Ett litet tecken

Det blev ingen träff med Mary och Em igår. Ingen av oss var direkt på topp. Det blev istället för mig till att åka hem till svärmor för att få mig en bit mat och ge Jersey middag. Fick möjligheten att åka och lämna tillbaka det som vi hade över från köket till IKEA också. Jätteskönt! Sen satt jag därhemma i soffan och åt min grapefrukt och försökte koppla av lite. Imorse när jag gick upp började jag blöda näsblod. Jag brukar INTE göra det men på senare tid har det kommit några gånger. Ett bevis på att det är dags att trappa ner på tempot igen. Skulle egentligen på afterwork idag men... kanske inte är den bästa idéen ändå. Är nog bättre att bara åka hem och lägga sig på sofflocket så gott det går. Vi får se hur dagen artar sig. För övrigt är det torsdag idag och det innebär pannkakstorsdag här på SVT. Ja i alla fall för en del av oss. Vi har liksom bestämt oss för att ses i "matsalen" och äta pannkaka varje torsdag. En bra ritual tycker jag! Men förra torsdagen kände jag att jag förätit mig på ärtsoppa så jag hoppar nog den idag. Finns en del annat man kan pilla i sig innan man dyker på pannkakorna med grädde och sylt. Mums!


Köket har nu en vit skrud

Jo då, så var det onsdag. Igår gick jag på stan för att försöka hitta lite presenter efter jobbet. Lyckades sådär måste jag säga. Tänk att en stad full med så många butiker inte lyckas ha något som jag tycker passar... Det skulle införskaffas en födelsedagspresent till min pappa och en till min ena kusin. Sen är det ju fars dag snart också. Det jag plötsligt insåg igår när jag siktat in mig på att hitta något till min kusin var att jag faktiskt gått och blivit "gammal". Hon fyller nu 10 år och jag hade tänkt köpa något i klädväg och gick från butik till butik och tummade på de olika kläderna. Efter att ha avverkat flera butiker flög tanken in i huvudet, varför jag inte lyckas hitta något är för att jag bli osäker på varje plagg jag tar på. Vad är det som är "inne" i den åldern och har hon kanske hunnit skaffa sig en stil. Plötsligt kände mig lite gammal som inte hade koll! Vad är det "ungdomarna" i dag har på sig!? Det slutade med att jag var tvungen att ringa min kusins mor för att fråga hur det låg till. Hade hon någon speciell stil? Vad gillade hon, stora tröjor, små tröjor, byxor, kjolar, shorts?! Som tur var svaren enkla och jag hittade till slut något jag är väldigt nöjd med. Men vad är det som händer! Har jag gått in i någon ny "fas" där jag ungdomarna inte innefattar mig själv längre... svaret är nog... ja. Allt är så klart relativt.

När jag efter min "shoppingtur" på stan kom hem blev det sushi och sedan satte jag igång med att slipa väggen i köket för att sen gå på med sista lagret (hoppas jag) vit färg. Kändes riktigt bra när det var klart. Sen slängde jag mig i soffan och åt en blodgrape och kikade på tv. Men inte så länge för jag var så trött!
Idag ska jag efter jobbet åka till Mary och äta middag. Trevligt trevligt! Synd bara att hon bor så långt ifrån. Men det dröjer inte allt för lång tid, snart bor hon nämligen närmare. Bara ett par månader kvar.

Har även införskaffat en julklapp åt Mr T idag. Skoj skoj! Jag hoppas och tror att han blir glad över den. Jag kan ju tyvärr inte berätta vad det är för det kan ju hända att han tar sig förbi här och läser och då är det liksom ingen överraskning längre. Så ni får hålla er till tåls till Julafton.

Tjing!

Ensamvarg blir effektiv

Igår var jag ensam första kvällen denna vecka då Mr T har tagit sig en tur ut i Sverige med jobbet. Men inte hängde jag läpp för det. Jag lyckades faktiskt ta mig för en hel del igår kväll. Först åkte jag iväg för att införskaffa lite prylar och sen bar det hemåt. När jag kom hem började jag med att tvätta det sista för att sen gå på målning i sovrum, inoljning av bänkskiva, ihopskruvning av skåp, vattensprutning av kakel och matlagning. Ikväll hoppas jag orka gå på sista lagret färg i köket. Skulle behöva ta mig förbi IKEA och införskaffa två trådkorgsställ men då Mr T tagit bilen har jag lite svårt att ta mig dit. Så det får bli en annan gång. Fick för övrigt besök av grannen under oss igår också. Hon frågade om vi hade dragit in trefas för det hade hon tänkt göra nu. Jo det har vi. Hon var lite olycklig över den summa pengar som hennes elektriker lagt fram till henne så vi diskuterade detta en stund. Sen frågade hon om hon fick komma in och kika och jag kunde inte säga nej. Jag såg framför mig hur hemsk vår lägenhet måste se ut för andra just nu. Den är ju inte färdig... Men när hon kom in var hennes reaktion att det var väldigt fint. Jag pustade ut. Då blev i alla fall inte första kommentaren någpt i stil med "oj oj, här var det rörigt" eller "här håller ni visst på". Hon tyckte att kaklet var väldigt fint och frågade vem vi hade som kaklat. Jag kunde stolt berätta att det var vi själva som gjort det. Roligt!

Tjing!

"Regnet det bara öser ner..."

Måndag morgon och jag sitter på min plats på kontoret och tittar ut genom fönstret. Det regnar. Sånt där typiskt höstregn. Det är inte så kallt ute men grått, blött och trist. När jag är hemma försöker jag kika ut genom fönstret och glädjas åt de varma färgerna på träden. Den här veckan är jag gräsänkling. Mr T har åkt till annan ort för att vara fadder åt en ny butik. Väldigt skoj för honom, men klart tråkigt på hemmafronten. Jag har dock att göra ändå medan han är borta. Igår gjorde vi klart så gott som hela kaklingen. Ena sidan av köket är klart men det ska upp lite på andra sidan också. Det är dock väldigt lite. Så det är så gott som helt klart. Det blev väldigt bra och känns helt rätt! Känns också väldigt skönt att ha tvättat igenom alla kläder, sängkläder, handukar och mycket annat klart nu. Får se vad jag lyckas ta mig an den här veckan. Till helgen bär det av till Lysekil och Pelle och Nathalie. Ska bli jätteroligt att komma iväg och träffa dem. För Mr T och ett flertal andra innebär det LAN, men för mig innebär det en trevlig helg med gott sällskap.

I lördags var jag och Mr T på födelsedagsmaskerad hos Klara och det var väldigt trevligt! Mr T tog förra årets kostym i brist på tid och fantasi och jag drig på mig en 80-tals klädsel. Det blev guldiga leggings, knallrosa tröja, rosa och turkosa benvärmare och såklart rosa örhängen, turkost smink och tofs på sidan. Härlig avslutning på en dag med jobb på hemmaplan.

Nu är det dags att köra igång ordentligt...

Tjing!

Dagens som börjar med F...

är Fredag! Härligt. Nu vankas en ny helg. Jag ser fram emot att ordna upp mer i lägenheten. Tanken är att det imorgon ska kaklas i köket. Ska bli spännande att se om det hela blir som man tänkt sig när det väl sitter på väggen. Imorgon kväll är det maskerad hos kära K. Hon arrangerar varje år kring sin födelsedag en maskerad. Man får se många olika kreationer och i år har jag och Mr T inte alls förberett oss. Har haft för mycket annat i huvudet. Så Mr T kommer antagligen köra på ett "säkert kort". Det vill säga sätta på sig det han hade förra året, sällskapsresan ´t-shirten och kepsen med trycket "suntrip". Jo jo. Vi får väl se. Det beror på vad Fredrika lyckas gräva fram...

Igår var Mary hemma hos oss och softade i soffan. Vi åt middag och avslutade kvällen med att titta på Lyxfällen. Allas vårat gemensamma intresse. Väldigt skön kväll. Det är så bra me vänner man bara kan... sitta med. Bara vara. Inte behöver hitta på saker utan bara kunna sotta och titta på TV tillsammans med också. Tack Mary!

Vad gäller bröllopsplanerna tror jag inte att det kommer hända så mycket mer just i helgen. Skulle vara att vi går igenom de lokaler som jag och K hittade i onsdags.

Over and out.

Tjing!

En tår jag fällde

Igår åkte jag hem till min vän K efter jobbet för att äta middag. Väldigt trevligt! Hon visade sin matkunskap än en gång genom att tillaga en trerättersmiddag på en vanlig onsdag och maten var tipp topp. Funderade på om jag skulle anställa henne som kock till vårt bröllop, men jag hade andra planer för henne då så jag viftade bort de tankarna ganska snabbt. Efter att ha ätit två av tre rätter och pratat oss igenom en hel del ämnen hade vi kommit till ämnet bröllopet. Hon sa att hon ville självanmäla sig som toastmadame och jag sa att nej, det fick hon inte för jag kanske hade en annan roll till henne. Nu kunde jag verkligen inte hålla mig längre. Men hur skulle jag nu säga det här... efter en stunds knorrande lyckades jag i alla fall få fram en förfrågan om hon ville bli min "made of honor", alltså brudtärna. Hon blev jätteglad och sa att hon självklart ville det. Mitt i all den här glädjeyran så kunde jag verkligen inte hålla tillbaka mina glädje tårar. Jag börjar bli riktigt blödig... Jag tror till och med att K blev lite rörd. Det var en fin stund. Så nu är det bestämt. K kommer bli en exemplarisk brudtärna! Sen blev det till att sitta och titta på fler lokaler och vi lyckades faktiskt hitta några nya med potential både karaktäristiskt och kostnadsmässigt. Nu ska bara jag och Mr T få tid att sätta oss och titta igenom dem.

För övrigt blev jag väldigt fundersam över mig själv när jag igår kväll efter att ha kommit hem från K, väldigt trött, klev upp ur sängen efter att ha gått och lagt mig för att jag kom på att min farm på facebook behövde skördas. NU har jag lyckats med det jag ville åstadkomma. Förstå mig på de barn som sitter upp på nätterna för att spela detta spel. Jag gick ju in med tanken på att spela spelet för att sätta mig in i vad det var som gjorde att de satt med spelet så mycket. Man får ju inte missa att skörda! Då ruttnar allt och pengar man lagt på att odla upp grönsaker och frukt går till spillo. LIVSFARLIGT. Nej, såklart inte. Men att det framkallar ett beroende är förståeligt. Själv kommer jag inte lägga ner lika mycket tid. Nu sätter jag stop.

Idag ska jag träffa min vän M och ha en trevlig kväll. Det ser jag fram emot.
To be continued...

Tjing!

Ett ställe att följa med på...

Jag har nu startat en blogg för mina bröllopsplaner och tankar. Jag kommer självklart skriva om bröllopet även här. Men i den bloggen kommer det att vara med renodlat. Om du vill kika in hittar du den här:
http://brollopstorget.se/Bloggar-3-49/b2418.html.
Vi har även en sida på Bröllopstorget som man kan besöka:
http://www.brollopstorget.se/Brudpar/fredrikaothomas/.

Tjing!

Alla fortsätter leva

I morse slogs jag av att det är så mycket som hänt och försändrats bara det senaste året. Inte bara inom mitt eget liv utan också i alla andras runt omkring mig. En byter bostad till större, en annan gifter sig och en tredje skaffar barn. Och så fortsätter det. Det är fantastiskt men också lite läskigt hur man utan att göra något speciellt själv glider mer och mer in i en vuxen värld. Ibland vaknar man upp ur den vardagsdvala man går omkring i och upptäcker att livet skiljer sig ganska mycket firån tidigare. Det är intressant att se vilka olika vägar vi tar och vad som händer beroende på vilka val vi gör. Ett av mina/våra "svåra" val gällande bröllopet har varit att komma fram till vilket färgtema som ska gälla. Igår träffade jag en vännina och efter att jag förklarat min ångestfyllda situation med färgerna fick jag en knuff i tyggen att ta beslutet. Jag hade innan vi träffades gått på stan och försökt få inspiration genom skyltfönster och genom att ta mig in på kreativa butiker som panduto och kreatima. Rådet om att ta det som man först tänker på hjälpte mig inse att det faktiskt är det som blir bäst. Så nu har jag och Mr T valt en färg som för oss har en symbolisk mening och bäst passar vår stil. Nu kan jag äntligen införskaffa material för att börja knåpa ihop inbjudningarna.

Ikväll ska jag träffa en annan vän och äta middag. Vi har börjat ses lite oftare nu på senare tid och det är verkligen roligt! Vi ska även till hennes födelsedagsmaskerad på lördag och det ser jag fram emot. Det brukar alltid vara trevligt och det är roligt när man känner igen några sen tidigare.

Innan jag träffade min vän igår var jag alltså runt och svirade på stan efter inspiration. Att det finns så mycket man kan inspireras av! Hur som helst så är min väninna gravid och har precis gått förbi de 12 första osäkra veckorna. Otroligt skönt kan jag förstå! Tänkte att jag skulle ha med mig en liten gratulationspresent så jag gick in i en klädbutik och smet in på barnavdelningen. Vilken värld! Alla dessa små, pyttiga kläder som ska sättas på de fantastiska små filurerna. Jag gick ett bra tag och drog i några klänningar, bodys och mössor men stannade sedan vid ett par svarta plysch-sockor. Perfekt! Svart fungerar ju faktiskt både till killar och tjejer och praktisk som jag är tänkte jag att eftersom de är svarta så syns det ju inte lika mycket om de blir smutsiga. Dessutom hade Mr T strax innan sagt när vi pratades vi d på telefon att jag kanske kunde köpa ett par skor eller så som man kan ha och "titta på" eftersom det är ett tag kvar tills det är dags. Jag gled iväg till kassan och fick mig ett litet paket. Vi lyckades vara den första att ge present till paret! Jag = nöjd!

Glöm inte stanna upp ibland och titta runt omkring dig...

Tjing!

Lampor = check!

Igår var jag iväg och träffade min mamma efter att hon ringt om att hon var istan. Det blev middag i Sundbyberg. Indiskt. Starkt. Mr T var hemma och pysslade med lägenheten, duktiga han! Så när jag kom hem hade han lyckats spackla igen hål i väggar och nästan fått upp alla lampor. Jag hjälpte honom med det sista så nu har vi äntligen en lampa i hallen också. Väldigt skönt att slippa gissa vart man ska sätta fötterna för att komma fram till närmaste lampa.

Ikväll ska jag förhoppningsvist träffa en vän jag inte träffat på många veckor. Det har till och med gått månader så nu är det dags. Hon har precis berättat för mig att hon är gravid så det ska bli så spännande att få höra hur det är med henne och se om det syns något. Hon har dock precis fått en "svin-influensa-vaccin-spruta" så risken är att hon får symptom och inte kan ses. Men så får vi hoppas att det inte blir!

För övrigt arbetar jag just nu med en hemsida till en av Bolibompas programledare nu. Jag hoppas på att få den klar inom snar framtid så den kan lanseras och hon¨kan börja använda den. Hon är nämligen aktuell med årets Julkalender och då är det bra att ha en webbsida. Jag tycker det är riktigt roligt att få komponera ihop sidor. Jag får lägga in länken till den när den är klar så ni kan gå in och kika.

När det gäller bröllopet har vi fortsatt kika efter lokal men inte hittat rätt än. Min ingifta moster ringde mig häromdagen och gav förslag på ett ställe som ligger vid DN-skrapan/Fridhemsplan/Lilla Essingen. Jag ska få hjälp och kika på det av min morbror så vi får väl se om det kan vara något. Alla tips är bra! Idag ska jag nog ta mig förbi och köpa material till inbjudningskorten. Pysslig som jag är vill jag såklart göra mina egna inbjudningskort. Jag ser fram emot att få knåpa ihop dem. Jag är fortfarande lite velig när det gäller färgtema. Jag är inne på vitt och mörkrött/vinröd men vet inte om det verkligen ska bli det. För mig står det mörkröda för djup kärlek och det vill jag gärna ha med. Jag tror att jag tänker att rött lätt förknippas med jul. Vitt och rött = Jul? Grön är en annan färg som ligger mig varmt om hjärtat. Men vitt och grönt kanske också = Jul?... Måste fundera mer....

Tjing!


Måndag morgon

Så var det ny vecka. Hur kan det gå så fort!? Helgen har i alla fall varit produktiv när det gäller lägenheten. På fredagen gick jag och Mr T och åt på Sabai Song på Östermalm, väldigt god mat! Sen gick vi förbi Mr T:s ena kusins kille som var på en pub precis bredvid och sen tog vi en promenad. Sista biten hem med hoppade vi på tunnelbanan. Riktigt mysig kväll. På lördagen åkte vi iväg på förmiddagen till den "ny öppnade" (inte så nyöppnad längre) kakeloutleten i Upplands väsby. Där köpte vi oss kakel till köket. Får se om vi kan få upp det nu i helgen som kommer.... man kan ju alltid hoppas. Efter kakelinköp åkte vi vidare till IKEA för att köpa resternade grejer ill köket, garderoben i hallen och lite annat. Det var så mycket folk! Men det är klart, hade inte kunnat förvänta sig annat en rengnig lördag i oktober. Efter IKEA åkte vi till Elgiganten för att införskaffa en ny mobil till Mr T. Och även detta moment gick bra. Sen bar det hem för att börja skruva ihop lite av det inhandlade. Sen fick vi besök av Mr T:s mamma på kvällen och vi pratade bröllopsplaner och åt middag. Väldigt trevligt! På söndagen hade vi bestämt oss för att komma iväg tidigt och införskaffa en skrivbordsskiva till pyssel/arbetsrummet. Vi åkte först till Bauhaus, sen till IKEA och sist till Bugg Max men kom hem tomhänta. Ji det var sant, vi fick med oss en tallrik från IKEA. Jippie! Så det var bara till att börja med pysslet hemma igen. Så vi blev faktiskt nästan klara med köket igår. Hur skönt som helst. Nu slipper vi leta krossade tomatburkar i flyttlådor. Det som är kvar i köket nu är en vända målarfärg, kakelsättning, fastsättning av "ändskivor" och en bänkskiva. Sen ska det vara helt klart. Helt underbart. Imorse åt vi faktiskt frukost i vårt nya kök för första gången. Hur skönt som helst! Får se vad jag lyckas ta mig för ikväll...
Tack alla för gratulationerna till vår nyförlovning! Jag ser verkligen fram emot bröllopet och vägen dit!

Tjing!

Jag har något att berätta....

Jag ska GIFTA MIG! The word is out! Det känns helt galet kul! Jag har inte velat skriva om det tidigare då jag velat berätta för några innan de fick se det här. Mr T friade under vår resa till Paris som jag tidigare skrivit om. Under Eiffeltornet! Det var faktiskt magiskt! Precis efter att han gått ner på knä och friat och jag sagt ja tändes Eiffeltornet upp och glittrade ovanför oss. Helt enkelt magiskt! Så nu har vi börjat planera bröllopet. Idag bokade jag kyrka. Datumet är satt till den 1 augusti nästa år. Det härliga är att det inte bara är den speciella dagen som är det jag ser fram emot utan resan fram till dess också. Boka kyrka (vilket vi nu gjort), boka festlokal, välja färgtema, inbjudningskort, bröllopsklänning, frack, skor, blommor, mat och allt annat! Det är väldigt mycket - men också väldigt roligt!

Nu måste jag gå och lägga mig i hopp om att få lite sömn. Imorgon är det inköp till lägenheten som gäller igen. Ska byta några saker som blev felköpta och köpa till det vi saknar. Hoppas även på att hitta ett kakel till köket.

Må så gott!

Tjing!

Låtar värda att lyssna på...?

Jag jobbar som de flesta vet på ett stort medieföretag. Idag tog jag mig in på en av "våra" sidor, nämligen Melodifestivalens "webbjokern". Jag vill bara dela med mig av några av de låtar som tydligen lyckats ta sig vidare:

Tribute to Michael Jackson

Do What You Believe In

Red Line

Den här mannen har inte bara skickat in ett bidrag utan TRE!

Jorden, havet och rymden

Det bästa i livet är glädje

Lite sex och lite spex


Är de värda att lyssna på eller inte, det är frågan...


Tjing!

Garderob - check!

Vi har en garderob! Kan ni förstå?! Det är knappt så jag gör det. Igår satte vi upp inredningen i garderoben och jag stod med ett leende på läpparna när jag hängde upp mina klänningar och skjortor och ställde i ordning mina skor. Tänk att det är så fantastiskt med en garderob. Och den blev precis som jag ville. Jag hade en bild och hade till och med ritat en skiss. Min fina garderob! Nu fattas bara dragdörrarna men vi får väl se när de kommer på plats. Ska se till att införskaffa några först. Någon som har tips på inite allt för dyra helst vita garderobs-drag-dörrar?

Ja eftersom vi nu fått i ordning garderoben i sovrummet börjar det nu bli ordning i badrummet också. Ja för det är där vi förvarat mycket av våra kläder. Det känns helt plötsligt luftigt där inne. Idag hoppas jag på att få några lampor på rätt plats i taket. Det skulle inte sitta helt fel med belysning i hallen till exempel. Att slippa stå med ytterdörren öppen tills man tagit sig fram till lampan i vardagsrummet. Visst det går men det är ju inte direkt optimalt. Nej, varde ljus!

Över till något som inte är lika upplyftande...
Igår fick Mr T ett samtal och det visade sig att en av hans mostrar haft inbrott under dagen. Vad är det som händer!? En kvinna som inte gör en fluga förnär och bor högst upp i ett hus får inbrott mitt på blanka dagen. Jag kan inte låta bli att tänka att det inte var en slump. Varför just hennes lägenhet, varför just den dagen, varför just den tiden när hennes granne som är mammaledig var ute ur huset. Så fruktansvärt! Nog för att hon blev av med värdesaker men det värsta måste ändå vara känslan av att någon varit inne i ens hem och rotat runt. Jag skulle nog ha svårt att bo kvar i den lägenheten efter det. Detta gjorde i alla fall att jag och Mr T började diskutera ämnet att ha ett säkerthetsskåp i lägenheten. Jag tror faktiskt att det är något vi ska införskaffa. Jag tycker verkligen synd om Mr T:s moster och hoppas att de till slut hittar de som gjort detta.

Over and out

Ny dag - nya tag

Igår lanserade Bolibompa sin "Tanzansania-sida" och därmed också den flash-film jag jobbat med tillsammans med vår illustratör den sista tiden. Riktigt roligt att den äntligen ligger ute. Vill du också titta på den kan du kika här: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=116486&a=1726024#picker1. Vi har alltså haft en av Bolibompas programeldare i Tanzania för världens barn och nu får vi chansen att visa materialet.

Efter jobbet igår åkte jag och Mr T iväg för att köpa mer färg till sovrummets garderob. Så det blev till att måla igår igen. Och sista varvet på den garderoben hoppas jag det blir idag. Ikväll har jag förhoppningar om att garderoben ska sitta på plats med inredning och allt så vi kan börja använda den. Ska bli så skönt att ha någonstanns att göra av sina kläder.

Jag har inom loppet av tre dagar fått veta av två av mina vänner ska ha barn. Det som är helt crazy är att båda två är beräknade till samma dag. Hur galet är inte det!? Men otroligt roligt! Jag tycker verkligen om barn så att mina vänner skaffar sig några är inte mig emot.

Tjing!

Long time no seen...

Så var det kanske dags att börja skriva igen då. Jag har fallit ur mitt system lite grand sen resan till Paris. Så det är väl där jag ska börja...

Lördagen den tredje oktober bar det av med flyget från Skavsta till Paris. Vi åkte från lägenheten vid 4.30 så vi var bra trötta men så klart väldigt spända över resan. Det skulle bli så roligt! Jag som var så orolig för flygresan hade inte behövt oroa mig så mycket... jag var faktiskt knappt nervös innan. Hur skönt som helst. Vi var nere i Paris vid 10.30 tiden med hjälp av transfer från flygplatsen. Vi tog oss med hjälp av en karta till det hotell vi skulle bo på de närmaste fyra dagarna. Vi var framme vid hotellet vid 11.30 tiden vilket gjorde att vi fick möjligheten att utforska närområdet innan incheckning 12.00. Det var en lokal marknad någon minut från hotellet som vi strosade på och köpte oss den första i raden av de franska crepesen. Det blev en med choklad för min del. Väldigt gott men också väldigt dyrt. Vi hade verkligen ställt in oss på att det skulle kosta en del med mat i frankrike, men det var snäppet högre pris ändå. Efter ne tur på marknaden gick vi tillbaka till hotellet och checkade in. Hotellrummet var väldigt fint för att inte vara allt för dyrt. Jättemysigt med en fransk balkong mot en lummig bakgård/trädgård. Väldigt pittoreskt och mysigt. Vi lämnade av en del packning och gav oss ut på stan igen. På lördagen hann vi med Sacré-Cœur, Eiffeltornet, några kaféer och någon restaurang i mysiga områden. På söndagen blev det till att besöka Louvren och Eiffeltornet igen. Denna gång var vi upp i Eiffeltornet, eller ja inte enda upp men till andra våningen. Vilken utsikt! Vi var även förbi Notre-Dame och kom precis tajmat till en gudstjänst med rökelse och hela baletten. Väldigt häftigt! Även den här dagen lyckades vi hitta flera mysiga ställen att äta gott på. Måndagen ägnade vi åt att strosa runt på gatorna och besöka de största shopping centrerna i Paris. Ungefär som att gå på NK och Åhléns. Vi åkte också ut en bit utanför city för att besöka en marknad som de kallade för ”antik”. Den var allt annat än antik men det var ändå roligt att kika på vad som fanns där. Var även förbi några märkesbutiker och jag blev väldigt förtjust i en Chanel-klänning. Kände dock att jag inte riktigt kunde köpa med den hem. Återigen fann vi nya mysiga kvarter att äta god mat i. Måndagen var dagen vi reste hem men vi hade hela dagen i Paris först. Återigen gick vi till Eiffeltornet, denna gång för att få bilder i dagsljus då vi kom på att vi endast tagit bilder på kvällstid på det magnifika tornet. Vi passade också på att ta oss förbi Triumfbågen. Väldigt många vackra byggnader i Paris. Vid klockan 16.30 gick transferen tillbaka till flygplatsen och vi kände oss så nöjda med våran resa! Väl hemma i Sverige var vi såå trötta. Vi hade ju promenerat hela Paris runt... ja nästan iaf... Vi åkte faktiskt bara Metron två gånger under de fyra dagarna. Så nu har vi alltså varit hemma sen tisdags natt. Jag har dock inte berättat det som var störst av allt på resan, men det jag tänker återkomma till det senare då jag har lite att göra först innan jag avslöjar det.

Igår målade vi för övrigt om väggen som jag varit så osäker på. Väggen i vardagsrummet som jag gjorde till ett litet färgprojekt men som jag inte blev så nöjd med sen. Nu är väggen ommålad och har en chokladbrun färg. Mycket mer hemma och det är nästan så jag vill ta en tugga av väggen. Vi startade även projektet ”garderoben i sovrummet” igår också. Det ser ut att kunna bli riktigt bra. Nu ska den bara målas sen väntar monteringen. Så skönt att få mer plats att ha sina kläder på än i  IKEA kassar.

Ha en bra dag!

Tjing!


RSS 2.0