Inte långt kvar nu..

... till The Big Day! Inte ens 24 h. Jag är alltså Fru Wendel om mindre än 24 timmar! Galet roligt! Har precis fixat med det sista här hemma inför avfärd mot tärna Klara. Det blir en sista kväll som ogift. Imorse var den sista morgonen jag vaknade tillsammans med älskling som ogift. Ogift.

Nervöst? Nej faktiskt inte så mycket i skrivande stund. Men så är det en natt kvar också.

Halsen, för de som är oroliga, är bättre. Jag är inte 100 men ska dricka ännu mer häxbryggder ikväll i hopp om att bli helt fit for fight. Verkar i alla fall som att jag kommer ha röst nog att kunna säga "Ja" i alla fall =).

Nu... time to leave!

Kämpa på

Jag kämpar på med mina krämpor. En halstablett får man ta varannan timme, en annan var tredje och så har vi de vanliga "ta vid behov". Ipren, juice, tè, varm mjölk och vatten med salt i. Jag försöker med så mycket jag bara kan. Hoppas innerligt att det fixar till sig till söndag.

Igå var en riktigt produktiv dag ( som alla dagar den senaste veckan...) och det var skönt att avsluta en massa saker. Vi for runt inne stan och jag var bland annat til sallongen och vaxade benen och till fina Linda och fixade mina naglar. Så fint allt blev! På kvällen träffade jag och Mr T Bestman Hong, Pelle och Nathalie för lite thaimat. Hur trevligt som helst och jättegod mat!

Idag har vi också kört runt i stan för att fixa det sista. Ikväll hoppas jag på lite avkoppling hemma, sista kvällen tillsammans som ogifta, eller som kyrkan skulle ha sagt, i vänsterprassel.

Googlat halsont

Nu har jag googlat husmorstips + halsont och det enda tips jag fick fram som jag inte "visste om" var blanda en tsk salt i ett halvt glas med vatten och gurgla. Jihaaa! Let`s try!

Jo,, nja, nej. Ingen direkt effekt iaf...

Nu, varm mjölk med upplösta halstabletter i.

Panik!

Nu har jag fått lite panik. Det halsont jag haft ett par dagar har över natten blivit värre. Jag har verkligen förj-ligt ont nu! Och om tre dagar gifter jag mig. Panik! Någon som har husmorstips att dela med sig av?


Mycket och mycket mer

Den här veckan är galen. Det är något varje dag som ska hinnas med. I söndags bar det ju av på stan för att fixa grejer med Mr T. Hittade bland annat skor.

Måndag:
Jag var iväg till skräddaren som ska sy upp klänningen för att testa med de nya skorna för att sen åka in till stan och möta upp Mr T. Vidare till vaccination inför bröllopsresan. Efter det iväg igen för att möta upp Toastmaster Peter. Planera, planera, planera. Sen till Mr T:s mot för att få hjälp med korrläsning av Programmen till kyrkan och middagen. Hem och satt till ca 01.00 för att hinna klart en del.

Tisdag:
Upp tidigt för att äta frukost och snabbt iväg för att skriva ut våra program. Vi bilade dit och satte igång med de sista fixet på programmen innan vi började printa ut dem. En evinerlig tid tog det! Jag hade bestämt tid med Nettan klockan 12 från början som vi sen fick skjuta fram till 14 men som vi än en gång sköt fram till 15. När allt var utskrivet och klart, blev hur mycket papper som helst, rullade vi iväg mot Sumpan och Nettsan och Mr T till Bestman som bor i samma område. Nettan, fina Nettan, hjälpte mig att fixa fransar och bryn som efter lite tid i solen blivit så blekta att de inte existerade längre. Nu är de tillbaka på sin plats igen. Tack sötnos! Efter Nettan iväg för att köpa mat då vi inte ätit något på hela dagen och sen vidare hem. Väl hemma fick i oss mat och pratade med Bestman Hong om hur söndagen kommer att se ut på ett ungefär. Efter det satte jag mig och vek, vek och vek. Och vek. Program. Mr T och Hong fixade med andra grejer och när sen Hong drog sig hemmåt vid 22-tiden satte sig Mr T och vek, vek och vek medan jag satte mig för att pysdla med annat tillbehör. Vill inte avslöja för mycket för Er som ska vara med på bröllopet så mer än så säger jag inte. Vi kom i säng vid 2-tiden men det tar ett bra tag innan hjärnan har börjar koppla av från alla bestyr.

Onsdag:
Idag fick vi besök av kära Monica, en snabbvisit. Alltid lika trevligt att träffa henne! Nu bär det snart iväg för att testa hår och smink inför söndagen. Roligt roligt men också nervöst för vad hon ska komma med för idéer. Efter det ska jag vidare till Mary för att träffa Em och Mary en sista gång innan bröllopet.

Det är otroligt mycket och flera saker varje dag men det är också otroligt roligt och spännande!

Som sagt... och mycket mycket mer...

Shoes!

Är precis hemkommen från en vända på stan. Jag och Mr T sprang och letade i butikerna efter en sko jag ville ha till bröllopet. Fann dem inte. Men! Istället fann jag ett par skor som jag för ungefär 1,5 månad sen ögnade mot men insåg att jag nog tyckte var lite för dyra... Jag vet, när det gäller mig brukar det inte vara så dyrt. Men den här gången var skorna dyra. Och som jag velade! Efter mycket svett och lång diskussion bestämde jag mig för att köpa dem! Och jag är så nöjd! De är bland de dyraste skor jag någonsin köpt. Vill dock inte visa dem förrän på The Big Day så om jag kommer ihåg ska jag lägga in en bild efter bröllpet. Imorgon ska jag iväg för att testa klänningen en sista gång innan den ska sys upp och då ska jag testa skorna till den. Så spännande! Hur kan man bli så lyrisk över ett par skor. Kanske för att jag känner mig som Carrie Bradshaw i dem. Troligtvis!

Nu har vi införskaffat ett nytt lås till ytterdörren också. Skönt!

Back on track!

Så försvann allt jag precis skrivit. Kan nästan tro att det var för länge sen jag skrev här. Vi börjar om...

Igår kom vi hem till Estockholmo igen efter en semestertripp på ungefär två veckor. Jag har inte skrivit blogg och inte uppdaterat facebook då jag blev avrådd att göra det. Låter corny? Kanske. Men det har varit inbrott i området och även om jag inte har en-kilos tackor under kudden är jag glad att vi sluppit denna gång.

Vi började för två veckor sedan när miss Jersey bestämde sig för att ta semester några dagar på egen hand, i Katrineholm. Vi åkte ner för att få fatt på henne (hon hade varit där med Mr T:s mor och dennes syster) eftersom vi någon dag efter hade tänkt åka vidare till Falkenberg där Mr T:s släkt har ett sommarhus. Flax. Hon kommer som om inget har hänt samma morgon som vi tänkt åka. Flax.

Oj vilken härlig tid vi hade i Falkenberg! Goda frukostar på altanen...



Jersey måde inte så bra första veckan då hon kom hem med ungefär 10 fästingar runt halsen som gjorde henne loj. Mådde helt enkelt inte bra...



Korsord var en av sysselsättningarna. Jag bjuder på mig själv, osminkad.


Lite fotbolls-VM, Spanien vann! Yihaa!



Morbror Lennart med familj kom på besök! Å så mysigt vi hade!



En av dagarna åkte vi till Liseberg och tro det eller ej, till och med JAG åkte! Ibörjan var det dock svårt att veta vart man skulle börja. Mr T och Lelle har ett förtroligt samtal om kartan...



Det blev åka av






Det kom en liten regnskur, men det var den enda så det gjorde verkligen ingenting. Kolla på Lelle, han är lika glad ändå. Glass + regn = kärlek.



Upp-upp och iväg!



Somliga tog hem den stora vinsten... storvinsten alltså.



My love, My man, My Mr T!



Jo då, det är jag...



Sådan mor sådan dotter. I rest my case...



Bergodalbana ett måste för somliga. Inte för mig dock.



Blöta troll efter flum-ride



Kommer han få vinsten?



Spänningen var olidlig och det var nära men vi gick lottlösa därifrån.



Liten kisse och liten tjej, nos mot nos.



Grillat, dä ä gött dä!



Mysigt hade vi! Mysigt värre!



Kan inte bli annat än till mig...



Vi fick oväntat besök, och där stod vi utan Gevalia!



Lata dagar



Ett litet axplock! Många sena kvällar, mycket skratt, härligt väder och lata dagar. Underbart!

I fredags åkte vi från Falkenberg till Katrineholm för att hämta vigselringen! Min fina ring! Vackurt! Fick våra förlovningsringar upp-putsade också så nu har jag bara en vit ring på ringfingret tills på söndag! Idag är det exakt en vecka kvar till The Big Day! Vårt bröllop! Jag längtar!

Verandan i Sågmon

Joho, här kommer det lite bilder från fina verandan jag och Mr T byggt. Vi är såå nöjda och stolta. Under verandan är det just nu öppet, men där ska det så småning om täckas för med brädor och samma vid sidan om trapporna. Sen är staketet temporärt. Vi har inte bestämt hur det ska se ut än.


Så här ser verandan ut i helhet just nu.

Så här ser verandan ut i helhet just nu.


Det här är den stora trappen upp, den ska få ett räcke på ena sidan sen.

Det här är den stora trappen upp, den ska få ett räcke på ena sidan sen.


Det här är den lilla trappan. Här ifrån är det lätt att ta sig till förrådet och dasset.

Det här är den lilla trappan. Här ifrån är det lätt att ta sig till förrådet och dasset.


När jag ändå håller på tänkte jag bjuda på lite fler bilder...


Jag skruvar och skruvar på verandagolvet.

Jag skruvar och skruvar på verandagolvet.


Här sitter Jersey på min och Mr T:s trapp och njuter av sommaren bredvid midsommarblomster.

Här sitter Jersey på min och Mr T:s trapp och njuter av sommaren bredvid midsommarblomster.


Här är den fina midsommartårtan som jag gjorde på självaste midsommarafton. God var den!

Här är den fina midsommartårtan som jag gjorde på självaste midsommarafton. God var den!


Den landade på bordet för att sedan avnjutas med... tallrik och sked.

Den landade på bordet för att sedan avnjutas med... tallrik och sked.


Den här hinken med midsommarblomster stod på den nya altanen bredvid den stora trappen och bara var... vacker!

Den här hinken med midsommarblomster stod på den nya altanen bredvid den stora trappen och bara var... vacker!


Eivors hund Esset var också med och firade midsommar!

Eivors hund Esset var också med och firade midsommar!


Jag håller på med ett litet

Jag håller på med ett litet "pallprojekt". Under midsommarhelgen målade jag sitt- och gåytorna i en grå färg som kommer passa perfekt till vårt kök i stan! Nu ska jag bara spraya stommen i vitt så är den klar.

Värmen som slår

Nu har jag varit ute på morgonpromenaden med Cap. Varje morgon den här veckan som snart gått, vilket är helt galet, har jag och Cap tagit följe med Mr T en bit till hans jobb. Sen vänder vi när vi nästan är framme och går hem igen. Lagom runda. Men huj va jag inser att jag nog faktiskt inte vill ha en hund iaf. Inte en stor hund iaf. Inte nu. Alldeles för många och långa promenader. Nog för att man får kondis och tränar ben musklerna men i den här tropiska värmen. Nej. Men, man kan ju alltid ändra sig.

Idag har jag tänkt försöka mig på att gå och lämna in min brudklänning för att sy upp den hos skräddare. Den är lite för lång. Kan hända att den behövs sys in lite också, men jag tror inte det. Eftersom det är knytning bak så är det låttare att dra åt än om det hade varit knappar eller dragkedja. Faktiskt väldig fördel!

Igår satt jag och blev lite sentimetal när jag skulle ta ner bilder från kameran. Jag fastnade i gamla mappar från 2005 och tänkte tillbaka. Herre min je vad tiden snurrar på. Och vad unga vi såg ut! Känner verkligen att åren gör sitt.

Pratade med "moster" Karin här om dagen och sa att jag skulle skicka bilder på vår altan som vi byggt i Katrineholm. Jag kommer mig aldrig för det här med att lägga upp bilder på bloggen för det är så krångligt. Men jag ska faktiskt ge mig på det senare idag. Hoppas ni gillar det ni kommer att få se!

Budgivning - check!

Igår "vann" jag min andra budgivning på tradera. Den här gången var det en text jag vill sätta ovanför sängen i sovrummet. Den ska finnas nära det foto vi ska sätta där efter bröllopet. Kommer bli hur bra som helst. Texten är "Amor vincit omnia" och betyder "Kärleken övervinner allt". Jag tycker verkligen att det är vackert! Så nu sitter jag ivrigt och äntar på leveransen, borde få den den här veckan. Jippie!

Så vad händer idag. Tjaa, idag ska jag iväg på ett möte på dagen och sen ska jag träffa Em ikväll. Däremellan? Hundpromenader såklart!




Väggdekor/Väggord/Vinyldekor-Amor Vincit Omnia



Sambolös

Imorde klockan 9.45 (ca) ringde Mr T:s mobil. Det var en dåligt engelsktalande tysk man som berättade att han backat på vår bil. Mr T och vi skyndade oss på med kläder och ner till bilen. Mycket riktigt, där står mannen med sin fru. Han börjar förklara sig men då hoppar flera killar ut ur minibussen deras. Så började Mr T:s svensexa. Han blev mycket överraskad av situationen och glad när han insåg att pärlan var oskadd. Inte så roligt att bli väckt av att någon talar om att bilen är påkörd. Så idag är jag solokvist med Cap.

Vi låg ute i 1,5 timme mitt på dagen och lapade i oss sol. Eller ja, Cap lapade skugga. Sen rask promenad i ca 45 minuter... i värmen... varmt! Men hurtigt!

Jag har börjar inse att den långa flygresan börjat knappa in precis som bröllopet. Jag är ju lite smått nervös för de båda. Hur ska jag grejja 14 timmars flyg!? Jag antar att jag bara får lov att göra det helt enkelt...

Jag har hållt mig inne en stund nu för att svalka mig lite men funderar på att ge mig ut på matjakt sen. Får se vad humöret och orken känner.

Tjing!

Underbara sommardagar!

Dagen började med en uppfriskande promenad med Cap. Okay, uppfriskande kanske var och ta i för det är väldigt varmt! Men det är skönt att komma ut och röra på sig. These days 4 ggr om dagen. Idag har jag inget inbokat mer än att jag ska spana in mitt jobb och gå promenader. Ska väl försöka få ordning på det här med A-kassan också och förhoppningsvist få iväg lite arbetsansökningar. Vet inte om jag skrivit det tidigare men jag får inte vara kvar på mitt nuvarande arbete längre än till september. Sen blir jag "utlasad" som det så fint heter. Det är en trevlig liten regel som säger att om man är anställd mer än 2 år (på SVT) ska man få fast arbete där, inlasad. Därav har företaget kommit på din finfina idén att de lasar ut folk istället då de INTE vill fastanställa. Så, i september är det min tur. Vi vandrar alla samma väg på medieföretagen. Så nu har det blivit dax för mig att pröva vingarna igen och söka mig vidare till nya äventyr. Om någon hör något om lediga arbeten, hojta gärna till!



Cap och jag på morgonpromenad


Första vårrullen

I tisdags kväll blev jag och Mr T med hund. Eller ja, alltså bara för ett kort tag. Em vecka närmare bestämt. Min kusin Aza har åkt med sambo till Mallis för att gL pL fest så vi fick chansen att agera hundvakt. Så nu är det ut och gå som gäller morgon, middag kväll och... ja... natt. Med natt menar jag sista "kiss-promenaden". To much info I know, but any way... Hur som så känns det riktigt roligt och bra!

Igår gjorde jag för första gången hemmagjorda vårrullar, sådana där kinesiska. Eller var det vietnamesiska. Det var i alla fall väldigt gott och faktiskt väldigt enkelt. Blir nog fler gånger! Älskar att göra "ny" mat, ja alltså mat jag inte gjort/tillagat förrut.

Idag är schemat fullspäckat. Klockan 10 ska jag fixa till mina ben. Det är andra gången inför bröllopet nu och det ska bli en tredje. Sen ska jag och Emma (arbetskamrat) gå till arbetsförmedlingen. I know! Första gången för mig att gå till kulturavdelningen. Jag jobbar ju bara 50 % nu i juli så resten måste redovisas och antagligen stämplas upp. Efter det ska jag och Mr T åka och träffa presten som ska viga oss. Spännande! Sen blir det hem och ut med Cap och fixa lite hemma och sen iväg till Nettan ikväll. Pust. Just idag blev det mycket på en gång. Nu är det bäst jag svirar på mig och går iväg.

Tjing!

RSS 2.0