man ska vara tvungen att gå in till html-kodning för att få det hela möjligt. Men så länge det fungerar så... Ja i alla fall nu har jag varit i Malmö med goda vänner sen i fredags. Resan startade i fredags klockan 07.00 då vi träffades vid T-banan och gick mot bilen. Resan ner gick bra och det var skönt. Väl framme åkte vi och hämta upp Carro vid Malmö Centralstation och åkte hem till Kent och Carro's lägenhet. På kvällen gick vi ut o åt indiskt. Dä va gött. Sen bar det för att sova, det hade varit en låååång dag. Igår, lördag, gick vi på stan typ hela dagen. Åt god lunch ute i solen och strosade på gatorna. På kvällen åkte vi iväg och kikade på Öresundsbron och Turning torso (om den nu stavas så...) sen åkte vi hem där Kent hade lagat middag. Jättetrevligt! Senare blev det till att hyra en film och sen var jag så trött så det var bara till att ramla i säng. Idag ska vi försöka oss på loppis och brunch innan vi sätter oss i bilen och börjar den långa färden hem. Vi har haft väldigt trevligt men det ska bli skönt att komma hem. Saknar min Mr T och lilla Jersey. Too be continued...

Vuxenpoäng

Gjorde precis ett vuxenpoängstest, ni ser själva hur det gick:

http://vuxenpoang.com/user.php?randid=100387950450

Mina converse

Jag är så nöjd med mina klapprande converse. Jo, de klapprar faktsikt mot TV-husets golv. Ungefär som ett par fina klackediklack-skor. Jag var från början väldigt tveksam till att köpa mig ett par, tyckte inte att de satt så bra på mig, men se nu är det glömt och förlåtet. Nu tycker jag SÅ mycket om dem. Jag och mina converse.

Mina converse

Jahaja

Det här måste jag missat tidigare.... hur gick det till!


http://www.tv4play.se/noje_och_humor/talang?videoId=1.943786

En fralla för 25...

En liten hungrig mage kurrar på morgonkvisten och jag bestämmer mig för att unna mig en smörgås. Går bort till TV-cafét och tittar i disken. Jo, där låg det smörgåsar. Jag lyckades hitta en utan skinka och ställde mig i kassan. 25 kronor!!! Vilket rån! Om jag hade köpt med mig en smörgås från Mandys corner vid Stadshagen hade den endast kostat mig 10 kronor. DET är en rimlig summa. Ville bara beklaga mig lite (fast det egentligen ska vara en vecka utan gnäll enligt en grupp jag "kanske" har gått med i på facebook)

Resetidnings-Tips!

Vill passa på att tipsa alla om att tidningskungen.se just nu har ett erbjudande med tre resetidningar för 49 kronor. Kanske kan vara något för den som är ressugen.

http://www.tidningskungen.se/

Overall

Imorse såg jag en schäfer med en blå overall. Den var fin. Overallen. Ja hunden med för all del.

Påskledighet

Så börjar påsken gå mot sitt slut men det har varit fantastiskt sköna dagar. I torsdags bar det av mot Katrtineholm. Vi hade torsdagskvällen för oss själva och på fredagen kom Mr T:s mamma ner tillsammans med Mr T:s mormor. Vi hade en jättemysig dag och kväll i solen och åt gott. Mycket skratt! På lördagen kom Mr T:s mammas vännina ner som har stuga i samma område. Vi spelade plump på kvällen och fick oss många goda skratt även då. Igår packade vi ihop vår stuga och åkte hem på eftermiddagen. Det känns skönt att ha en dag ledigt på hemmaplan. Idag ska jag träffa Klara i stan och äta lunch. Det var länge sen jag träffade henne nu. Hon har varit bortrest i ungefär två månader så vi har mycket att ta igen. I fredags började jag virka på vad som i slutändan ska bli en kudde, eller ja - ena sidan av en kudde. Det går frammåt och det känns faktiskt som att jag börjar få in snittsen. Jag får visa upp sluresultatet vid senare tillfälle. Fick också inköpt ett par nya skor, eller ja, jag fick dem halvt i påskpresent av fina Mr T. Han tyckte att de skor jag hade (som jag haft ett par tre år och som faktiskt sett bättre dagar) inte var mycket att ha på fötterna och bestämde att vi skulle åka och köpa ett par skor som jag kan ha nu när våren kommit. Tyvärr märks inte våren av just idag eftersom snön bestämt sig för att komma tillbaka, suck. Det blev iaf ett par svart/vita converse. Hoppas att jag kan ha på mig dem på resan ner till Skåneland som jag, Mary och Em ska till på fredag för att träffa Carro och hennes andra hälft (och icke att förglömma den tredje parten i magen). Nu börjar det bli dags att göra sig iordning för avfärd mot stan.

Tjing!


RSS 2.0