Idag

känner jag att jag tränat igår. Jag har ont i muskler i ryggen jag inte visste att jag hade. Spännande! Känns faktiskt rätt bra. Jag vet ju att det är tack vare träning och idag bär det av på träning igen! Härliga tider!

Igår var jag ute och åt middag med en vän. Det var supermysigt och oj vilken mage hon börjat få. Så fint! Men än är det en bit kvar så större lär den bli. Roligt! Ikväll ska jag och Mr T på Dramaten och titta på Killinggänget. Har inga förväntningar så vi får la se hur det blir.

Hinner dessvärre inte dela med mig mer nu.

Tjing!

Tisdag

är det idag. Jag har precis varit och tränat och sitter framför datorn och pillar i mig råkost. Kan man bli duktigare? Tveksamt. Är iofs tvungen att väga upp från gårdagen då det blev ris a la malta till efterrätt. Väldigt gott men kanske inte allt för nyttigt. Hur som så kom tre vänner över på middag igår och det var jättetrevligt! Vi åt min tillagade paj med sallad och sen åt vi efterrätten framför ett wii-spel som jag klarade mig undan från att spela. Det handlar om hur pass mycket kunskap man har om filmer. Inte riktigt min grej dessvärre. Men det var trevligt! Tjejerna drog hem vid 22-tiden och strax efter kom Mr T hem och det blev sängdags. Tröttmössa var man i morse när man klev upp. Ikväll är det dags att träffa Nettan som jag inte träffat på ett tag nu. Ska bli jättespännande och se hur stor hennes mage blivit. Hon är nämligen gravid om jag inte nämnt det förrut. Hon och min vän Carro är beräknade till ungefär samma tidunkt, väldigt lustigt. Hur som så ska det bli roligt att träffa hene igen och kanske få möjligheten att klappa lite på den (förhoppningsvis) stora magen. Nu... back 2 work.

Tjing!

Härlig helg!

Åh va det var länge sen jag var ute och dansa och åh va det var kul i lördags! Men jag kanske ska börja med fredagen. I fredags blev det till att åka och äta middag hos blivande svärmor. Hade dock arbete med mig så det blev lite fläng fram och tillbaka mellan hemmet och Mr T:s mamma. När det var avklarat fick vi iaf sitta ner en stund och äta efterrätt. Mums! Nu över till lördagen som bara försvann känns det som. Tiden gick så fort! Vi började med lite sovmorgon sen bar det av till frissan för min del så ja, nu är jag nyklippt. Tänkte att jag skulle se någorlunda respektabel ut till kvällen då SVT:s stora personalfest skulle äga rum. Tiden hos frissan blev ddock väldigt lång. Fick en väldigt charmig och pratsam dam på 70 bast som klippte mig, men oj vilken tid det tog! Hur som så kom Mr T och hämtade mig vid frissan (han fick sitta och vänta ett tag) och så bar det av för att storhandla. Skönt att få det gjort då det var ganska tomt i skåpen. Sen hemåt och dags för mig att göra ordning mig för att åka vidare till "förfest" på Boli-redaktionen. Det var jättetrevligt! Sen tog vi taxi till lokalen för festen - i frihamnen. Det var sssååååååå mycket folk! Drygt 2000 personer! Å va roligt jag hade! Vi åt mat och drack gott och jag dansade hela kvällen! Hade verkligen jätteroligt! Mitt enda och stor problem var fossingarna. Jag fick sååå ont! När klockan gick över 12-slaget kunde jag knappt gå så det blev till att ringa Mr T som snällt kom och hämtade mig! Underbara man! Väl hemma tog det mig en bra stund att trippa in genom porten, upp i hissen och in genom dörren. Av med skorna och - FRIHET! Bad Mr T om en välbehövlig fotmassage vilket han gav mig. Underbara man x 2! Det blev en rejäl sovmorgon på söndagen. Så skönt! Sen gick vi upp och satte igång med montering av projektor och projektorduk. Så nu sitter det på plats. Vi gick en promenad till Mr T:s ena kusin för att lämna tillbaka verktyg vi lånat för renoveringen och sen sen laga mat. Gjorde även mat till idag igår då jag får besök av Em, Mary och Anna ikväll! Roligt roligt! Det blir tomat-, basilika- och mozzarellapaj med en sallad till. Nu... back 2 work!

Tjing!

Är det inte det ena...

så är det ta mig 17 det andra. Igår stod jag i en butik i stan och skulle betala en present jag tänkt köpe. När jag lagt fram presenten till kassörskan börjar jag leta efter plånboken. Inte där, inte där.... inte där...borta. Jaha. Den låg alltså kvar på jobbet i min gympapåse tillsammans med mitt passerkort till jobbet. Suck. Jaja, det var bara att tacka och säga att jag tyvärr inte kunde köpa den just nu utan fick komma tillbaka en annan dag. Jag träffade Mary och Em på kvällen och åt middag ute. Kära Mary betalade åt mig så länge. Det var en trevlig kväll.

I morse var jag trött. Tydligen väldigt trött. Gjorde typ allt på rutin men glömde en sak. När jag säger Hejdå till Mr T på tunnelbanan säger han " Vi hörs sen" och då trillar den lilla poletten ner. Mobilen. Suck... igen. Så jag reste till jobbet utan pengar, passetrkort till jobbet eller mobiltelefon. Ultimat! Jippie... Hur som hade jag tur när jag väl kom fram till entren på jobbet då vakten kände igen mig och släppte in mig utan några pinsamma och långtradiga plågor. Nu har jag iaf återförenats med min plånbok och mitt passerkort. Nu fattas bara min mobil så är jag hel igen. Jag tror att jag lyckats plasera min mobil på ett väldigt dumt ställe. Jag har aldrgi glömt min mobil så många gånger som när jag placerade laddaren till mobilen där den står nu. Kanske är dags att börja tänka om...

För övrigt ska jag och Mr T på teater ikväll. Det ska bli roligt. Hoppas inte jag glömmer något...

Tjing!

Tillbaka från Berlin

Ja nu är jag tillbaka på Svensk mark sedan ungefär 3/4-dygn. Det är härligt! Resan blev jättebra och vi hade det riktigt roligt och mysigt men vi känner nog båda att vi nu är klara med Berlin. Sista dagen var vi faktiskt till och med uttråkade på stan. Vi kände att vi hade varit på (typ) all ställen minst tre gånger och visste inte vad vi skulle ta oss för riktigt. Vi har varit vid "checkpoint charlie", sett kvarvarande delar av Berlinmuren på två av tre ställen, gått i x-antal gallerior, besökt museum och strosat på Berlins gator och tittat på "Street Art". Vi hann faktiskt med allt vi ville hinna med. Satt även på några fik och tog det lugnt med en kopp varm choklad. Vi kom hem inatt vid 1.00 så idag är man lite mjölig i mössan men det ska väl kuna ordna upp sig så småning om.

På lördag ägen den stora SVT-festen rum. På SVT fick vi ingen julklapp i år utan det är denna fest som väntar som blev vår julklapp. Ska bli spännande att se hur den kommer att vara. Jag har inga färväntningar utan går dit med "ett öppet sinne".

Idag är det tänkt att jag ska träffa två goda vänner.

Tjing!

Fortsatt drivis...

... eller något.. Hur som är jag fortfarande inte frisk och blir hemma även idag. Hade ställt klockan på ringning för att gå till jobbet idag men när jag klev upp och fortfarande kände mig lika som igår och blödde näsblod ringde jag och sa att jag blev hemma idag också. Jag kan inte minnas när jag varit hemma sjuk tre dagar i rad senast. Men jag vill helst inte börja för tidigt nu när vi ska åka iväg på lördag och för den delen smitta ner redaktionen... ingen bra idè.

Igår fick vi i alla fall festlokalen bokad till bröllopet. Det känns jätteroligt. Nu kan vi äntligen beställa inbjudningskort. hade ju tänkt göra dem själv men det visade sig att det skulle bli dyrare än att beställa så då bestämde vi att det kunde vara rätt skönt att få det gjort av någon annan. Huvudsaken är att slutresultatet blir som man vill och tänkt. Hur som så blev det en lokal på Långholmen.

För att få vara lite kreativ mellan allt snörvel och slem lyckades jag faktiskt få en tavla målad igår. Nu måste den bara få en plats att bosåtta sig på. Mr T tyckte den var jättefin och kommenterde: "När jag ska måla sådana där tavlor ser det alltid ut som ett barn har målat den!. Senare på kvällen i programmet "Halv åtta hos mig" visade det sig att det kallas för "Naivist" att måla barnsligt... Jaja, om de säger det så...

Tjing!

Host och snörvel

Så såg gårdagen ut och det verkar tyvärr inte som att den här dagen blir bättre. Jag tänkte igår på att jag tror det är första gången jag är hemma när jag är sjuk på typ 1,5 år. Jag har alltid varit dålig på det där med att vara hemma när jag är sjuk, men den här gången bestämde jag mig för att vara "duktig" och vara hemma. Duktig för min kropps skull. Jag hoppas väl också på att det ska hjälpa mig att bli bättre snabbare så jag är någorlunda frisk till lördag. Men jag hade glömt hur rastlös man blir av att vara hemma. Kanske därför jag inte brukar vara hemma...

För Er som inte vet gav jag alltså en resa med boende till Berlin som julklapp till Mr T och på lördag bär det av. Vi blir borta i fyra dagar och kommer alltså hem på tisdag nästa vecka. Kommer nog inte uppdatera här under den tiden så jag får berätta efterråt.

Idag skulle jag haft över några vänner på middag, men då jag inte mår bra har jag bett om en framskjutning till nästa onsdag. Hoppas att det kommer funka för alla.

En sak som har gjort mig smått irriterad senaste tiden är ett köp jag inte gjorde i somras. Inte för att det spelar så stor roll, men lite irriterande är det. När vi var nere i sommarstugan på västkusten åkte vi en dag förbi en loppis. Den här loppisen var otroligt billig! Vi köpte en stol som vi nu har på vårt andra landsställe i Katrineholm. En gammaldags som passar perfekt där. Hur som så fanns det en hel del grejer på den här loppisen, det mesta saker jag inte ville ha. Men så fanns där två dockskåp. Jag skulle så gärna velat köpt ett av dem och gjort om det och sen kunnat ge bort det till någon av mina nära och kära med barn. 10 kronor kostade dockskåpet! 10 kronor! Igår bestämde jag mig för att kolla blocket och tradera efter ett dokskåp att köpa och göra om. Minst 300 kronor ska de ha! 300 kronor! Då blickar jag tillbaka på de två dockskåpen för 10 kronor styck och känner mig väldigt irriterad över att jag inte köpte ett då. Men men. Kan inte göra något åt det nu iaf. Väldigt tråkigt bara. Nu blir det inget dockskåp att styla om.

Tjing!

Inte precis vad jag tänkt mig...

Gårdagen bjöd på överraskningar kan man säga. Det hela började med att jag vaknade med en förkylning som hette duga. Inte särskilt trevligt. Men jag pallrade mig ändå till jobbet. Efter lunch åkte jag hem för att jobba vidare hemma. På vägen hem sprang jag in till Mr T:s jobb för att säga att jag åkte hem, hade nämligen glömt mobilen hemma. Han frågade mig om jag fått hans meddelanden och jag förklarade situationen med mobilen. Ja då förstår jag att du är glad sa han. Det visade sig att han fått ett mindre trevligt samtal från en viss människa. Jag blir så trött! Nu är det dags att ge sig! På eftermiddag/kvällen fick vi diskutera vad detta samtal innebär och hur vi ska gå vidare med det. Som vanligt låter det säkert väldigt flummigt men jag vill inte ta upp allt i detalj utan bara tala om att just nu är det smått kaos igen. Jag vill bara få leva mitt liv och må bra, ska det vara så svårt att låta mig få göra det?

Jag hoppas att den här dagen blir bättre. Jag är hemma och sjuk då mitt huvud känns som en fotboll, min näsa rinner som ett vattenfall och min röst har fått för mycket wisky. Så länge jag blir frisk till fredag, senast lördgas är jag nöjd. Orkar inte må så här i Berlin! Ett varmt bad kanske inte är helt fel.

Tjing!


En helt vanlig måndag...

Idag mår jag INTE bra. Jag hade tänkt att jag skulle vara hemma men så kände jag att jag var tvungen att åka till jobbet för att inte missa en del saker. Det visade sig att min arbetskamrat är hemma och vabbar idag så det var nog tur att jag åkte till jobbet iaf. Men jag kanske går hem och jobbar efter vårt måndagsmöte. Nu måste jag bara bli frisk till på lördag då vi ju åker till Berlin. (Carro, hade vi bilat hade vi alldeles säkert åkt förbi er, det blir dock flyg från Skavsta...)

Annars är det idag en helt vanlig måndag.

Tjing!

Weekend

Att hitta tiden till att skriva i en blogg känns inte som prio för min del tyvärr. Därför blir det sällan updates då. Hur som så blev det en välbehövlig hemmakväll i fredags med hemlagad pizza och Lets Dance på Tv. Igår målade jag klart all omålade ytor i lägenheten utom garderoben och så fixad evi lite till med lister. Lördag = nöjd. På kvällen var vi iväg på "hejdå-fest" för kära Klara som ska vara borta i ett par månader på varmare breddgrader. Tråkigt för oss med roligt för henne! Vi tog med oss ett litet resekitt till henne i form av tandborste, tandkrän, schampo, balsam och alcogel. Allt i reseformat, dvs väldigt litet och alltså i perfekt format för resan. Festen var jättetrevlig men vi drog oss hem rätt tidigt då jag kände att min förkylning som jag trodde jag rådit bot på gjorde sig påmind. Idag hade vi tänkt ha en heldag med mys hemma men det blir inte alltid som man tänkt det. De ringde från Mr T:s jobb då de blivit kort om personal då en blivit sjuk. Eftersom Mr T är chef var det bara att bege sig iväg och jobba då de inte fanns någon annan som kunde hoppa in. Så jag blev själv här hemma och tänkte att jag lika väl kunde göra lite nytta. Det blev till att ta fram pensel och roller och så tog jag tag i sista målningen i garderoben i "kontoret". Skönt att ha det färdigt! Men nu tänker jag nog faktiskt ta det lugnt, jag har ju tyvärr fått tillbaka förkylningen igen och det enda rätta är att vila, speciellt eftersom vi nästa helg ska åka till Berlin. Då vill jag gärna vara frisk och må bra!

Tjing!

En vanliga vecka -1

Hua vad det är kallt ute! När jag skulle åka från jobbet i tisdags höll jag på att frysa rumpan av mig! Blev måttligt road när jag tog mig ut precis i tid till bussen för att jag skulle slippa stå och frysa och märker att bussen så klart är försenad. Ringer SL:s kundtjänst och frågar om det är lördagstider som gäller då det var dag före röd dag. Nej svara mannen i kundtjänst och jag försöker förklara vart jag befinner mig och att bussen är 10 minuter försenad. Tillslut kommer vi fram till att jag har rätt, de är lördagstider och precis när vi kommer fram till det rullar bussen in på hållplatsen varpå jag kliver på, helt iskall, rakt igenom. Finns liksom inget annat att säga än "Jaa tack då" och lägga på. Såå irriterad var jag! Men det slutar inte där. Bussen är alltså ca 10 minuter försenad vilket inte busschauffören värkar vara medveten om då han kör i godan ro och till och med STANNAR, STÄNGER AV MOTORN OCH BARA ... VÄNTAR(!!!) på en av stationerna i stan. Jag får nog efter ett par minuter och går fram till chauffören och kan inte annat än vara trevlig så jag BER om att få gå av, "Ursäkta, skulle jag kunna få gå av". Jag spatserar irriterat till T-banan och ringer upp Mr T för att få ur mig mina agretioner över sl och buss 56!

Igår var jag ledig, underbart! Det är famtastiskt att ha en dags ledigt mitt i veckan. Hade redan på tisdagskvällen blivit sugen på att måla om hemma hos Mr T:s mamma (hon hade alltså tänkt göra det men det hade inte blivit av än) och var fortfarande ivrig med att få göra det på onsdagsförmiddagen så jag ringde upp och föreslog detta som dagens "ämne". Hon tyckte att jag skule vila på min lediga dag men til slut fick jag min vilja att hjälpa henne igenom. Det var så roligt! Det blev till att måla om hela hallen i vitt, så nu är den mycket ljusare. Jag tycker att det blev riktigt bra och jag tror att hon också tyckte det. Nästa målarstund blir på hemmaplan på de små och få områdena som inte är klara. Kanske till helgen... Mr T har iaf fått på plats alla "socklar" runt dörrarna och har påbörjat arbetet med att få alla lister på plats. Det blir jättefint! Jag älskar verkligen att pyssla och fixa, måla och bygga, vara kreativ helt enkelt!

Idag blir det till att träffa Em och Mary efter jobbet! Det var ett bra tag sen vi sågs alla tre så det ska bli trevligt! Middag hos Mary helt enkelt! Hon har nu flyttat till Bromma, det är så roligt! Nu ska jag ta atg i dagens uppgifter.

Tjing!

Klara, färdiga, GÅ!

Idag gick startskottet för "vårterminen" och min start i träningsträsket. Jag tog mig ner före lunch och cyklade 10 minuter (det heter visst spinning i träningstermer) och sen gav jag mig på lite arm-, ben- och magträning. Kände mig ganska nöjd när jag var klar. Visst kändes det att jag gjort något. Vi får väll se hur det känns i morgon. Dessvärre glider mina ögon ner mot den kula på magen som inte funnits där tidigare när jag står framför en spegel. Även om jag vill känna att jag varit duktig som tränat så känner jag mig bara ickeduktig när jag ser min mage. Har jag väl börjat titta på magen så travar blicken vidare mot höfter, rumpa och lår. Jaha. Inte direkt någon pepp-tripp direkt. Men jag försöker tänka att när jag väl har slutat med medicinen (det är inte långt kvar), då, då! ska det bli som det var innan. Jag är dock inte så säker på det... Jag tycker inte om att behöva kritisera mig själv utifrån ett viktperspektiv. Har aldrig behövt det och hoppas att jag i framtiden inte ska behöva det heller. Men just nu känner jag inte igen min kropp - och det är ta mig 17 inte kul!

Mitt mål nu är träning måndag-onsdag-fredag, jag ska verkligen försöka hålla det.

Tjing!

Varning!

Håller precis på att baka drömmar (som jag inte gjort någon gång tidigare) och kände helt plötsligt en stank som hette duga. Jag tänkte "vad har jag gjort", "håller jag på att flrgifta oss alla" men efter lite google om ämnet visade det sig vara fullt normalt vid användning av hjortronssalt, speciellt vid bakning av drömmar.

Tjing!

Dan före dan i annan mening

Imorgon är det dags att börja jobba, därför är det idag, dan för dan. Igår var vi alltså barnvakter åt en av Mr T:s kusinbarn och det var jätteroligt! Hur mysigt som helst. Vi tittade på djuren i 4H Gården, lekte med trolldeg, åt päron och åkte i pulkbacken. Kan det bli bättre!?
Kvällen avnjöts i soffan med film,  en god soppa och varma smörgåsar. Det var inte dumt!

Idag har vi gjort lite annat. Det blev till att åka till Bauhaus igen för att införskaffa foder till alla dörrar i lägenheten. Så nu hoppas jag att det ska bli fint även på den fronten. Mr T håller just på att kapa innedörrarna så de funkar. Det blev lite andra mått sen vi la in nytt golv och satte tillbaka dörrposterna. Jag har fixat med min målade spegel så nu får den vara helt färdig.

Nu känns det faktiskt helt okay att gå tillbaka till jobbet. Har ju varit ledig en del kring jul och nyår så det ska bli roligt att börja på riktigt igen. Jag jobbade hemma i mellandagarna så jag har inte varit PÅ jobbet på ungefär två veckor.

Ha en bra dan före dan!

Tjing!

Fotogenique

Sitter här och tittar på bilder på internet och riktikt suktar efter en bra kamera. Är det något jag skulle vilja ha just nu så är det ne bra stiilbildskamera. Jag har länge velat ge mig ut och fota men jag har ingen kamera att ge mig ut med på denna färd. Jag ser så mycket varje dag som jag skulle vilja fota, jag ser möjligheterna överrallt. Men som det är nu är det bara till att hålla tungan rätt i mun och vänta tills det stora bröllopet ägt rum. Först då kanske jag kan köpa mig en systemkamera. Det är verkligen inte samma sak att ta ett foto med en "vanlig" kamera. Känslan kommer liksom inte fram på samma sätt.

Tjing!

Första dagen...

... på nya året! Gott Nytt! Gårdagskvällen var väldigt lyckad. Vi hade jätte trevligt. Åt gott, trevligt sällskap och spelade roliga spel. Klockan tolv stod vi och blickade över den stora staden och fick se en hel del fyrverkerier. Vi hade bästa platsen i mitt tycke! Det är verkligen fint med alla färger som sprakar på himlen, men tänk vad mycket pengar som försvinner på bara några minuter om inte sekunder. Jag välkomnar med värme och glädje det här året och ser fram emot det största eventet - att bli Fru! Tänk att det är i År det händer! Ska bli så roligt!

Mycket har hänt under året men för att lyfta fram några höjdpunkter:
- Resa till Egypten, en vecka där vi såg mycket och jag gjorde stora framsteg
- Resa till Paris (där jag blev friad till!!)
- Fortsatt arbete inom SVT - Bolibompa, x2
- Jag blev friad till!! (I Paris), som leder till 2010 års största händelse
- Bygge av sommarstuga, egen stuga på landet i Katrineholm
- Köpte lägenhet, vår första gemensamma bostadsrätt som vi är så nöjda med
- Renoverade den nya lägenheten, en helrenovering av allt utom badrummen
- Jag började må bra! Idag mår jag bra!
- Köpte vår första gemensamma bil, en svart liten pärla

Det känns jättehärligt att sitta på vårat kontor här hemma och blicka ut över grönska. Känner faktiskt för att gå ut en sväng. Har lite bröd jag skulle vilja ge till fåglarna nere vid vattnet.

God fortsättning!

Tjing!

RSS 2.0